![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.10.2004
![]() |
Geforce 6600 GT AGPx8 - jakie chłodzenie?
Mam Ge 6600 GT i jego chłodzenie chodzi jak traktor. Chcę wyciszyć kompa i dlatego pytam się - jaki cooler kupić żeby mieć względną ciszę (ale nie chłodzenie pasywne)? Oryginalny radiator karty chłodzi również ten cały przetwornik z AGP na PCI Express - co z tym fantem zrobić? I od razu - chcę kupić wentylatorki CICHE 80 mm do obudowy - jakie polecacie?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
co do karty, jak chcesz cisze to kup jakiś w miare wysoki radiator + wolnoobrotowy wiatrak w komplecie.
co do obudowy, każdy jest dobry ja kupiłem jakieś badziewie i zwolniłem obroty...spełnia swoje zadanie ![]()
![]() |
#3 |
..::Blue Machine::..
Data rejestracji: 12.11.2003
![]() |
popatrz sobie na wentylki na www.4max.pl albo cooling.pl
opisy masz, cos sobie wybierzesz. a z tego co kojarze, to mostek na tym geforcie grzeje sie niesamowicie...
Ostatnio zmieniany przez Andrzej_Lepper : dzisiaj o godz. 11:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
U siebie na 6600 GT założyłem tego Zalmana. Polecam cichy, wydajny, łatwy montaż. Jeden mały zgrzyt związany z radiatorami na pamięci (w zestawie 8 szt.), z których w przypadku mojej karty mogłem wykorzystać tylko jeden (procesor graficzny zbyt blisko kości pamięci i dochodzi do kolizji).
pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.02.2005
![]() |
Ja pochwale Artic Colling NV Silincer 1(Rev.2) .
Chłodzenie specjalnie przystosowane do karty GF 6600,charakteryzuje się tym do czego zdążył mnie już Artic przyzwyczaić: 1.Niska cena 2.Dobre wykonanie 3.Regulacja obrotów 4.Niecałe 19db w trybie silent ,a więc jest i cisza. Dla miłośników podkręcania kart także nieły cooler. Trudno jedynie powiedzieć czy nowe modele (pojawiło się ich ostatnio sporo,w zależności od posiadanego modelu karty graficznej) będą tak wytrzymałe jak ich poprzednicy (mój przypadek-7 miesięcy dzialania bez jakichkolwiek problemów). Myślę jednak że firma wyrobiła sobie przez lata istnenia pewną renome,ktorej nie może sobie pozwolić utracić. Jeśli jednak cena nie gra roli ,to oczywiście chlodzenia Zalman-a (ZM80 czy chciażby VF700) są jak najbardziej na miejscu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
podobno to sie dobrze spisuje...http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=12285 albo http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=37
A to nie da rady zainstalowac na 6600GT?Moze pojdzie, sprobuj przymierzyc w sklepie Bo nie wiem jaka ma budowe 6600 dopiero teraz sie przymierzam do kupna... ale tobie chodzi raczej o duze ciche wentyle...moze popatrz Arctic`a albo Papst`a cos... Zrob sobie radiatorki na pamieci np. ze starego radiatora od CPU, ps. widze ze byles szybszy z arcticiem nv
Pozdrawiam! ![]() Ostatnio zmieniany przez Kasprzak : 28.03.2005 o godz. 23:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.10.2004
![]() |
A co jest lepsze? Ten Zalman VF700-Cu czy Zalman ZM80D a może THERMALTAKE Extreme Giant III?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Na to pytanie mógłby Ci odpowiedzieć tylko taki user, który miał okazję przetestować wszystkie te zestawy a z tym może być problem.
Maksymalna temperatura, jaką zaobserwowałem u siebie na fabrycznym chłodzeniu to 82***186;C, karta się po prostu przegrzewała (a objawiało się to artefaktami), więc niejako byłem zmuszony do wymiany. W tej chwili w stresie temperatura nie przekracza 60***186;C. Wniosek spadek o przeszło 20***186;C. pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
ja bym bral silencer'a ... zaleta wydmuchuje cieple powietrze
zalman jest fajny, bezglosny - ale tez bardzo dobrze nagrzewa >pieca< wewnatrz ![]()
![]() |
|
|