Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.08.2012, 19:15   #1
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
GLS - opinie, komentarze, skargi, zażalenia

Tak się zastanawiam, jak w polskim tłumaczeniu brzmi nazwa firmy i wydaje mi się, że najtrafniejszym będzie Gówniany Serwis Logistyczny. Zatrudnili tam pewnie za parę pięć złotych leserów, którzy sprowadzili standardy obsługi do polskich warunków...

Ale do rzeczy: zamówiłem sobie 3 dni temu wieczorkiem pewne rzeczy w okolicach Poznania, wysyłka kurierem, bo nie lubię sterczeć w kolejkach na poczcie. Ze zdziwieniem odebrałem potwierdzenie zamówienia i wysyłki już następnego dnia rano.

Wczoraj o 7:14 rano zadzwonił do mnie kurier albo dyspozytor informując, że ma dla mnie przesyłkę i kiedy będę osiągalny pod adresem. Powiedziałem, że jak wrócę z roboty, o godz. 16-tej. Oczywiście nie dzwonił spod drzwi, bo żona była w chałupie do ósmej. Zresztą wtedy wyglądało na wszystko ustalone...

Po powrocie do domu znalazłem za to awizo GLSa, że próbowali biedulki dostarczyć paczkę o 10:20, ale nikogo nie zastali. Zaraz, co innego chyba ustalaliśmy? No, cóż, na awizo napisali, że będą dnia następnego, do godz. 12-tej, więc odliczyłem córce kwotę na przesyłkę, jeden dzień opóźnienia nie robi różnicy.

Natomiast dzisiaj po powrocie z roboty widzę, że pieniądze leżą, przesyłki brak, awiza w skrzynce też nie było. Pomyślałem, że przyjedzie później, ale o 18-tej zdecydowałem się zadzwonić do GLS-u i dowiedzieć, co się dzieje. Zostałem poinformowany, że nie było mnie wczoraj i dzisiaj w domu, więc przesyłka leży u nich w magazynie i mogę ją sobie sam odebrać na ul. Fajansowej 1. No kurczę, nie po to chyba zamawiam kuriera i mam dać 20 zł za przesyłkę, żeby dymać po nią na drugi koniec Warszawy? Tym bardziej, że 200 metrów od domu mam GLSowy Parcel Shop - chyba ich popieprzyło?

Sprawdziłem też ichniejszy track-id z którego się dowiedziałem, że wczoraj kurier był o 10:20 (zgadza się, awizo w skrzynce, tylko co z ustaleniami telefonicznymi?), natomiast dzisiaj o 9:12 i że zostawił awizo - to akurat g...no prawda, bo nikt do mieszkania nie dzwonił, awiza także brak. Zresztą jakby byli w okolicy, to normalnie myśląca osoba zostawiłaby przesyłkę w Parcel Shopie 200 metrów dalej. Polityka prosta, po co się fatygować, skoro klient sam może podjechać, a 20 zet jest? Oooo, nie zrobię im tej przyjemności, przesyłka jest pobraniowa, zadzwonię do firmy w której składałem zamówienie i przeproszę, ale nie będę marnował 3 godzin w korkach na jakąś ul. Fajansową i jeszcze za to płacił.

W rozmowie telefonicznej wyjaśniło się też jak GLS próbuje wyłudzać dodatkowe pieniądze - otóż mogę zlecić ponowne dostarczenie przesyłki, ale będzie to kosztowało dodatkowe 10 zł. Pewnie dlatego wczoraj strugali głupa, a dzisiaj w ogóle się nie pojawili. Ciekawe, czy jak trafi się idiota i zleci, to długo się z nim jeszcze tak bawią w chowanego, czy już za pierwszym razem wreszcie przywożą?

European Quality Leader - albo im się coś ostro pomyliło z tym hasełkiem, albo tylko sobie współczuć takich liderów w Europie.

Stanowczo nie polecam usług tej firmy.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.08.2012, 19:25   #2
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Coś czuję, że za ok 2-3 miesiące w tym temacie wypowie się ktoś z GLSa... ;-) Albo szybciej znając dobrą pozycję forum w Google

@Ratutaj co na to sklep?

Proponuję dodać to w temacie
Gówniany Serwis Logistyczny
Stary 09.08.2012, 19:40   #3
Reetou
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez andy Podgląd Wiadomości
Coś czuję, że za ok 2-3 miesiące w tym temacie wypowie się ktoś z GLSa... ;-) Albo szybciej znając dobrą pozycję forum w Google
Nie omieszkałem sam wysłać do nich linka , choć pewnie firmę z takimi standardami obsługi klienta mało to obchodzi.
Stary 09.08.2012, 20:04   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Kurier GLS dostarczył mi monitor, a ponieważ nikogo nie zastał, to wlazł przez płot, albo furtka była niezatrzaśnięta i rozkosznie zostawił go pod drzwiami, schowany trochę. Nie zadzwonił, nic. Wieczorem przyjeżdżam i nadziwić się nie mogę, stoi zafoliowana paczka, po wielkości nic tylko monitor, ale nikt nic nie odbierał, bo nikogo nie było... Miałem zadzwonić do nich następnego dnia i spytać się gdzie jest mój monitor, ale odpuściłem sobie.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2012, 20:09   #5
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter Podgląd Wiadomości
Miałem zadzwonić do nich następnego dnia i spytać się gdzie jest mój monitor, ale odpuściłem sobie.
A trzeba było!
Gość pewnie zrobił sobie taką zasadę, ktoś kiedyś straci...
Stary 09.08.2012, 20:11   #6
Prezesik
Człekokształtny

Data rejestracji: 27.12.2004
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
W swojej pracy mam bardzo częsty kontakt z kurierami.

Niestety większych problemów nie miałem tylko z dwiema firmami, których nazw nie podam, żeby nie zapeszyć ;P

Co do GLS'u to z reguły nie mieliśmy z nimi problemów, aczkolwiek jak już się coś pojawiało to było już coś poważniejszego.

Choć Siódemki, to chyba nikt nie przebije... Ich system obsługi jest powalający. Kurierzy chamscy, przedstawiciele handlowi mają takie obszary do obsługi, że trudno jest się o coś doprosić. Dopiero jak się zagrozi wypowiedzeniem umowy, to nagle można się dogadać. Oczywiście jeśli się wysyła kilkaset paczek miesięcznie, bo mniejszego gracza mają w nosie. Nie chce mi się tu rozpisywać.

Dzisiaj z kolei popisało się DPD. Narzeczona kupiła coś tam i od kilku dni czekamy na przesyłkę. Czekamy, czekamy i nic... Po wykonaniu telefonu okazało się, że nadawca się pomylił i nie napisał numeru mieszkania. Sama nazwa ulicy i numer domu.
Kurier przyszedł stanął przed domem. Spojrzał na domofon. Paczkę odesłano do nadawcy. W tym domu są aż CZTERY mieszkania... Mógł wybrać dowolny numer i by się dowiedział. Na liście przewozowym jest numer telefonu... No ale łatwiej paczkę odesłać.

A odzyskanie pieniędzy z ubezpieczenia za uszkodzenie paczki, to jest dopiero zabawa!
I to we wszystkich firmach, z którymi miałem styczność. Tu nikt nie ma łatwo.
Prezesik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2012, 20:46   #7
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Siódemka i GLS - najgorsze firmy kurierskie. GLS często dostarczał do mnie paczki, ale karteczki do podpisania nie dali. Kusiło mnie, żeby powiedzieć, że paczki nie dostałem, świadków nie było, ale chamem nie jestem.

Mamy podpisaną umowę z DPD. Jest jako-tako. Reklamacje uwzględniają i za zniszczone paczki oddają kasę. Jak się pierdyknie ktoś na fakturze to też oddają.

U mnie numer 1 to UPS i jak mogę to przez tę firmę zamawiam, może jeszcze DHL i DPD. Reszta leży i kwiczy.
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2012, 20:53   #8
andy
logged out
CDRinfo VIP

andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Co do siódemki to się zgodzę, miałem swego czasu z nimi więcej do czynienia i firma jest chyba najgorsza z obecnych na rynku. Samochody w leasing sprzed 30 lat...

DPD jest ogólnie w porządku, no chyba że trafi się jakiś idiota.

Co do DHL to miałem z nimi styczność dwa razy. Prywatnie i jako pracownik. Prywatnie bez zastrzeżeń - laptop przyjechał cały, pudełko całe, zadzwonił z rana i się zapytał co i jak, kto kiedy będzie i czy jak będzie o tej i o tej godzinie to czy będzie w porządku.

Drugi przypadek negatywny, sytuacja sprzed dobrych kilku lat. Kurier zostawił paczkę przed drzwiami na mrozie -> część przesyłki została trwale uszkodzona.

Ostatnio miałem też przygodę z K-EXem i również jestem zadowolony. Szczególnie z smsa kiedy paczka będzie doręczana + numer telefonu do kuriera
Stary 09.08.2012, 21:06   #9
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wszystkie te firmy w większości zatrudniają ludzi z działalnością gospodarczą , raz trafisz na normalnego raz na idiote,
ze znanych mi firm dobrze pracuje mi sie z DHlL i DPD ,reszta odpada a przerobiłem większość włącznie z KEx i 7mka - tym firmom mowie - nie nie nie

dobrym rozwiązaniem jest zamawianie przesyłki do pracy ale nie każdy pracodawca to toleruje

Ostatnio zmieniany przez - Deckard - : 09.08.2012 o godz. 21:12
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2012, 21:10   #10
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja niestety również nie mam dobrego zdania o kurierach.
Oni chyba nie czają, że człowiek do 16 może pracować.
Potrafią zostawić przesyłkę pod drzwiami, u sąsiada itd.

Dzwonią do mnie o 12 że są pod drzwiami i co robić? A przecież ja jestem w pracy na drugim końcu miasta, co na to poradzę?
To takie dziwne, że nie jestem emerytem który siedzi w domu?

Dobrym sposobem jest zamawianie za pobraniem. Wtedy oczywiście nie mają ochoty zostawiać nic pod drzwiami (niestety) a i starają się zdecydowanie bardziej.

Jednak raz zostałem przez kuriera dosłownie opieprzony że co ja sobie wyobrażam - zamawiam za pobraniem i mnie nie ma w domu (bo pracuje).
No comment, paczka była ze sklepu internetowego który akurat niestety wysyła kurierem - czyli co, zamawiać mogą tylko emeryci co są w domu o 12?

A najlepsze na koniec - zawsze jak zamawiam kurierem, aby oszczędzić im cierpień, proszę o napisanie na przesyłce:

"Prosze o dostarczenie przesyłki po godzinie 16-stej."

I wiecie co? Paczki są o 12 pod drzwiami. Oczywiście z w/w napisem. Widać czytać też nie potrafią.

Tyle na ten temat. Zgroza. Serio czasem lepiej zamówić coś pocztą i odebrać sobie wracając z pracy, bo to bezpieczniej niż znaleźć pod drzwiami. I taniej.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 09.08.2012 o godz. 21:14
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2012, 21:13   #11
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To loteria, tyle, że w tych mniejszych firmach łatwiej trafić na idiotę. Na gościa z Siódemki, który rozwozi w mojej okolicy złego słowa powiedzieć nie mogę, jeszcze mógłby dzwonić rano, a nie dopiero jak nikogo niezastanie, ale kiedyś poczekał na mnie 20 minut, znaczy załatwił w tym czasie inne zlecenie niedaleko i podjechał. Samochód miał taki, że ja bym do tego nie wsiadł, teraz ma nowszy.

Z DHL dzwonią rano i się umawiają, z UPS chyba też, reszta jeszcze tego nie wykombinowała tylko jeździ.

A proszenie o dopiski, że po 16 nic nie dają, mało tego, większość tych firm robi tylko do 17, więc jak ktoś pracuje dłużej, to ma problem.

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 09.08.2012 o godz. 21:18
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2012, 21:16   #12
Reetou
No i wszystko jasne, chodzi o ekologię, GLS oszczędza środowisko unikając niepotrzebnej jazdy. Tylko nie wiem, czy środowisko tak bardzo oszczędzi, jak klient podjedzie.
Cytat:
Z czasem liczba paczek w GLS Poland bardzo wzrosła. "Z tego względu rozszerzyliśmy nasze oddziały we Wrocławiu i Bydgoszczy, by mogły pełnić funkcję regionalnych sortowni. Przejmują one nocne sortowanie paczek dla okolicznych filii"- mówi Tomasz Kroll, District Manager GLS Poland. "Odciąża to centralną sortownię, zabezpiecza sort w przypadku jej awarii, skraca czas przeładunku, a także oszczędza środowisko dzięki unikaniu niepotrzebnej jazdy."
Chyba ten Kroll ma za duży district skoro nad nim nie panuje...
Stary 09.08.2012, 22:18   #13
andy
logged out
CDRinfo VIP

@Reetou szkoda, że nie masz poczytnego bloga bo zaraz ktoś by się zgłosił z przeprosinami
Stary 09.08.2012, 22:22   #14
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Znając życie, to za chwilę ktoś się do mnie zgłosi z żądaniem usunięcia tematu

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2012, 22:45   #15
andy
logged out
CDRinfo VIP

Jak będą straszyć sądem to zawsze możesz odpisać: "Nie strasz, nie strasz, bo się zesr..." ;-)

Na Antyweb mają polewke z podobnej sytuacji
http://antyweb.pl/promobile-straszy-...oja-odpowiedz/

W dodatku ekstra rozgłos. A firma cóż... Nie mają obeznania w social media

Twoje uprawnienia: