Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 16.03.2005, 00:04   #1
aeiouy
Berserk

Data rejestracji: 02.11.2003
aeiouy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
HELP;( - MSI KT-3 Ultra 2 + Maxtor Dimoundmax 10 250GB - Zawieszanie Xp

Witam.

Dzisiaj kupiłem sobie dysk jak w temacie i mam ogromny problem
najpierw zrobiłem sobie backup danych ze strarego dysku (40GB baracuda IV 7.200) i wszystko bylo ok.Pozniej zainstalowalem system. Mam dwie partycje pierwsza 10GB (systen) druga - reszta czyli okolo 227 nie pamietam bo teraz nie mam juz dostepu do dysku. Kiedy podłaczam do kontrolera razem z 40 GB seagatem to jak uzywam windowsa, albo cos co powoduje wzrost procesora do 50% windows zawiesza sie (nawet myszka) - np autualizacje automatyczne. wszystko sie zatrzymuje. Ok pomysalem cos spiepszylem. podłaczylem maxtora na kontrolerze od napedów (odlaczylem nagrywarke i naped) i podlaczylem pod kabelek od napedow(ten co obsluguje UDMA66). oczywiscie w biosie pokazalo mi sie ze mam zly kabel i ze dysk bedzie pracowac w nizszym trybie(w ten sposob instalowalem windowsa) i wszystko jest ok. podobno moja plyta obsluguje 133 UDMA i moze w tym jest problem. moze mam zly kabel?? Czy kabel od UDMA 100 pasuje do UDMA 133(ten gdzie jest podwojna ilosc zyl do ekranowania)?? ten kabel na UDMA 100 działa ok(przynajmniej na seagate). W biosie nie mam mozliwosci zmieniania trybów UDMA. Mam najnowszy bios do plyty. Najnowsze sterowniki via. Prosze pomozcie. zbierałem kilka miesiecy na ten dysk. Teraz juz nie mam sily padam i ide spac bede mogl zajrzec na forum jutro po pracy. Jeżeli ktos ma jakies pomysly prosze piszcie. dziekuje za pomoc.

POZDROWIENIA

P.s. SYSTEM TO WINDOWS XP PROF. SP2 swierz instalacja.

Dziekuje

Ostatnio zmieniany przez aeiouy : 16.03.2005 o godz. 17:46
aeiouy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: