Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.04.2003, 11:59   #1
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
KLAWIATURA. jaka dla mnie? :)

Siemano!
Mam zamiar kupić sobie nową klawiaturke. Ma to być klawiaturka no że tak powiem pół kosmiczna-czyli poszerzona o funkcje/klawisze, ale nie żaden "kosmos" np. z wbudowaną myszką tak do 100 zł.

Jaką klawiaturke polecacie? Chciałbym A4tech'a. Jestem przekonany do tego sprzętu. Mam myche A4 już 3 lata troche bardziej rozbudowany model i jest po prstu super! Zalałem ją pare razy, jest zajeżdźana na maxa i nic. Oczywiście czasem trzebą ją przeczyścić
Szukałem kalwiatur A4tech, ale jakoś nie moge znaleźć takiej jaką bym chciał (wogóle nie moge znaleźć), są tylko te zestawy bezprzewodowe z myszką ! Widzieliście gdzieś zwyklejsze klawy A4tech'a?

To jaką mi polecicie klawe?
Dzięki z góry!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.04.2003, 12:17   #2
TOMMYx
Gość

Może taka: MT136B
Dołączone obrazki
KLAWIATURA. jaka dla mnie? :)-mt136b.jpg 
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2003, 15:07   #3
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
heh TOMMYx no taka jest właśnie za bardzo kosmiczna, ale dzieki za propozycje. Zastanawiam sie wlasnienad Media Tech. Dobre te klawiatury?

P.S. Czemu inni nic nie piszą? Czy ja mam jakiegoś ignora, że nie widać mojego postu?

Nrka

Stary 03.04.2003, 16:31   #4
TOMMYx
Gość

Cytat:
CIAPEK napisa***322;(a)
heh TOMMYx no taka jest właśnie za bardzo kosmiczna, ale dzieki za propozycje. Zastanawiam sie wlasnienad Media Tech. Dobre te klawiatury?

P.S. Czemu inni nic nie piszą? Czy ja mam jakiegoś ignora, że nie widać mojego postu?

Nrka
Ogólnie, podobno opinie nie mają zbyt dobrą.
Ale mam na myśli ogół, nie jednostkowe modele.
W praktyce jest trochę inaczej.

Napewno nie jest to Logitech ani też Microsoft, ale niektóre modele ze stajni Media-Tech są naprawdę bardzo przyjemne (uzytkowanie, funkcjonalność).

Jeśli nie chcesz 'setek' dodatkowych funkcji, to wybierz coś z Logitech'a.
Wszystko zależy od ilości pieniędzy, 100 PLN to i tak dosyć dużo, aczkolwiek na porządną klawiaturę to w sam raz.

Kilka modeli poniżej:

http://www.sklep.age.pl/opis.php?m_k...OGIDELUXEAO_12

http://www.sklep.age.pl/opis.php?m_k...OGIINTERNET_12

http://www.sklep.age.pl/opis.php?m_k...__MICRMULTIMED

http://www.sklep.age.pl/opis.php?m_k...ICRINET_____12

http://www.sklep.age.pl/opis.php?m_k..._MICRNATURELIT - profilowana
Stary 03.04.2003, 17:08   #5
CIAPEK
CDRinfo VIP

Dzięki Tommyx!
Szkoda, że inni mi nie doradzą

Stary 03.04.2003, 17:38   #6
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)
Może taka: MT136B
kurcze, calkiem fajna Ile to cacko kosztuje?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2003, 21:57   #7
TOMMYx
Gość

Cytat:
andrzejj9 napisa***322;(a)
Kliknij na link - tam jest cena - niecałą 'stówkę'.
Stary 03.04.2003, 22:03   #8
Salvad0r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.11.2002
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
andrzejj9 napisa***322;(a)
Kupujesz dla wygladu i dla szpanu czy do pracy? Bo jesli wybierasz klawiatury na podstawie zdjecia to ja moge tylko wspolczuc :-)

P.S. Uzywam klawiatury Fujitsu, duza, lekko profilowana, srednio wypasiona, no i ma to co najwazniejsze - genialny klik.
Salvad0r jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2003, 22:14   #9
Romanow
Bywalec

Data rejestracji: 19.12.2002
Romanow w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witaj ja mam przedstawianego na fotce MediaTecha. Jeśli lubisz klawiaturki o "miękich" przyciskach - polecam, całkiem przyjemnie się na niej pracuje. Jedyną niedogodnością jakiej przy niej doświadczyłem to to, że przy wyjściu z WindowsaXP zmniejsza głośność do połowy. Zapytałem o to w serwisie i powiedziano mi ze przy tym oprogramowaniu to normalne ;-)

romanow8@o2.pl
Romanow jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2003, 22:55   #10
ZbigNieff
..::Returned Master::..

Data rejestracji: 14.12.2002
ZbigNieff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: KLAWIATURA. jaka dla mnie? :)

Cytat:
CIAPEK napisa***322;(a)
Siemano!
Mam zamiar kupić sobie nową klawiaturke. Ma to być klawiaturka no że tak powiem pół kosmiczna-czyli poszerzona o funkcje/klawisze, ale nie żaden "kosmos" np. z wbudowaną myszką tak do 100 zł.

Jaką klawiaturke polecacie? Chciałbym A4tech'a. Jestem przekonany do tego sprzętu. Mam myche A4 już 3 lata troche bardziej rozbudowany model i jest po prstu super! Zalałem ją pare razy, jest zajeżdźana na maxa i nic. Oczywiście czasem trzebą ją przeczyścić
Szukałem kalwiatur A4tech, ale jakoś nie moge znaleźć takiej jaką bym chciał (wogóle nie moge znaleźć), są tylko te zestawy bezprzewodowe z myszką ! Widzieliście gdzieś zwyklejsze klawy A4tech'a?

To jaką mi polecicie klawe?
Dzięki z góry!

Doplac 40zl i kup sobie Logitech Internet Navigator (cos kolo 140zl)
a jesli nie to wez Logitech Internet Keybord (cos kolo 79zl) obydwa
modele w/g mnie sa wiecej niz bardzo dobre!!!

Ja mam Navigatora juz 2 rok i chodzi mi wysmienicie!!
I teraz stwierdzam jednoznacznie - nigdy nic innego niz Logitech!!!

RW1: Nec 3520A - RW2: BenQ 1640
ZbigNieff jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.04.2003, 23:10   #11
Sorty
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 07.03.2003
Sorty zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dla mnie najwazniejsza jest miekośc klawiatury i funkcjonalnośc. Najlepeij wybrac sie do sklepu i po prostu w każda troche poklikać. Według mnie bajery w klawiaturze to zbytecznosc i tak na ogół sie ich nie używa. Dla mie najlepsza w jaka do tej klikałem to klawiatura MediaTech MT13OC. Nie stety byłem na stronie producenta i nie widziałem jej obrazka. Szczerze polecam!!!!
Stary 03.04.2003, 23:21   #12
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
TOMMYx napisa***322;(a)
Kliknij na link - tam jest cena - niecałą 'stówkę'.
no fakt, nie zauwazylem, dzieki

Stary 03.04.2003, 23:29   #13
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Salvad0r napisa***322;(a)
Kupujesz dla wygladu i dla szpanu czy do pracy? Bo jesli wybierasz klawiatury na podstawie zdjecia to ja moge tylko wspolczuc :-)
Nie no, spokojnie Az takich glupot to zwykle nie robie.
Popatrzylem po prostu na zdjecie i mi sie spodobala z wygladu wiec z ciekawosci spojrzalem na cene.
Jeslibym sam kupowal klawiature, to na pewno w ten sposob nie podjalbym dezycji. Porozgladalbym sie najpierw troche, co i za ile jest dostepne, potem dokonal wstepnej selekcji i z wybranych tak modeli zdecydowal sie na jeden. I na pewno byloby wiecej kryteriow niz wyglad zewnetrzny i dodatkowe bajery.

Dla mnie w klawiaturze wazne jest kilka rzeczy: przede wszystkim musi sie na niej przyjemnie pisac. Trudno mi ocenic, czy ma to byc klawiatura twarda, czy miekka i co takie okreslenia w ogole znacza. Musze po prostu sam sprawdzic i stwierdzic, czy mi odpowiada.

Niezwykle wazne sa dla mnie rowniez klawisze: Enter, Spacja i Backspace, a zwlaszcza ten pierwszy i ostatni. Nie lubie malego entera i zupelnie nie trawie malego (szerokosci zwyklego klawisza) Backspace'a. Bardzo uprzykrza mi to pisanie.

Zwracam rowniez uwage na glosnosc klawiatury, bo czasami ma to bardzo duze znaczenie.

No i poza tym nie bez znaczenia jest tez dla mnie czy klawiatura podoba mi sie z wygladu. Patrze tez, jak pewnie kazdy, na cene.

Natomiast rozne dodatkowe *******ki nie maja dla mnie wiekszego znaczenia, i tak ich nie uzywam.
Teraz mam klawiature Microsoft Internet Keyboard i jestem z niej naprawde zadowolony. Pisze sie na niej naprawde swietnie, a to jest przeciez najwazniejsze. I ma troche dodatkowych przyciskow, ale oprocz pierwszego tygodnia uzytkowania, nie przycisnalem ich ani razu. Nie sa mi po prostu zupelnie do szczescia potrzebne. Ale ogolnie jest to bardzo dobra klawiaturka i nawet byla w jednym z podanych linkow. Osobiscie polecam.

Stary 03.04.2003, 23:58   #14
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

a'propos klawiaturek... kiedys kupilem sobie (nie pamietam za ile ale chyba cos ponad 100zl) klawiaturke Memorex MX 2000 i jestem z niej bardzo zadowolony... nie jest jakas na wypasie, ma w zasadzie 3 dodatkowe klawisze i podwojne funkcje na klawiszach numerycznych). Co dla mnie najwazniejsze ma szeroki ENTER (nie lubie tych z malym ENTEREM). Tak sobie wlasnie ogladalem te klawiatury Logitec'a i musze przyznac, ze bardzo mi sie podobaja tylko te ENTERY
Stary 04.04.2003, 14:05   #15
CIAPEK
CDRinfo VIP

no no jeszce troche i "nakręcicie" mnie na Logitecha bo widze, że zbiera dobre opinie, nad Media Tech też się będę musiał zastanowić.
Szczerze wam powiem, że nigdy nie chciałem nic kupić Logitecha bo zawsze sobie powtarzałem, że to są drogie sprzęty, a taniej można nabyć podobny sprzęt innej firmy np. A4tech (z myszkami tak jest, mychy A4 robie wg. mnie świetne).

A co z klawami A4tech'a?

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: