Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   ...::: help (pilne)... grafika komputerowa (https://forum.cdrinfo.pl/f5/help-pilne-grafika-komputerowa-13859/)

+++LeWaP+++ 15.12.2002 22:14

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
niewiem czy dobrze robie ale jak klikam na new to wybieram trzecia opcje transparent i pojawia mi sie cos na styl szachownicy tam robie grafe i jak zapisuje razem bez tego tla to i tak jest biale!
A ma ktos stronke ze spolszczeniem tego, aha jak zrobic polskie czcionki a AP6

rób zapis dla sieci web
wybierz że to ma być gif i przeżrocze / transparent i wówczas w okienku podgladu widać jak będzie wyglądał i ile będzie zajmował rysunek

poslkie fonty ?? :) a jaki masz system i jakiego photoshopa 6.01 CE ?

+++LeWaP+++ 15.12.2002 22:18

Cytat:

joba napisa***322;(a)
to moze jeszcze ja dozrzucze swoje 3 grosze. mianowicie chcialbym zszyc ze soba kilka wybranych fragmetow z obrazkow tak zeby tworzyly spojna calosc. jak mam to zrobic??
P.S. chodzi mi o stworzenie loga na strone

to zależy jak to ma być duże
bo czasami nie opłaca się szczywać razem tylko mieć slicey czyli kawałki, bo szybciej wczytują się małe elementy...

można zastosować:
adobe photoshop lub image ready / macromedia fireworks

joba 16.12.2002 15:03

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
to zależy jak to ma być duże
bo czasami nie opłaca się szczywać razem tylko mieć slicey czyli kawałki, bo szybciej wczytują się małe elementy...

można zastosować:
adobe photoshop lub image ready / macromedia fireworks

nie chodzi mi o polaczenie kilku obrazkow ale o polaczenie wybranych z nich elementow w nowym obrazku

+++LeWaP+++ 16.12.2002 15:19

Cytat:

joba napisa***322;(a)
nie chodzi mi o polaczenie kilku obrazkow ale o polaczenie wybranych z nich elementow w nowym obrazku
w photoshopie :)

1. masz obrazek x
2. wycinasz z niego fragment(y) który cię interesuje(ą)
3. za każdym razem jak zaznaczysz obszar, który cię interesuje robisz ctrl+c i ctrl+n (nowy plik, będzie miał rozmiar taki jak plik w buforze). Wklejasz daną rzecz z bufora. Za 1 wklejeniem możesz zwiększyć sobie odpowiednio obszar roboczy (opcja w menu) i wklejać resztę wycinków. Każdy z nich będzie na osobnej warstwie, ale przy zapisie do pliku graf. warstwy się połączą.

?? jeżeli o to chodziło to chyba pomogłem ??

joba 16.12.2002 17:13

a jak mam uzyskac taki fajny efekt laczenia, np jezeli te obrazki sa na innych tlach itp, zeby nie bylo widac tych laczen, zeby tworzyly spojna calosc?

Kasprzak 16.12.2002 18:31

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)
rób zapis dla sieci web
wybierz że to ma być gif i przeżrocze / transparent i wówczas w okienku podgladu widać jak będzie wyglądał i ile będzie zajmował rysunek

poslkie fonty ?? :) a jaki masz system i jakiego photoshopa 6.01 CE ?

Mam WinXP Home i Adobe Photoshop 6.0 tak jest w info.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:30.