![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.04.2003
![]() |
Płyta Max 845 PE,a instalacja urządzeń PCI
Czy udało się komuś zainstalować kartę TV >PixelView Bt 878< na płycie Intela Max 845 PE ,być może to śmiesznie ale już tracę nadzieję że to wogóle możliwe na starej płycie 440 BX ,sprzęt instalowałem w kilka minut ,a na Maxsie 845 już zaczynam sobie włosy z głowy rwać takie to ustrojstwo,kombinowałem już z przerwaniami nawet wyłączyłem w tym celu "ACPI" potem "USB" i oba porty "COM" w biosie potem nawet ponowna instalacja systemu i nic CIĄGLE KONFLIKT ZASOBÓW wraz z komunikatem że tych zasobów nie można zmieniać (konflikt jest z "Rozszerzeniem płyty systemowej PNP BIOS").......i tak walczę z tym od trzech dni ...,dodam że to pierwsze i jedyne w tej chwili urządzenie na płycie pod slot PCI
PS. oczywiście w inne sloty też wkładałem i ciągle to samo (....POZDRAWIAM..... |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Trudno mi coś radzić bo nie mam takiego problemu (ani nawet karty TV), ale może spróbuj przejrzeć strony www producenta karty i płyty głównej - czasem w FAQ lub gdzie indziej można znaleźć informację o "known compatibility issues" czy coś podobnego...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
A czy na stronie producenta MOBO nie ma jakiegos nowszego BIOSU ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.04.2003
![]() |
Właśnie BIOS też zaktualizowałem i nic
![]() Ps. teraz doszedłem do tego że nie ma )już konfliktu zasobów przy karcie TV (Audio i Video),to znaczy pisze "brak konfliktów",ale urządzenie nie działa poprawnie i znaczek niezgodności obok sprzętu jest i tak samo przy "Rozszerzenie płyty systemowej BIOS" to ciągle koliduje z tym ustrojstwem i w żaden sposób nie można nic zmienić (oprócz przerwań,bo tu jest ok),ręce mi opadają.. ![]() Ps. sterowniki też dałem nowsze ....POZDRAWIAM... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
Jak mówiłem, sprawdź jeszcze dokładnie, czy na stronach producentów nic nie piszą o stwierdzonych konfliktach sprzętowych - czasem można znaleźć takie informacje. Ponieważ nie zawsze jest to informacja korzystna dla producenta, może być trochę ukryta - poszukaj dokładnie!
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|