Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.09.2005, 19:47   #1
gips
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 21.08.2002
Lokalizacja: --
Posty: 98
gips w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
geforce ti 200?

mam takie pytanko kupilem uzywanego geforca 3 ti 450 i w zwiazku z tym am paytanie na gwarancji i na pudelku mam napisane ze to jest geforce 3 ti 450 wwkladam do kompa i pokazuje geforce 3 ti 200. o co moze chodzic? czy one tk maja czy to jakis dziwny przkeret?
__________________
gips
gips jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.09.2005, 19:58   #2
rosol
Guru
 
Avatar użytkownika rosol
 
Data rejestracji: 28.12.2002
Lokalizacja: Drzewica, woj. łódzkie
Posty: 1,563
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
GeForce 3Ti 450 jest to oznaczenie firmy Gainward z uwagi na to ze karta ta ma wyzsze osiagi od 3Ti200 ale nizsze od 3Ti500. W rzeczywistosci jest to 3Ti200
__________________
monitoring pojazdów gps
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2005, 20:06   #3
gips
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 21.08.2002
Lokalizacja: --
Posty: 98
gips w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
no tak ale to jest wlasnie gainward hehe
__________________
gips
gips jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2005, 20:12   #4
rosol
Guru
 
Avatar użytkownika rosol
 
Data rejestracji: 28.12.2002
Lokalizacja: Drzewica, woj. łódzkie
Posty: 1,563
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez gips
no tak ale to jest wlasnie gainward hehe
No to wlasnie prawidlowo wyswietla bo chipset tej karty to wlasnie 3Ti200
__________________
monitoring pojazdów gps
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.09.2005, 20:19   #5
gips
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 21.08.2002
Lokalizacja: --
Posty: 98
gips w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
aaha rozumiem
dziex pozdro
ps mam ja do kupienia za 190 zeta gwarancja do stycznia i sie zastanwaiam bo juz nawet gf 4ti nie chce ruszyc na mojej plycie ....
__________________
gips
gips jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.09.2005, 12:39   #6
Proton
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika Proton
 
Data rejestracji: 18.06.2002
Lokalizacja: Houston
Posty: 585
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez gips
aaha rozumiem
dziex pozdro
ps mam ja do kupienia za 190 zeta gwarancja do stycznia i sie zastanwaiam bo juz nawet gf 4ti nie chce ruszyc na mojej plycie ....
Za 190zł nie opłaca się kupować tej karty... sporo za drogo.
Na stronie Gliwic jakiś koleś chce sprzedać taką samą kartę i cena wyjściowa to 110zł. I to jest uczciwa cena.
http://3w.gliwice.pl/tablica.php?id=36226&mm=-7-2005

Za 209zł w Proline jest Gigabyte 9550, a za 205zł jest Sapphire 9550.
Różnica w cenie pomiędzy oferowanym Tobie GF3Ti a Radeon'ami niewielka, a dzieli je przepaść technologiczna na korzyść R9550.

Ostatnio zmieniany przez Proton : 08.09.2005 o godz. 12:45
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.09.2005, 16:20   #7
rosol
Guru
 
Avatar użytkownika rosol
 
Data rejestracji: 28.12.2002
Lokalizacja: Drzewica, woj. łódzkie
Posty: 1,563
rosol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez gips
aaha rozumiem
dziex pozdro
ps mam ja do kupienia za 190 zeta gwarancja do stycznia i sie zastanwaiam bo juz nawet gf 4ti nie chce ruszyc na mojej plycie ....
Ja moge Ci zaoferowac Prolink'a GeFroce 3 Ti200. Ile bys dal za takiego? Wszystkie gierki oczywiscie chodza elegancko
__________________
monitoring pojazdów gps
rosol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2005, 08:44   #8
pablocoo
Darkly dreaming...
 
Avatar użytkownika pablocoo
 
Data rejestracji: 10.08.2004
Lokalizacja: małopolska
Posty: 1,677
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Proton
Za 209zł w Proline jest Gigabyte 9550, a za 205zł jest Sapphire 9550.
Różnica w cenie pomiędzy oferowanym Tobie GF3Ti a Radeon'ami niewielka, a dzieli je przepaść technologiczna na korzyść R9550.
Cytat:
(...) juz nawet gf 4ti nie chce ruszyc na mojej plycie ....
Nie sadze zeby Radek mial chodzic, jak GF4Ti nie rusza
A 190zl to rzeczywiscie za duzo.
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2005, 08:49   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,881
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Proton
Za 209zł w Proline jest Gigabyte 9550, a za 205zł jest Sapphire 9550.
Różnica w cenie pomiędzy oferowanym Tobie GF3Ti a Radeon'ami niewielka, a dzieli je przepaść technologiczna na korzyść R9550.
A jak wydajnościowo plasują się te karty (9550) w porównaniu do GeForce IV Ti 4200 (Gainwarda)? Byłby wyraźny przyrost wydajności, czy różnice są głównie w nowej technologii?
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2005, 10:28   #10
Proton
Wymiatacz
 
Avatar użytkownika Proton
 
Data rejestracji: 18.06.2002
Lokalizacja: Houston
Posty: 585
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A jak wydajnościowo plasują się te karty (9550) w porównaniu do GeForce IV Ti 4200 (Gainwarda)? Byłby wyraźny przyrost wydajności, czy różnice są głównie w nowej technologii?
Na pewno lepiej wypadnie GF4Ti. To były jednak udane konstrukcje.
Natomiast nowocześniejszą kartą jest R9550, choć będzie wolniejsza od GF4Ti. Ale trzeba wziąć pod uwagę, że R9550, to nic innego jak R9600 i aż się prosi "przywrócić" normalne taktowanie. Większość dostępnych modeli (nawet tych najtańszych) spokojnie może pracować z taktowaniami zbliżonymi do R9600Pro albo i takimi samymi.
Taki podkręcony R9550 bez problemu może konkurować z GF4Ti. Walka wyrównana byłaby ale pod DX8, bo w gierkach, testach wykorzystujących DX9 GF4Ti odpada z wiadomych przyczyn.
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2005, 10:50   #11
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,881
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Właśnie na tym DX9 najbardziej mi zależy.. Ale jeszcze się wstrzymam i za pół roku do roku zacznę się rozglądać za nową kartą.
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.09.2005, 21:22   #12
JONNY WEST
Bywalec
 
Data rejestracji: 11.09.2005
Posty: 35
JONNY WEST w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
to jaką masz płytke głowną że G4 Ti ci nie rusza moja ma 1.5 albo 1 rok i G6200A 256MB <ok>chodzi elegancko
JONNY WEST jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.