![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Otwieram zasilacz a tam ...
... wysypał mi sie kurz / w przenosni oczywiscie /
Nie ruszałem go od nowosci / 3 lata / - otwrzyłem bo zaczał mi sie wentylator sypac / zaczał bardzo głosno pracowac / No wiec otweram ten zasilacz / wszedzie czarno / jak jush go odkopałem to ujrzałem dwa kondensatory - zgadnijcie czyjej produkcji ... sam byłem zdziwiony !! No i tak sobie patrze na ten wentylator na którym jest sproa warstwa kurzu - odkopałem go przesmarowałem METABONDEM i kurde działa !! - kurde czy u was tesh tak jest ?? czy tulko u mnie sie tak kurzy !! Kondensatory DAEWOO !! |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
u mnie tez sie tak kurzy, malo tego caly komp sie wewnatrz kurzy ale jak dotad nie zanotowalem jakichs specjalnych uszczerbkow na poprawnosci pracy
|
|
|
#3 |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Ja swojego otwieram co jakis czas i wyjmuje z niego troche "puchu" - kurde to co sie dzieje to szok !!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
No pewnie ze sie kurzy. W szcegolnosci jak stoi na ziemi. Pewnie teraz mam jakas 2cm warstwe kurzu na nim
DEŁUUUU aaaa
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Wszędzie tak jest... Nic nowego nie odkryłeś...
Zalecane jest nawet, aby co jakiś czas rozebrać zasilacz, odkurzyć (poprawia chłodzenie) i nasmarować wentyl. Myślę, że należy to robić raz na 2-3 lata. A przy wykładzinie dywanowej częściej. 8) P.S. Wentyl warto umyć (łopatki) - niestaranne oczyszczenie powoduje niewyważenie i drgania i rozsypanie się łożyskowania. 8)
|
|
|
|
#6 | |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
No własnie i tak zrobiłem - lozysko co prawda slizgowe ale METABONDEM je potraktowałem i wentylator jak nowy - jakos ciszej teraz nawet pracuje ! |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Kurde drogie to jest - puszka 500ml 30PLN ! - na ile dmuchan to starcza ?? |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
W lucky starze w detalu Sprężone powietrze 600ml kosztuje 23.79 a w hurcie 22.88(ceny brutto). W act w hurcie 25.62 brutto a w detalu 30zł brutto. Pamiętaj, że wszędzie możesz się targować. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
Z tymi zasilaczami to nic nowego. Tam zawsze masa syfu siedzi
he he
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Zdecydowanie preferuję odkurzanie, rozsądne oczywiście aby nie porobić uszkodzeń mechanicznych. 8)
|
|
|
|
|
#12 |
|
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Niom.. ja tez zawsze odkurzaczem wciagam to co z wierzchu... z taka cienka koncowka z wloskami
A nastepnie podzespoly komputera czyszcze taka miekka szczotka zeby zmiesc z nich caly przylegly kurz.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
|
|
|
|
|
#13 |
|
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Pamiętam jak jeszcze w latach 90-tych (ale staro to zabrzmiało :o ) wyjmowałem kumplowi dysk (jakieś 700MB) z w ogóle nie używanej kieszeni. Ok. 2,5 cm przestrzeń pomiędzy dyskiem a obudową była zajęta przez kurz. Taka miła, szara watka
|
|
|
#14 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
otwieram zasilacz a tam...
sid the rat...
|
|
|
|
#15 | |
|
Kitty loves Agit! =^_^=
![]() |
Cytat:
Zabujstwo dla komponentow komputera Tak ladnie sie przegrzewaja.. ^_^
|
|
|
|
![]() |
|
|