![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2005
![]() |
ghost 2002 - problemy z uruchomieniem z dyskietki
Cześć !!!
Kilka dni temu kupiłem nowy dysk (Segate 160 GB SATA). Podzieliłem go na 4 partycje: systemowa C - 18GB (NTSC), kolejne: D - 34GB (NTSC), E - 50GB (FAT32), F - 50GB (FAT32). Na partycji systemowej (C ![]() Wcześniej korzystałem z dysku Segate 40 GB na którym był zaistalowany Windows XP i bez problemów Ghost 2002 uruchanmaił się po starcie komputera ze stworzonej w ten sam sposób dyskietki. Bez najmniejszych problemów tworzyłem obrazy partycji systemowej (wówczas 5 GB - NTSC) przy pomocy Noton Ghost 2002. Nie wiem co jest grane. Dlaczego teraz Ghost 2002 nie uruchamia się przy starcie z dyskietki ? Czy ma to jakiś związaek z wielkością dysku (przypominam teraz mam dysk 160 GB)? Nie dysponuję innym programem do tworzenia obrazów więc będę bardzo wczięczny za wszelką pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Pozdrawiam !!! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Norton Ghost 2001 and 2002, and Symantec Ghost 7.0
These Ghost versions were tested and proven to work with large drives available at the time of release (2001-2002), up to a capacity of 70GB. These versions have not been tested with newer large drives with capacities greater than 70 GB." czyli moze nie dzialac i jak widac na Twoim przykladzie tak jest w istocie wiec masz opcje - zmiana na ghosta 2003, ghosta 7.5 lub 8.0 albo TreuImage firmy Acronis - co polecam bo jest szybszy i rownie fajny ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
![]() Nie sądzę aby problemem była wielkość dysku, stawiałbym raczej na to, iż jest to dysk SATA. Ghost uruchamia się w czystym dosie i zapewne nie posiada odpowiednich sterowników (lub nie działają one poprawnie w wersji 2002), dlatego po pojawieniu się ***8222;Loading ...***8221; nic się więcej nie dzieje. Ja posiadam dysk EIDE (120GB) z przejściówką Serillel (EIDE ***8211; SATA), którą odłączam przy robieniu obrazu i podpinam dysk tradycyjnie (nie pamiętam dokładnie co, ale u mnie też coś nie działało). Właściwie to sam nie wiem czemu dalej używam tej wersji ![]() Polecam zastosować nowszy soft jak to pisał nimal. Jeszcze jedno. Możliwe, ża problemem jest dyskietka startowa zrobiona ghostem. Spróbuj zbootować się z dyskietki startowej win98 jeśli taką posiadasz, po starcie zamień ją na dysk zrobiony przez ghosta i wpisz ghostpe.exe. Jeśli też się zawiesi to będziesz miał pewność, że wersja 2002 nie zadziała ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
faktycznie problemem bedzie dodatkowo/glownie sata
http://episteme.arstechnica.com/eve/...r/737006932731 tu jest pare propozycji innego softu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2005
![]() |
Dzięki za wskazówki.
Zorganizowałem już sobie Ghosta 2003 i śmigam obrazy bez problemu. Wygląda na to, że faktycznie przyczyna tkwiła w SATA. Raz jeszczę dzięki ! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|