![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
![]()
Mam taki problem. Kupiłem aparat cyfrowy HP435, ogulnie jakis wiekszych problemów nie mam, tylko niepokoi mnie spora ilosc goracych pixeli. Zrobilem fotke, z zaslonietym obiektywem, z max czasem otwartej migawki no i jest sporo, rozno kolorowch punkow. W sumie to rzecz normalna, tympardzie w aparatach z nizszej pulki, ale w fabrycznie nowym?
Zrobilem nawet test programem DeadPixelTest i wykrywa ok 90-120 "hot pixels". Czy to kwalifikuje sie do reklamacji?? Zamieszczam fotke z mojego aparatu i programik do badania, moze komus sie tez przyda(programik darmowy, wiec prosze mnie nie banowac) ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Merry F****** Christmas
![]() |
Kude, 3 razy prubowalem i nie moge dodac zadnego pliku
![]() tu jest link do programu http://www.uruk-hai.it.pl/~bobee/fot.../deadpixel.zip
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Od wielu uzytkownikow aparatow cyfrowych uslyszalem opinie aby HP zajelo sie produkcja drukarek, czyli tego co im wychodzi. Odradzali zakup cyfzaka HP. Moze lepiej juz sie nie da?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Merry F****** Christmas
![]() |
Dodzwoniłem sie dziś do servisu HP, tam jakiś uprzejmy pan powiedział, że nie powinno być zadnyc pixeli.
Wlaśnie był goniec ze stolicy i aparat pojechał do Wawy (w obie strony na koszt HP).
![]() |
#6 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 12.03.2002
![]() |
uwzględnią Ci reklamację hot pixeli? Daj znać jaki będzie rezultat bo z tego co słyszałem hot pixele nie są podstawą a już tym bardziej w HP z ich... niechętnym przyjmowaniu reklamacji (mam doświadczenia z zwiazane drukarką). Pozdr.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Widze herezje chlopaki. HP wsrod aparatow cyfrowych to porazka, poza tym ze strasznie zzeraja energie z akumulatorkow to nic nie oferuja. Wystarczy poczytac troche na listach dyskusyjnych i zobaczycie ze to po prostu nic nie warte buble. Lepiej sie ogladac za Minolta, Canonem. Fuji nie polecam bo ostatnie modele S5000 i S7000 maja zbyt duza kompresje zdjec i wyglada to niezbyt ladnie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() Coś mi się wydaje, że nawet nie miałeś w ręce aparatu HP. A może jakoś udowodnisz to co napisałeś i podasz jakieś poważne argumenty na korzyść aparatów konkurencji (oczywiście w tej samej klasie cenowej)? Nie czarujmy się, konkurencja w tym samym przedziale cenowym oferuje sprzęt o wiele gorszy. Weźmy za przykład sztandarowy produkt HP - PhotoSmart 945 (następca modelu 850) za 2668 zł. Jego najbliższy odpowiednik to Olympus C-750 za 2799 zł, Minolta Dimage 7Hi za 5938 zł, oraz Canon Powershot G3 za 3150 zł lub G5 za 3911 zł. Co prawda wzorowałem się tu tylko na parametrach, a nie na faktycznej jakości produktu, to jednak same liczby (szczególnie ceny, potem parametry) mówią za siebie. Być może HP to jest taka masówka (jak np. LiteOn lub LG wśród nagrywarek) - bardzo dużo osób to ma, ale część z nich narzeka - tylko że w porównaniu do pozostałych marek może to mylnie świadczyć o tym, że wszyscy klienci HP są niezadowoleni.
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz ;)
![]() |
ZIP, nie chcę Cię martwić... zresztą może to przypadek... co mi z parametrów jak fotki same w sobie wychodzą na HP gorsze? Mam zoom x3 (C4000Z) ale wyobraź sobie że kiedyś ze znajomym dla porównania robiliśmy foty we Wrocku... on ma HP850 i na początku zmiażdżył mnie licytując parametry... ale po zrobieniu fotek - takich zwyczajnych bez potrzeby fotografowania kraterów na Księzycu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Merry F****** Christmas
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#12 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Hmm, no coz ilosc pixeli nie polepszy ci jakosci jak HP ma gorsza optyke i ciemniejszy obiektyw od kilku modeli Minolty 2,1 MPix.
ZiP w Gdansku Minolta 7Hi jest za 3300 w cenie detalicznej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Merry F****** Christmas
![]() |
Cytat:
Co do ciemnego obiektywu to HP ma opcje recznego rozjasnienia, ktory dziala b dobrze, a do tego manualny balans bieli itd itd... Tak jak wczesniej napisalem, nie bede sie upieral przy swoich racjach, cyfraka mam/mialem kilka dni, raptem 250 fotek zrobilem i nie jestem autorytetem ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Wyjadacz ;)
![]() |
słówko wyjaśnienia:
To że akurat tamte fotki mi wyszły lepiej niż gościowi z 850-tką wcale nie deklasuje w moich oczach aparatów HP. Znam kogoś kto mnie stresuje podsyłając fotki wykonane HP735... no i może dlatego z "ulgą" ^_^ przyjąłem przewagę moich fotek nad tym nowszym HP-kiem... a tak generalnie to uważam że hasła "lepsza optyka" oraz "jaśniejszy obiektyw" sprawdzają się w niewielu codziennych sytuacjach a z takimi codziennymi akurat ja mam do czynienia w 90% ![]() Pozdr. Ostatnio zmieniany przez niceboy : 22.10.2003 o godz. 07:12 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Merry F****** Christmas
![]() |
Apstrachująć od fajnych fotek, ciemnych obiektywow i kiepskich optyk...
Dzis zadzwonilem do HP z pytaniem co sie dziej i kiedy bede mial aparat. Na to kobieta odpowiedziala, ze aparat teraz jest - UWAGA - w niemczech ![]() ![]()
![]() |
|
|