![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
HDD > 64GB vs. fdisk & PQ Magic 8.0 - zapraszam !
Witam !
Stoczyłem wczoraj zaciety bój z dwoma programami do partycjonowania dysków twardych. Przeczytałem sporo na ten temat / był tesh temat na forum oraz wiele rozmów na GG /thx LeWaP, Sniper, Zip oraz Golomb i januszp za naswietlenie wszystkich za i przeciw BARRACUDZIE i Caviarowi Zaopatrzyłem sie w : Nowy HDD Caviar 80GB JB 8MB Cache ![]() Dyskietka startowa Win98SE Dyskietka startowa Win98SE z niby patchem od MS poprawiającego działanie fdiska PM 8.0 na starym dysku twardym i na CD - / bałem sie go jak ognia ale zawsze alternatywa musi byc / Dysk dotarł do mnie z komputronika ok godziny 11. Odczekałem jeszcze troche zeby doszedł do temp pokojowej i zamontowałem go jako master na pierwszym kanale IDE Start kompa - dysk rozpoznany poprawnie jako WDC 800JB 76GB / mam najnowsyz bios płyty głównej wiec inaczej byc nie mogło ![]() No i przystepuje do dzieła Startuje z dyskietki system informuje ze nie ma załozonych partycji na HDD Odpalam FDISK ten po modyfikacji za pomoca łaty MS Chce załozyc partycje podstawowa - i tu pierwszy zonk ! patch od MS jest do dupy !! FDisk rozpoznał HDD jako 11GBz kawałkiem czyli spełnił sie najczarniejszy scenariusz 76GB - 64 GB = 12GB !! No to ja troche poddenerwowany wychodze z FDISKA i odpalam go ponownie i kaze załozyc partycje na całym dostepnym dysku - myslałem ze bede miał tylko 11GB ale po formacie partycje miała 76GB czyli ok !! Chciałem podzielic dysk na partycje - zdesperowany usunąłem dzieło fdiska od MS i podjałem próbe z fdiskiem od PM 8 No to biore Dosowego PM 8.0 FULL Retail i odpalam jego fdiska i ... tu kolejny zonk !! Ten widzi dysk jako 8GB !!! ....................................... Tutaj była chwila pomyslunku ![]() ![]() ....................................... Złapałem za mojego nowego SIEMENSA S45i ![]() Ok bałem sie tego progsa jak ognia ale nie było wyjscia Wróciłem do FDISKA załozyłem te 76GB partycje zainstalowałem WIN98 bez niczego i PM 8.0 ... I w tym momencie zwracam honor temu programowi !! Załozyłem partycje jakie chciałem z dokłądnoscią do 1MB i wsyztsko to za pierwszym razem - to było moje pierwsze sotkanie z tym progsem !! Słyszałem ze czasami jak sie powieksza partycje a sa na nich dane to czasami sie cos psuje wiec zapobiegawczo zszedłaem do poziomu dysku startowego i zformatowałem kazda z 4 partycji Zainstalowałem WINDE i wszystko chodzi miodzio ! TERAZ odnosnie samego dysku ! Dysk w porównaniu z IBM DTLA 307015 jest szybszy - widac to nawet przy łądowaniu sie windy Jest cichutki - nie słychac go podczas przewalania z partycji na partycje 2GB folderu nie ma łomotu tylko głuche cichutkie stuki - bardzo ciche / brawo CAVIAR / Kopiowanie 700MB cd z filmem na starym IBM zajmowało 7MIN teraz zajmuje 5 !! Jestem z tego dysku bardzo zadowolony - i polecam go wszystkim jest naprawde warty swej ceny ... PS: Proces dzielenia na partycje byłby bezbolesny gdyby nie ten fdisk ale mówi sie trudno problem rozwiazany POZDRAWIAM i dziekuje wszystkim którzy pomogli mi w dokonaniu wyboru oraz wystawili teorie oraz zaoferowali pomoc przy jego przygiotowaniu do pracy ! Dzeki chłopaki ! POBUDKA !!!! WSTAWAC !!!! WIEM ZE NUDNE ALE NAPISAC MUSIAŁEM !!! ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Laser : 30.01.2003 o godz. 15:58 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|