![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Prędkość drukowania doc a pdf.
Witam.
Mam mały problem. Chciałem przyspieszyć sobie pracę i skanowałem książkę do pdf. Ale jak chcę ją wydrukować wtedy drukarka zaczyna mulić. Przy doc wszystko jest ok. Klikam drukuj i drukarka od razu reaguje. A w tym przypadku wydrukowanie jednej strony wiąże się z długim oczekiwanie. Jeśli możecie mi pomóc to bardzo proszę o podpowiedzi. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zeropostowiec
Data rejestracji: 12.09.2005
![]() |
Można przekonwertować pdf do doc ale dużo z tym roboty
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Trochę w życiu wydrukowałem plików *pdf, ale jakoś nie zauważyłem, żeby dużo dłużej to trwało - aczkolwiek nie były to raczej skany, tylko np. karty katalogowe itd. - może trwało to ciut dłużej niż *doc, ale niewiele. A drukarka - Canon i250. Z tym, że może to być kwestia, że to skany - u mnie właśnie pliki pdf, które są skanami otwierają się znacznie dłużej - więc i może drukować się będą dłużej - tak się składa, że jak wspomniałem - akurat takich nie drukowałem. Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
"Normalny" pdf drukuje sie tak samo jak doc. Pod słowem normalny uważam że taki składający sie z tekstu .
W Twoim przypadku jest to skan czyli obrazek całej strony co w połączeniu np z drukarką laserową (musi mieć całą strone w pamięci ) może doprowadzić casami do rzutu na line . Jednak konwersja do doc przyspieszy. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|