![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
gniazdo LPT na HP LaserJet 1100 - czy to jakiś standard, czy jak?
Mam drukarkę jak w tytule.
Kabel LPT gdzieś mi wcięło. Gniazdo kabla na drukarce jest mniejsze od standardowego. Pytania: 1. Czy ten kabel jest specyficzny dla HP (nigdzie go nie mają)? 2. Czy możliwe jest zastosowanie przejsciówki na normalne gniazdo? 3. Czy ktoś z warszawiaków ma moze niedrogo taki kabel na zbyciu (mam tą drukarkę chwilowo, potem komuś ją oddam i nie mam ochoty kupować nowego kabla, który pewnie od groma kosztuje)? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Pierwsze słysze żeby hp robiło zamist centronics inne gniazdo.
![]()
![]() |
#3 |
Թ
no tak, jest mniejsze, na oko dwukrotnie - ale to chyba tylko w laserjetach tak jest, nigdzie indziej nie widziałem takiego
logicznie, elektrycznie pewnie jest to samo co normalne - policzyłem właśnie, jest 18 "blaszek" HP chce sobie zarobic na materiałach eksploatacyjnych. świetny pomysł, żeby kabel też do tego wlączyć ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
powinno być 36 bo tyle ma centronics. no chyba że pomineli niewykorzystywane piny.
![]() |
#5 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Hmm, ten 1100 to zubozona wersja, ja mam wersje 1220 i tam jest normalny Cetronics, plus USB. Faktycznie kiedys sie spotkalem z takim kablem co opisujesz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Re: gniazdo LPT na HP LaserJet 1100 - czy to jakiś standard, czy jak?
Cytat:
W tej sytuacji pozostaje ci chyba allegro. Pozdro
![]() |
![]() |
#7 | ||
Թ
Cytat:
Cytat:
W związku z tym, mam jeszcze pytanie: Tą drukarkę wyciągnąłem z nieogrzewanego blaszanego garażu, stała tam przez ostatnią mroźną zimę (potrzebna mi jest na chwilę, bo moja padła). toner ma podobnież prawie nieużywany, ale zastanawiam sie czy mrozy nie uszkodziły czegoś tam w nim. Jak myślicie? Chodzi mi o to, że kupiłbym od biedy ten kabelek, ale jak się okaże, że jeszcze mam toner kupic, albo wogóle ten sprzęt padł - to będę zły. Nie mam niestety gdzie sprawdzić działania ani od kogo takiego kabla pożyczyć - takze wybaczcie takie dywagacje. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Ramblings of a Madman
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
Interfejs
Port równoległy ECP zgodny z IEEE-1284, z 36-stykowym gniazdem o dużej gęstości (typ C); 2-metrowy kabel równoległy zgodny z normą IEEE-1284 jest dostarczany z drukarką Koszt kabla: netto - 80 zl/brutto - 100 zl. 2mb. Powinna miec przycisk wydruku kontrolnego na panelu sterowania!
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Silent Hunter ;)
![]() |
Dziwne skad te ceny macie, kabel kosztuje ok 15 zl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Ramblings of a Madman
![]() |
Cytat:
![]() chyba zwykły centronics. pozdro
![]() |
![]() |
#12 |
Silent Hunter ;)
![]() |
Trudno mi powiedziec, zagladnalem sobie do jedej hurtowni, i cena w detalu tak wyjdzie. Czy oryginalny to nie wiem.
Ostatnio przegladalem drukarenki HP i nie zauwazylem zeby montowali nowe wyjscia do nich. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Ramblings of a Madman
![]() |
Cytat:
Nawet niektóre nowe laserówki hapeka z interfejsem USB mają nietypowe kable (do kompa podłaczenie jest standardowe , do drukarki juz nie).
primum non nocere Ostatnio zmieniany przez surff : 05.06.2003 o godz. 01:18 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Թ
Cytat:
Cytat:
nawet o tym wiedziałem, tylko zapomniałem, że ten jedyny wielki guzik to nie włącznik, a test. z wiekiem coraz trudniej wpadają do głowy proste rozwiązania.... ![]() thx Drukarka działa świetnie. Kabelek typu C (thx yahol) znalazłem w necie po 19 zeta. a swoją drogą nie lubię sprzętów, które włącznik mają z tyłu a jedyny guzik służy do takich rzeczy jak test ![]() albo wogóle nie mają wyłącznika: mam taki skaner Microtek 3830 na usb, który nie ma żadnego guzika. Muszę odłaczać od niego wtyczkę, bo cały czas pali mu się lampa (jak włączę aplikację sterującą w trayu, to czasami wyłączy się, ale po kilku godzianch). Może coś poradzicie przy okazji? win xp pro pl sp1 usb 1 na płycie Cytat:
ten mój skaner ma właśnie takie wejście Ostatnio zmieniany przez pali : 05.06.2003 o godz. 00:58 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Ramblings of a Madman
![]() |
Cytat:
Pozdro
![]() |
![]() |