Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.06.2007, 22:37   #1
Zagraj
Warszawa Ursus
 
Avatar użytkownika Zagraj
 
Data rejestracji: 27.02.2006
Posty: 93
Zagraj zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
GF 7600 GT + GAK8VT890 754 pin

Witam wszystkich,

Wlasnie sie przesiadlem na nowa grafike i plyte glowna z PCIEX16 jak w temacie. Oba produkty Gigabyte. Reszta to Sempron 2800+(1600Mhz), Twinmos 512 MB PC3200, zasilacz 350 W 20pin - plyta glowna 24pin, muzyka na plycie, jeden HDD i 2 napedy DVD. Grafika ma pasywne chlodzenie jest to wersja Silent Pipe II. Komputer sie co chwila przycina a po uruchomieniu gier zawiesza na twardo i tylko reset z przycisku pozostaje. Czy ma ktos pomysl coz to moze byc? Temperatura procesora ok 38C. Boje sie ze kupilem zepsuta grafike lub plyte glowna ale moze to zbyt slaby zasilacz albo nie wiem co

Jakies zlote pomysly panowie ?

Ostatnio zmieniany przez Zagraj : 15.06.2007 o godz. 22:44
Zagraj jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.06.2007, 22:42   #2
mensir67pl
๑۩۞
 
Avatar użytkownika mensir67pl
 
Data rejestracji: 21.04.2004
Lokalizacja: ArchiwumX
Posty: 6,356
mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
zasilacz obstawiam na 99 %
__________________
DVD+-RW: BenQ 1640
DVD+-RW: Pioneer DVR-215/D
Blu-Ray ReWriter-Pioneer BDR-S06XL


mensir67pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2007, 22:47   #3
Zagraj
Warszawa Ursus
 
Avatar użytkownika Zagraj
 
Data rejestracji: 27.02.2006
Posty: 93
Zagraj zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mam nadzieje mensir67pl bo dola takiego zlapalem juz ze szok.
Najpierw skucha bo kupilem uzywana grafike (300PLN) na PCIEx16 a moj Asus nie mial tego jak sie pozniej okazalo. Wiec kupilem uzywana plyte glowna (89PLN) a tu kolejna skucha...
Nawet jak komputer startuje to wszystkie napisy pojawiaja sie w tempie jakby ktos za***iscie szybko na maszynie pisal. Jakies propozycje zasilacza? Dobrze jakby nie kosztowal wiecej niz plyta...

Ostatnio zmieniany przez Zagraj : 15.06.2007 o godz. 22:59
Zagraj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.06.2007, 23:58   #4
mensir67pl
๑۩۞
 
Avatar użytkownika mensir67pl
 
Data rejestracji: 21.04.2004
Lokalizacja: ArchiwumX
Posty: 6,356
mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zagraj Podgląd Wiadomości
mam nadzieje mensir67pl bo dola takiego zlapalem juz ze szok.
Najpierw skucha bo kupilem uzywana grafike (300PLN) na PCIEx16 a moj Asus nie mial tego jak sie pozniej okazalo. Wiec kupilem uzywana plyte glowna (89PLN) a tu kolejna skucha...
Nawet jak komputer startuje to wszystkie napisy pojawiaja sie w tempie jakby ktos za***iscie szybko na maszynie pisal. Jakies propozycje zasilacza? Dobrze jakby nie kosztowal wiecej niz plyta...
mala poprawka nie wiedzialem ze wszystko uzywane ...
ale zaczalbym od zasilacza....


http://allegro.pl/item204015191_fort...a_sprawdz.html

http://allegro.pl/item204061177__for...fc_silent.html
__________________
DVD+-RW: BenQ 1640
DVD+-RW: Pioneer DVR-215/D
Blu-Ray ReWriter-Pioneer BDR-S06XL



Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 16.06.2007 o godz. 00:06
mensir67pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2007, 08:36   #5
Zagraj
Warszawa Ursus
 
Avatar użytkownika Zagraj
 
Data rejestracji: 27.02.2006
Posty: 93
Zagraj zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
zaraz oddam komputer na troche do serwisu chyba bo koszty widac moga nie miec konca
pochwale sie wynikami ale modle sie zeby to byl ten zasilacz...
a przy okazji lepiej od razu jakby co kupowac zasilacz z 24 pin? czy 20 i 24 nie robi roznicy?
Zagraj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2007, 10:55   #6
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.
 
Avatar użytkownika Kasprzak
 
Data rejestracji: 25.06.2002
Lokalizacja: Poznań
Posty: 4,752
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Robi roznice. Sprawdz jakie gniazdo masz na plycie glownej. Zazwyczaj 24pinowe maja odlaczane(rozsuwane) te 4 ostatnie piny (2x2) i podlacza je sie osobno.

Ogolnie moze to byc cos z chlodzeniem grafiki i sie przegrzewa, albo zasilacz. Zaczalbym podobnie jak mensir, od zasilacza!
__________________
Pozdrawiam!
Kasprzak jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2007, 11:12   #7
Zagraj
Warszawa Ursus
 
Avatar użytkownika Zagraj
 
Data rejestracji: 27.02.2006
Posty: 93
Zagraj zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ok cos juz wiem
podlaczalem zasilacz 400W i jest dokladnie to samo
ale ...
pozyczylem drugi komputer plyta Gigabyte K8N51 GMF9 RH
jakis procek ale nie wiem jaki na socket 939 z grafika GF 7300 GT i wyjalem grafike, a wsadzilem tam swojego 7600. Odpalam komputer, chce zainstalowac stery od mojej grafiki a tam komunikat ze moje sa starsze niz te co zainstalowane. Wiec nic nie robiac uruchomilem Delte Force Team Sabre. Gralem z 15 min moj GF7600GT goracy ze dotknac sie nie da ale dziala i nic nie tnie.
Tak wiec zasilacz u mnie ok, grafika chyba tez choc goraca jak ogien. Moze nowsze stery do grafiki u mnie poprawia sprawe? Moze przeinstalowanie systemu bo nie wiem co wczesniej na tej plycie chodzilo?

kurcze na stronie sa stery dla rev.1 i rev.3 gdzie to moge sprawdzic jaka ja mam wersje
a moze lepiej od razu rev.3?

Ostatnio zmieniany przez andy : 16.06.2007 o godz. 18:11
Zagraj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2007, 12:15   #8
mensir67pl
๑۩۞
 
Avatar użytkownika mensir67pl
 
Data rejestracji: 21.04.2004
Lokalizacja: ArchiwumX
Posty: 6,356
mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zagraj Podgląd Wiadomości
kurcze na stronie sa stery dla rev.1 i rev.3 gdzie to moge sprawdzic jaka ja mam wersje
a moze lepiej od razu rev.3?
sterownik nic tu nie zmienia do grafiki .... to moje zdanie

do tej plyty uzywanej (podaj model).... pamieci .... moze one cos ...

GT 6600 chlodzenie (Silent Pipe ) 112 stopni i ma sie dobrze ...
__________________
DVD+-RW: BenQ 1640
DVD+-RW: Pioneer DVR-215/D
Blu-Ray ReWriter-Pioneer BDR-S06XL



Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 16.06.2007 o godz. 12:19
mensir67pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2007, 12:18   #9
Zagraj
Warszawa Ursus
 
Avatar użytkownika Zagraj
 
Data rejestracji: 27.02.2006
Posty: 93
Zagraj zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zagraj Podgląd Wiadomości
kurcze na stronie sa stery dla rev.1 i rev.3 gdzie to moge sprawdzic jaka ja mam wersje
a moze lepiej od razu rev.3?
jeszcze przyslo mi na mysl ze moze zle jakos posmarowalem procesor i sie grzeje ale w biosie jak wchodze to mam max do 40 C a jak pokazuje mi Everest w WinXP to mam plyta ok 40, proc 75, grafika 50, HDD 42 ale nie wiem jak sie do tego odniesc. Bios chyba bardziej prawdziwa temp podaje niz taki Everest?

coraz bardziej prawdopodobne ze to moze jednak walnieta plyta glowna
zasilacz 400 nie pomogl
grafika na drugim kompie smigala az milo
reszta czyli ram hdd itp dzialaly na poprzedniej plycie
jak podlaczylem inna grafike na PCIEx16 to dzialo sie dokladnie to samo
zreszta jak juz komputer wstaje zaraz po wlaczeniu zanim jeszcze wybiore system operacyjny to juz wolno dziala

Cytat:
Napisany przez mensir67pl Podgląd Wiadomości
sterownik nic tu nie zmienia do grafiki .... to moje zdanie

do tej plyty uzywanej (podaj model).... pamieci .... moze one cos ...

GT 6600 chlodzenie (Silent Pipe ) 112 stopni i ma sie dobrze ...
o kurde to nie wiedzialem ze to az tak sie grzeje
plyta to:
Gigabyte K8VT890 754 pin. rev1.x
zainstalowalem tam napierw stery a viaarena VIA_HyperionPro_V512A, a teraz sprawdzam starszy VIA_Hyperion 4in1_v456v

Ostatnio zmieniany przez andy : 16.06.2007 o godz. 18:12
Zagraj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2007, 13:27   #10
Zagraj
Warszawa Ursus
 
Avatar użytkownika Zagraj
 
Data rejestracji: 27.02.2006
Posty: 93
Zagraj zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ok
nawet mi sie udalo chwile pograc w AmericaArmy ale po jakis 5 min grafika mi sie wylaczyla i monitor nie mial sygnalu. Musialem go z przycisku zresetowac. To by znaczylo jednak zasilacz juz zglupialem co sie dzieje.
dzwonilem do goscia od ktorego kupilem plyte glowna i mowil zeby na niej system przeinstalowac i powinno pomoc, troche mi sie nie chce w to bawic ale chyba sprobuje i jak to nie pomoze to bede reklamowal...
Reinstalka moze rzeczywiscie pomoc?
Zagraj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.06.2007, 21:45   #11
Zagraj
Warszawa Ursus
 
Avatar użytkownika Zagraj
 
Data rejestracji: 27.02.2006
Posty: 93
Zagraj zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wszystko się wyjaśniło. Płyta główna była uszkodzona. Po wymianie na drugi egzemplarz wszystko działa.
Dzięki za pomoc.
Zagraj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.