![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Głośniki samochodowe a kolumny
Mam zamiar złożyć własne kolumny. Wpadłem na pomysł aby wykorzystać w nich głośniki asamochodowe. Wyjdzie trochę taniej. Tylko dręczy mnie pytanie: Jak to będzie grało i czy wogóle jest jakiś sens robienia tych kolomienek z głośników samochodowych? Zwracam się z tym pytaniem do bardziej obeznanych w temacie i z góry wlk dzieki z apomoc.
A tu pare głośniczkóww: |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
te XPLOD`y są swietne, grają bosko.(ile kosztuja bo nie pamietam?Jaka moc ale nie PMPO tylko znamionowa?Impedancja jaka?) Ale z takich glosnikow nigdy nie uzyskasz efektu jak bys mial normalnie glosniki domowe. Ostatnio tez chcialem sie tym bawic razem z tatą, ale nie mam wystarczajaco duzo materialow i projektow kasty(obudowy) do glosnikow. Sid cos wtedy mi mowil, ale powiedzial ze cos tam moze jeszcze znajdzie.
oto topic: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...hlight=kolumny ps.widze ze SoBaL dodaje nowe hacki (szybka odpowiedz) tak trzymac ![]()
Pozdrawiam! ![]() Ostatnio zmieniany przez Kasprzak : 18.05.2003 o godz. 19:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Mam takie w aucie (elipsy 16x9). Wymiekam !!
Zaplacilem 400zl. |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Te akurat to koleczka fi 30 cm. Koles na aukcji chce za jednego 155 zeta.
Ostatnio zmieniany przez lipek16 : 18.05.2003 o godz. 20:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
nie wiem czy Sony ma az tak dobre glosniki, sam w trzech samochodach zainstalowalem Polk Audio i graja znacznie lepiej niz kolegi Sony X.
z kolei znajomy wlozyl zwykle domowe kolumny Bose do samochodu, podlaczone do wzmacniacza graja jak szalone. Wyglada troche smiesznie jak to domowe roboty czasami wychodza, ale glosu tylko pozazdroscic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
Cytat:
![]() A co do Sony to jak wyżej koleś kupił ale jak usłyszał głośniki Magnata to znienawidził Sony. Są firmy które robią tylko głośniki i są w tym najlepsze. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
dokladnie sony to ja bym specjalnie nie polecil. Sa raczej
drogie i niezbyt pieknie brzmia ![]() magnata - dodatkowo sa tanie ![]() Bose - hmmmm no to z tego co wiem wyzsza polka. A jak ten kolega je wlozyl?? - rozumiem, ze cala kolumne ze skrzynka??
![]() |
#8 | |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
Cytat:
dalo to mu super basy, a standartowe toyotowskie glosniki bardzo dobrze sobie radzily z wyzszymi tonami. dziwi mnie jedno w samochodach rozprowadzanych na polske. mianowice rodzina kupila nowa toyote rok 2000, nie pamietam co ale jakis dosc luksusowe kombi, avensis czy cos takiego. Zdziwilo mnie to ze przychodzila tylko z dwoma glosnikami, tylko dwa, i to byla najdrozsza luksusowa wersja. to samo zuwazylem w innych glanc nowkach samochodach w salonach. w stanach, mojej siostry VW Bora ma glosnikow osiem, ze wzmacniaczem. nie wiem jak to jest w polskiej wersji bory, ale wyraznie widze ze samochody sprzedawane na polske nie chwala sie najlepszym uglosnieniem. chyba ze sie myle... co wy na to ? shuma02 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Internet Addict na odwyku
Data rejestracji: 03.10.2002
![]() |
Jak kupowalem glosniki do 206-ki to moglem wybierac wlasnie miedzy Sony Xplode a Lanzarem. Zdecydowalem sie na ta druga firme i wcale a wcale nie zaluje. Basy sa NIESAMOWITE ! Polecam z czystym sumieniem. Koles ktore mi je polecil powiedzial, ze w porownaniu do tych, basy w glosnikach Sony to "pukanie w deske" ^_^...i mial racje
![]()
Duron 1600MHz@2000MHz 1.625V | Abit NF7-S rev.2.0 | 1GB Geil DDR400 | Radeon 9800 SE@PRO 380/600@450/750 | Barracuda 160GB 8MB 7.7200 | LTR-40125S | SOHW-1693S |LCD 15" Sony SDM-X52 | Chieftec Matrix HiFi + PSU 360W DF |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
To nie do końca jest to dobry pomysł: w kolumnach głośniki muszą być szczelne: szczelne połączenie membrany z koszem i rdzeniem oraz kosza z kolumną.
Głośniki samochodowe nie muszą tego spełniać: więc najpierw sprawdź czy ten model głośnika zapewnia szczelność. 8)
![]() |
|
|