![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Mam do Was wielką prośbę. Otóż potrzebuję DVD 16x do zgrywania ścieżek audio. W tej chwili posiadam LG16x DRD-8160B i zgrywa ścieżki audio z prędkością 12x - trochę za wolno. Polećcie mi taki napęd, żeby zgrywał prędkością "ile fabryka da" i miał dobrą korekcję i czas wyszukiwania na ścieżkach audio oraz na danych.
Jeżeli gdzieś na forum był podobny temat to przepraszam ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
No nikt nie pomoże.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Jak dostaję płytki z radia "RZW" to mam tylko pół dnia na przegrania, a płyt dostaję ponad 10. Zależy mi bardzo, bo na przyszłość chcę mieć dobry napęd a nie jak teraz mam LG 16x, który zgrywa muzę prędkością 12x.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Przeciez muze mozesz zgrywac nagrywarka, a jesli chodzi ci o dobry naped dvd to osobiscie uwazam ze Toshiba jest najlepsza do zgrywania chyba wszystkiego nawet zabezpieczonego. Mam ja (1712), ale nigdy nie szedlem na szybkosc przy zgrywaniu muzy wiec trudno mi podac ci konkrety, wiem jedno odczyt muzy jest wolniejszy niz danych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Czek dis ałt
Data rejestracji: 03.07.2002
![]() |
Nagrywarki Teac 524 i 540 rippują audio z prędkością x37. Wypróbuj moze cd-rom teac x52?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Czek dis ałt
Data rejestracji: 03.07.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nie idz na szybkosc - lepiej przegraj 4 dobrze niz 10 tak ze ich nie bedzeisz chcial potem sluchac - muze EAC w trybie secure zrzuca ok. 5x (prawie niezaleznie od sprzetu) i szybciej niz to 5x nie nalezy zrzucac
LG 16x jest niezlym dvd do ripowania muzy - nie mialem z nim problemow, ze zrzucona muza rowniez TEAC'i sa podobno niezle, Toshiba jeszcze lepsza - ale to plotki ktorych sam nie weryfikowalem zastanow sie czy umiesz zrzcuac z dwoch napedow na raz...
![]() |
![]() |
#10 |
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Sid, dwoma napędami zripuje się może i szybciej, ale i tak dane będą czekały na swoją kolej do nagrywarki, no chyba że będzie się nagrywały x32, ale dla audio to bez sensu.
Ja mógłbym się pokusić o jednoczesne ripowanie i nagrywanie (poprzednią płytę nagrywa LG, następną ripuje toshiba), ale ja mam wszystko podpięte na oddzielnych kanałach na master, więc mogę zaryzykować. Miłego dnia PS. SEBAwl, jak będziesz tak szybko nagrywał, to nie zdążysz tego posłuchać, bo już będą następne, poza tym warto sprawdzić, czy płyta warta jest przegrania - pod względem fizycznym (uszkodzenia nośnika), technicznym (jakość nagrania) i merytorycznym (tu: rzecz gustu). |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Mi jest potrzebny DVD do zgrywania ścieżek audio w postaci (najczęściej) wav. LG dvd 16x zgrywa 12x prędkością, ale to zawolno. Mam mało czasu na czekanie aż wszystko skonwertuję, a inne napędy nie mają tego zabezpieczenia i potrafią zgrać nawet 40x prędkością.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
rzeczywiscie Toshiba zrzuca audio bardzo szybko.
Nawet w EAC zruca z predkoscie srednia ok 15x w secure mode:-D Oczywiscie ustawilem zwracanie C2 POzdrawiam
![]() |
#14 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |