Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Zobacz rezultaty głosowania: Cor robisz gdy ktoś chce zrobić włam na Twojego kompa ??
nic nie robię 7 19.44%
kontratakuję 7 19.44%
daruję sobie bo mam firewalla i mam tego kogoś w d**** 21 58.33%
co to jest firewall 1 2.78%
Wszystkich głosów: 36. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.10.2002, 17:05   #31
TOMMYx
Gość

Cytat:
cana napisa***322;(a)

wersja pro jest płatna a spf jest darmowy choć w chipie pisza co innego / i jak zwykle mijają się z prawdą / to ja uzywam tego od x miesięcy i nie krzyczy o żądną kasę bo jest darmowy do domowego uzytku
http://soho.sygate.com/
pozdro
"Sygate Personal Firewall is FREE for personal/home use and business licenses are $19.95 (...)"

Pewnie Panowie z CHIP'a to przeczytali i źle zrozumieli

Dzięki za link Cana.
Pozdrawiam.
  Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.10.2002, 01:13   #32
mati1700
Wymiatacz

Data rejestracji: 17.07.2002
mati1700 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: ;)

Cytat:
BD napisa***322;(a)

wiesz rosjanie sie nie barykadowali wynikalo to ze sposobu prowadzenia walki lansowanego przez Stalina

tam liczyla sie tylko ilosc ludzi a ruskie mialy prawie nieograniczone zasoby ludzkie wiec dla Stalina milion w ta czy tamta nie stanowil problemu ...
Tjaaa Rosjanie szli na śmierć.Podczas obrony Moskwy "rzucono" żołnierzy wprost na ataki Niemców.Ci którzy chcieli uciec byli zabijani.Gdyby nie ta beznadziejna organizacja uniknięto by tego całego "holocaustu" Rosjan , byłoby znacznie mniej ofiar.A co do historii to ja 8 klasę podstawówki "ledwo przezedłem" gdyż nie uczyłem się na bieżąco.Teraz jestem w klasie humanistycznej i nie mam wyboru Poza tym moje lo jest na 4 miejscu w województwie ( to do Drussa którego intersowała moja szkoła)
Stary 10.10.2002, 17:58   #33
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: ;)

Cytat:
mati1700 napisa***322;(a)

Tjaaa Rosjanie szli na śmierć.Podczas obrony Moskwy "rzucono" żołnierzy wprost na ataki Niemców.Ci którzy chcieli uciec byli zabijani.
o prosze a wiesz kto do nich strzelal?
z jednej strony niemcy a od tyly jednostki NKWD - czyli rodzacy ...

Cytat:
Gdyby nie ta beznadziejna organizacja uniknięto by tego całego "holocaustu" Rosjan , byłoby znacznie mniej ofiar.
hmmmmmmm
TO nie byla beznadzielna organizacja a STALIN i jego dyrektywy

Cytat:
A co do historii to ja 8 klasę podstawówki "ledwo przezedłem" gdyż nie uczyłem się na bieżąco.Teraz jestem w klasie humanistycznej i nie mam wyboru Poza tym moje lo jest na 4 miejscu w województwie ( to do Drussa którego intersowała moja szkoła)
hmmm ja bym sie nie chwalil tym ze cos tam ledwo zrobilem...
tak samo 4 lokata szkoly nie ma znaczenia wiem to po swojej szkole
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2002, 23:22   #34
jacoob
Jacoob Member

Data rejestracji: 31.08.2001
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Co do historii Stalin wymyślił jeszcze jedną wspaniałą rzecz nazywało się to CZeKa był to rodzaj żandarmerii razem z sądem ,jeżeli jakiś żołnierz podczas ataku próbował się wycować był uważany za dezertera i rozstrzeliwany zaraz za linią frontu .Więc chłopaki niemieli wielkiego wyboru albo kulka z tyłu albo kulka z przodu (ale z szansą na przeżycie) byli biedaki uzywni jako mięso armatnie niestety.
Stary 11.10.2002, 07:47   #35
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
jacoob napisa***322;(a)
Co do historii Stalin wymyślił jeszcze jedną wspaniałą rzecz nazywało się to CZeKa był to rodzaj żandarmerii razem z sądem ,jeżeli jakiś żołnierz podczas ataku próbował się wycować był uważany za dezertera i rozstrzeliwany zaraz za linią frontu .Więc chłopaki niemieli wielkiego wyboru albo kulka z tyłu albo kulka z przodu (ale z szansą na przeżycie) byli biedaki uzywni jako mięso armatnie niestety.
sorki ale mały bład bo czeka to protoplasta nkwd stworzona do walki z kontrewolucją a nie żandarmeria /Beria z krwawym Feliksem w grobie sie przewracają/ ale faktycznie były oddziały smutnych panów do "dyscyplinowania" oddziałów liniowych / i nawet mieli własne armatki i inne ciężkie zabawki/
pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2002, 16:38   #36
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
jacoob napisa***322;(a)
CZEKA to bylo zdaje sie wczesniej i maczal w tym palce Dzierzynski
za Stalina bylo NKWD i to ono spelnialo taka role jak napisales

a tutaj definicje dla mniej zorientowanych

<b>NKWD</b>
Rosyjskie Narodnyj Komissariat Wnutriennich Dieł, Ludowy Komisariat Spraw Wewnętrznych. W latach 1934-46 centralny organ radzieckich władz bezpieczeństwa, utworzony w miejsce OGPU. W okresie od lutego do lipca 1941 r. i w latach 1943-46 podzielony na NKWD ZSRR - organ zarządzający i Ludowy Komisariat Bezpieczeństwa Państwowego - policję polityczną. Realizował politykę terroru wobec wszystkich warstw społecznych. Działał także na terenach państw podporządkowanych ZSRR po II wojnie światowej, także w Polsce (m.in. przeciwko AK). Kolejni zwierzchnicy: G. G. Jagoda, N. I. Jeżow, od 1938 r. Ł.P. Beria. W 1946 r. przekształcony w Ministerstwo Spraw Wewnętrznych ZSRR i Ministerstwo Bezpieczeństwa Państwowego ZSRR.

<b>CZEKA</b>
Wsierossijskaja Czriezwyczajnaja Komissija. Ogólnorosyjska Nadzwyczajna Komisja do Walki z Kontrrewolucją i Sabotażem, utworzona w grudniu 1917 r. z inicjatywy i pod kierownictwem F. Dzierżyńskiego, jako centralny organ bezpieczeństwa państwowego, dla obrony władzy bolszewickiej i eliminacji jej przeciwników (od lutego 1918 r. prawo rozstrzeliwania bez śledztwa i sądu). W 1922 r. przekształcona w GPU.

<b>GPU</b>
Rosyjskie Gosudarstwiennoje Politiczeskoje Uprawlenie, "Państwowy Zarząd Polityczny". W latach 1922-34 naczelny organ władz bezpieczeństwa w ZSRR. Zarządzał także obozami (najpierw koncentracyjnymi, potem poprawczej pracy przymusowej) w ZSRR.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.10.2002, 22:56   #37
jacoob
Jacoob Member

Data rejestracji: 31.08.2001
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mniejsza o definicje chodziło mi o to że kolesie niemieli wielkiego wyjścia tylko przeć do przodu tam mieli szanse na przeżycie.

Twoje uprawnienia: