![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@Andrzej
Jesli szukasz dobrego dzwieku, to raczej w tych plastikowych spikerach go nie znajdziesz i glupota jest porownywac dzwiek plynacy z dobrego wzmacniacza z prawdziwymi kolumnami do komputerowych spikerow... mialem troche tych zestawow i moge Ci stanowczo napisac ze nie bylo takiego ktory dalby z siebie cos wiecej niz drgania obudowy... jesli szukasz dobrego dzwieku do laptopa to tylko markowe sluchawki... a jelsi chcesz w podrozy posluchac muzyki, to kup jakis tam zestaw stereo za 20 zl (dwa glosniki) i tez bedzie grac... ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
![]() ![]() Zgadzam się z Ormianiem w każdym słowie - jednak laptop rządzi się swoimi prawami ( ja ze względu na częste wyjazdy używam jedynie słuchawek ) ... i tu wzmacniacz + głośniki mogą odpaść ze względów "lokalowych" ... tak z ciekawości wczoraj patzyłem na allegro i Diora WS-502 poszła za 110 zł - nic tylko brać !. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
te mercury graja ladnie a nawet bardzo ladnie
maja jedna duza wade, ktora wymagala korekty mojej i sasiada - woofer, bass z niego byl taki plytki, pusty bez efektu wiec przebudowalismy woofer, glosnik ze srodka zostal przniesiony na dol, zostal wytluminiony, dociazony i stoi teraz na kolcach. efekt jest, ze teraz jako tako gra ale bedzie chyba jego wymiana. co do t6060 - dokladnie ten sam sasiad je posiada podpiete pod mante. no ale jako, ze bass tam dudni a nie gra wiec zbudowalismy nowy woofer http://www.visaton.de/english/artikel/art_790_7_32.html o ten na glosniku visatona. oczywiscie dalej wzmicnienie przychodzi z tego co bylo w orginalnych glosnikach a nie zaden zewnetrzny wzmacniacz itp. sam glosnik w creativach nie jest zly, a powodem jego dudnienia jest konstrukcja paki. to ze glosnik jest z boku a sama paka jest waska. a jak chcesz zestaw do laptopa i nie tylko to kup odemnie sprzet z podpisu ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Co do karty w lapopie, to nawet nie wiem, jaka to jest. W każdym razie słuchałem na niej kilka różnych zestawów i wyraźnie słychać różnicę, więc może nie jest to taki zupełny szmelc. W każdym razie obecne głośniki grają kiepsko (T3030), a wspominane już inspire 5800 grały całkiem całkiem (chociaż to zestaw 5.1 i mogłem podłączyć tylko 2 satelitki). Kupno zewnętrznej karty odkładam na dalszą przyszłość, jeśli uznam, że jest mi to potrzebne. Na razie nie jest na pewno, bo nie mam głośników, do których warto byłoby coś takiego dokupić. Te testowałem na różnych, w tym bardzo dobrych kartach i końcowy efekt był mniej więcej porównywalny. O kx-ach poczytam, dzięki za link. @ Nimal Z wyglądu raczej takie nienajładniejsze, ale nie to jest najważniejsze. Ja jednak na razie potrzebuję 2.1, więc przestrzenne nie przydadzą mi się.
![]() |
![]() |
#36 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Na podróż i inne sytuacje poza domem mam słuchawki Koss-a, o których już kilka razy na forum wspominałem i których nie zamieniłbym nawet na najdroższy zestaw głosników ![]() A wzmacniacz.. nie mówię nie, a własciwie bardzo chętnie. Ale musiałbym znaleźć coś sensownego za rozsądną cenę, a teraz nie bardzo mam czas, żeby zacząć szukać. Ale może przy okazji, jeśli coś wpadnie mi w oko. @ adbok O tym zestawie też już wspominałem i bardzo chciałbym mieć możliwość jego przetestowania. Bo cena jakoś wcale mnie nie przekonuje. Miałem możliwość posłuchania tego najdroższego zestawu Logitecha za ok. 1500 złotych (7.1) i powiem szczerze, że nie wymieniłbym swoich głośników od komputera stacjonarnego (jakiś stary zestawik 2.0, ale naprawdę świetny) na nie, nawet gdybym nie musiał dopłacać. Przykro mi, ale bardzo się dźwiękiem rozczarowałem. Chociaż może nie tyle, że rozczarowałem, bo sam w sobie był poprawny. Ale po prostu poprawny, w żaden sposób nie rewelacyjny. Jak dla mnie to powinien być punkt wyjścia w głośnikach za 100 złotych, a za 1500 wymagałbym już czegoś na zdecydowanie wyższym poziomie.
![]() |
![]() |
#37 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.06.2002
![]() |
ja osobiscie polecam logitechy - maja (wedlug mnie) duzo lepszy dzwiek od creativow (nie mowiac juz o tym ze creativy maja dziwna sposobnosc do tego ze sub charczy przy wiekszej glosnosci)
ogolnie bardzo polecam te co mam w podpisie - cena niestety kolo 1200-1300pln, ale moge zagwarantowac ze sie oplaca (i moj 3 pietrowy blok skacze przy 80% - wiecej nie daje bo nie chce okien stracic ![]()
![]() |
#38 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Natomiast co do basów, to też już wcześniej to pisałem, ale powtórzę - to jest akurat rzecz, co do której w przypadku tych głośników nie mm większych zastrzeżeń. Bas jest głęboki i poprawnie brzmi. Po dokładniejszym przysłuchaniu, rzeczywiście w niektórych piosenkach można dosłuchać się lekkiego charczenia, ale raz, że jest to sporadyczne, a dwa, że tak naprawdę, żeby to usłyszeć, trzeba się bardzo wsłuchać, co robię rzadko, gdy muzyka leci w tle. A jak chcę jej posłuchać "na pierwszym planie" to biorę odtwarzacz mp3 i swoje słuchawki KOSS-a.
![]() |
![]() |
#39 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.06.2002
![]() |
Pisales o jakims dziwnym zestawie 7.1 logitecha. to co ja mam to zestaw 5.1 o mocy lacznie 505W RMS (z czego 188 przypada na suba). jak dla mnie jakosc tego zestawu jest lepsza niz wiekszosci zestawow za pare "kola" a juz na pewno lepsza od zestawow kina domowego do 2k pln. ale ogolnie glosniki trzeba posluchac zanim sie je kupi bo w tej sprawie to jest ocena bardzo subiektywna, gdyz kazdy ma inny sluch. jak dla mnie creativy na pewno odpadaja, bo sa poprostu cienkie (mowie w tym momencie o gigaworks s750 - moze i maja mocniejszego suba, ale co z tego jak ma on duzo mniejsza kubature i chociazby przez to nie ma najmniejszych szans na to zeby brzmiec z jakoscia czesciowo zblizona do tego z logitechow)
ale tak jak mowie, to jest ocena subiektywna i jak ktos nie poslucha to nie bedzie wiedzial - glownikow nie da sie ocenic inaczej niz subiektywnie.
![]() |
#40 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() Z koniecznością odsłuchu zgadzam się jak najbardziej. Szkoda, że w Polsce praktycznie nie ma miejsc, gdzie dają taką możliwość..
![]() |
![]() |
#41 |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Jeśli ktoś chce cieszyć się naprawdę głębokim brzmieniem za bardzo przyzwoitą cenę, to powinien sprawdzić coś T-A-K-I-E-G-O
![]() |
#42 |
ZnakJaworznickiegoBikera
a ja rozpoczynam jutro (a w zasadzie dzis) przerobke kolejnych glosnikow
![]() tym razem pod pile idzie moj zestaw creativow...
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Dopiszę Andrzeju tylko ,że wczoraj identyczne głośniki jak te Mercury - także zestaw 2+1 widziałem w Vobisie za 199 zł z napisem Vobis na nich...czyżby jakaś licencja ? Nie za dobrze, ale jak już mówiłem i Demek potwierdził - głośniczki grają bardzo dobrze....a soob rzeczywiście nie za dobry....lecz to da się odpowiednio poustawiać
![]() http://www2.vobis.pl/vsys/web/oferta...?symbol=842751 ... a jako,że w Vobisie nie ma problemów z testowaniem sprzętu - to wiesz ![]() ..a później można kupić Mercury jak te vobisowskie się spodobają - bo ponad 60 zł taniej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
ZnakJaworznickiegoBikera
Cytat:
Cytat:
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|