![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Berserk
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
HELP;( - MSI KT-3 Ultra 2 + Maxtor Dimoundmax 10 250GB - Zawieszanie Xp
Witam.
Dzisiaj kupiłem sobie dysk jak w temacie i mam ogromny problem najpierw zrobiłem sobie backup danych ze strarego dysku (40GB baracuda IV 7.200) i wszystko bylo ok.Pozniej zainstalowalem system. Mam dwie partycje pierwsza 10GB (systen) druga - reszta czyli okolo 227 nie pamietam bo teraz nie mam juz dostepu do dysku. Kiedy podłaczam do kontrolera razem z 40 GB seagatem to jak uzywam windowsa, albo cos co powoduje wzrost procesora do 50% windows zawiesza sie (nawet myszka) - np autualizacje automatyczne. wszystko sie zatrzymuje. Ok pomysalem cos spiepszylem. podłaczylem maxtora na kontrolerze od napedów (odlaczylem nagrywarke i naped) i podlaczylem pod kabelek od napedow(ten co obsluguje UDMA66). oczywiscie w biosie pokazalo mi sie ze mam zly kabel i ze dysk bedzie pracowac w nizszym trybie(w ten sposob instalowalem windowsa) i wszystko jest ok. podobno moja plyta obsluguje 133 UDMA i moze w tym jest problem. moze mam zly kabel?? Czy kabel od UDMA 100 pasuje do UDMA 133(ten gdzie jest podwojna ilosc zyl do ekranowania)?? ten kabel na UDMA 100 działa ok(przynajmniej na seagate). W biosie nie mam mozliwosci zmieniania trybów UDMA. Mam najnowszy bios do plyty. Najnowsze sterowniki via. Prosze pomozcie. zbierałem kilka miesiecy na ten dysk. Teraz juz nie mam sily padam i ide spac bede mogl zajrzec na forum jutro po pracy. Jeżeli ktos ma jakies pomysly prosze piszcie. dziekuje za pomoc. POZDROWIENIA P.s. SYSTEM TO WINDOWS XP PROF. SP2 swierz instalacja. Dziekuje Ostatnio zmieniany przez aeiouy : 16.03.2005 o godz. 17:46 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Berserk
![]() |
Czy na prawde nik nie wie co moze byc nie tak? dopowiem jeszcze ze w biosie wlacza sie automatycznie LBA moge wlaczyc jeszcze 32 bit obsluge dysku (32 bit transfer Moge. Prosze o pomoc.
Dziekuje Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
A ten dysk pracuje w trybie DMA? Czy może winda bierze go na PIO?
![]() |
#4 | |
Berserk
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Berserk
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
Cytat:
ja mam dwa maxtory (płyta kt400)i jak miałem zasilacz 300w to dziwne rzeczy sie działy. wymieniłem na 400w markowy i problem zniknoł 8 )
![]() |
![]() |
#8 | |
Berserk
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.11.2004
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Berserk
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No no no ale sie na tworzyłem ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę słodkich snów, miłego dnia, szerokiej drogi, * *- niepotrzebne skreślić ![]() Ostatnio zmieniany przez aeiouy : 16.02.2006 o godz. 03:43 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
nie ufam partycjom wiekszym od 127 GB moze jestem staroswiecki... nie wiem...
zobacz sobie co by bylo jak bys ta druga duza partycje 230 GB podzielil na pol... tylko nie w zadnym PM... a no wlasnie apropo na czym robiles te partycje ??
![]() |
#12 | |
Berserk
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziekuje wszystkim za pomoc ![]() POZDRAWIAM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Berserk
![]() |
Znalazłem przyczynę
![]() Niestety dysku nie przyjeli, bo nie był zepsuty... mieli rację Przez długi czas używałem dysku podpiętego na taśmie od Napędów CD, żebym miał ata33, bo wtedy wszystko bylo ok. a napędy byly podlaczone pod tasme od dysków ![]() Jakiś czas temu coś mi się pochrzaniło i dysk uruchomiłem w ATA133 i zdziwiłem się bo wszystko było ok :/ nie wiedziałem o co chodzi. wkońcu odkryłem ![]() Jeżeli ktoś ma dziwne problemy z zawieszaniem sie Windowsa i posiada karte D-link to niech szybciutko wgrywa nowiutkie sterowniczki ![]() Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez aeiouy : 15.02.2006 o godz. 22:58 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
trochę to trwało.....ale liczy się rozwiązanie
![]() |
![]() |
![]() |