![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
Gf Ti4200 vs. FX5600 watpliwosci
witam. mam taki maly problem. mianowicie zastanawiam sie nad wyborem karty graficznej i wybor padl na ktoras z tych 2 kart.
pryeczytalem kilka artykolow i podobno lepsza wydajnosc ma Ti4200.karta ta wspomaga DX8, a FX5600 obsluguje DX9. i stad mam takie pytanie... czy idzie zmusic w przyszlosci ti4200 do obslugi DX9, czy juz ma ona na stale przypisana obsluge tylko directX 8. i pytanie nr 2: czy jak Ti4200 obslugije DX8, a jakas nowa gra bedzie potrzebowala DX9, to czy ta gra bedze jakos wspomnagana(directX'em 8) czy nie bedzie dopalana bez DX(tak jak to jest np w Gf mx'ach). |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Wez Ti4200
Wszystkie gry będa na 4200 dzialaly, narazie jedynie benchmarki są zoptymalizowane pod DX9. W przyszłości gdy wyjdzie co nie co pod DX9 4200 oczywiście będzie działał, jednak nie tak wydajnie jak 5600. Ale kiedy to nastąpi....Na dzień dzisiejszy 5600 niestety odstaje w DX8.1 od praktycznie każdego 4200.
pozdrawiam.
![]() |
#3 |
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Ty sie jeszcze pytasz, wybieraj GF FX5600 ale jakbyś mógł kupic jeszcze inną to poleciłbym Ci ATI Radeon9800Pro.
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
FX jest wyborem (bardzo odlegle) przyszlosciowym (gry pod dx.9)
Ti dobrze bedzie dzialal w dziesiejszych grach, za rok takze niepowinno byc problemow w brakiem super efektow albo plynnosci - radze tu tak czy tak zaopatrzyc sie w karte o 128mb pamieci na pokladzie.. poza tym jesli bedziesz mial ti a zagrasz gre wykorzystujaca efekty dx9 to poprostu troche detale beda zubozone (mala strata) bo np mozna by dla detali kupic FX5200 ktory efekty obslozy ale z plynnoscia bedzie... ![]() jest jeszce sprawa faktycznej wydajnosci FX pod dx9 (smark 2003 to smiech a nie tester) gdzie np w testach z HL2 nvidia niewypadla za dobrze.... ![]() a moze by tak wziasc jakiegos radka... :chytry:
![]() |
#5 |
Roman Barbarzyńca
Data rejestracji: 01.09.2003
![]() ![]() ![]() |
Najlepiej wez z 128MB
Jak będziesz już decydował się to na jakiegos sprawdzonego producenta, np. MSI, Leadtek, Gainward. Poleciłbym cos z ATI ale po ostatnim wykazie na in4.pl gier nie działających prawidłowo pod Radeonami to raczej tego nie zrobie.......
pozdrawiam. :o
![]() |
#6 | ||
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Re: Najlepiej wez z 128MB
Cytat:
![]() po cos wychodza to coraz nowsze ![]() np. wlasnie wyszly Catalysty 3.7, i widac duzooooooooooo poprawek ![]() Cytat:
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 04.09.2003 o godz. 23:23 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
apropo wyboru grafy - chce wywalic swoja stara rive tnt2 i kupic jakiegos w miare taniego geforce-a - zastanawiam sie nad GF 4 mx420 albo 440
komp athlon 650@750 256 sdram chodzi toto pod win2k, sluzy przede wszystkim do netu i filmow (wiec tv-out obowiazkowy) ale pogac tez czasem trzeba i mi rivka nnawet w glupim MSTS potrafi nie wyrabiac (o grach typu bloodrane nie wspomne) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
@CrazyLukas, nie bierz 4mx bo to shit jakich mało / powinno się nazywać gf2.5
![]() jesli mozesz to poszukaj gf3ti200 na rynku wtórnym, bedziesz z tego bardzej zadowolony / gf4ti i gf3 mają podobną architekture a 4mx nie ma nic poza nazwą wspolnego z gf4ti i jest rozwinieciem lini gf2 czyli stara wersja jednostki T&L z wszystkimi jej brakamii niedociągnięciami, choć ma ok wyjście TV ale do gier to mało się nadaje/ pozdro
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez cana : 05.09.2003 o godz. 08:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
az sie zdziwilem ze zmiana rozdzialki na ati w q3 powoduje jakies problemy... gram juz z pol roku na tej karcie i nic
![]() racja jest to ze wazne sa nowe catalysty - nvidia z reguly cos wali w swoich driverach - ati jednak poprawia za porownywalna cene zamiast mx420/440 polecalbym ati 9000(lub 9000pro) sam kupuje taka karte do kompa siostry - a ma to byc najtansza przyzwoita karta (jes tylko jeden warunek - morrowind ma chodzic bosko)
![]() |
![]() |
#10 |
Łaskobójca
![]() |
@Sid, masz już Bloodmoona? bo od wczoraj jest w sprzedaży
Ciekaw jestem czy wampir może zostac wilkołakiem 8) /62 już mam ![]() ![]() pozdro
![]() |
#11 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
heh - nie mam - u mnie w domu morrowinda zaanektowala siostra (ma cos kolo 28 poziomu juz a gra ledwo 3 miesiace z przerwami) i to pewnie ona sie wykosztuje na dodatek (tak samo jak na tribunala sie wykosztowala - mam teraz dwie sztuki
![]() ja mam kamp wrzesniowa, egzamin w srode a w sumie jeszcze do tego nie siadlem - truly hardocore ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Łaskobójca
![]() |
@Sid do 50 poziomu to całkiem calkiem idzie, schody z awansem to zaczynają się później
![]() pozdro
![]() |
#13 | |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Gratuluję dobrej rady! ![]() Człowiek chce się poradzić w wyborze karty do 800zł, a Ty mu proponujesz zakup karty co najmniej 2.5 razy drożeszej... no ale pewnie dla Ciebie to taka subtelna różnica w cenie ![]() To tak, jakby ktoś się pytał czy lepiej kupić samochód Megane I, czy może lepiej Megane II, bo to nowszy model, a Ty na to: a kup sobie najlepiej Mercedesa 600SEL, bo to fajne auto! ^_^ Więcej rozsądku życzę w udzielaniu porad życzę. Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Re: Wez Ti4200
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez pepperman : 05.09.2003 o godz. 18:46 |
|