Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Hibernacja w Windowsie XP (https://forum.cdrinfo.pl/f5/hibernacja-windowsie-xp-53805/)

Y@nkee_PL 28.06.2005 13:18

a nie bawiliście, że może jakimiś tweakerami? bo może przekombinowaliście z czymś

IceManSpy 28.06.2005 13:21

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
spróbuj w trybie awaryjnym

Sprawdzilem. Nie mam wogole takiej opcji z panel sterowania -> opcje zasilania

Nie ma tam poprostu hibernuj.

Pamiec wirtualna zwiekszona jest :ysz: Co dalej moze byc. Pliku hiberfile.sys nie mam bo podobno on sie tworzy gdy ma sie zaznaczona opcje hibernuj.

EDIT:

I zadnym tweakem sie nie bawilem (nawet nie wiem co to jest ;) )

Y@nkee_PL 28.06.2005 13:33

http://www.it-faq.pl/EditModule.aspx...ArticleID=1856 :idea:

IceManSpy 28.06.2005 13:45

Dobra sprobuje odinstalowac Alcohola 120%.

A co do latki ,ja mam wlasnie SP1 a jak czytam nazwe q812415_wxp_sp2_x86_pl.exe to widze SP2 :ysz:

Bedzie dzialac na SP1. Bo ja nie mam mozliwosci zrobienia reinstalki!!

Zobacze

EDIT

Dziala. Wystraczylo odinstalowac Alcohol 120% i jest juz wszystko ok :spoko:
A teraz jak ustawilem to moge zainstalowac alcohol 120% czy raczej przejsc na inny soft. Bo juz jednak jesli chodz o kopiowanie to przyzwyczailem sie do niego.

EDIT 2

A mam jeszcze pytanie. Mam Neo. I modem. Jak zhibernuje go z modemem a pozniej odhibernuje kompa bez modemu to beda problemy czy poprostu nie wlaczy sie ten proces???

demek 28.06.2005 15:03

na poprzednim kompie mialem hibernacje i alcohole ale nie pamietam w jakiej kolejnosci to robilem:) teraz hibernacji nie moglem wlaczyc bezposrednio po zainstalowaniu systemu wiec wina alcohola odpada:) latki nie mam zamiaru instalowac gdyz na poprzednim systemie ktory byl dokladnie tak samo zainstalowany hibernacja dzialala:)

joujoujou 28.06.2005 15:12

Ilość załączników: 1
A masz włączoną obsługę we właściwościach ekranu - zasilanie?

IceManSpy 28.06.2005 17:33

To samo co Ty masz @joujoujou to tak samo jak bys wchodzil przez panel sterowania.

@demek

Mysle ze najpierw nalezy go odinstalowac ,wlaczyc hibernacje i pozniej zainstalowac alcohol.

P.S. Zwiekszylem sobie pamiec wirtualna do 1 GB. I chce ja troszke zmniejszyc. I tu mam pytanie. Slyszalem ze jak sie zwiekszy a potem zmniejszy to traci sie to miejsce na dysku. Czy to tylko bujda :ysz:

demek 28.06.2005 17:41

@IceManSpy

napisalem przeciez ze zaraz po instalacji win xp - zanim zainstalowalem cokolwiek innego - juz nie dalo sie wlaczyc:)

Y@nkee_PL 28.06.2005 17:47

Cytat:

Napisany przez IceManSpy
...
P.S. Zwiekszylem sobie pamiec wirtualna do 1 GB. I chce ja troszke zmniejszyc. I tu mam pytanie. Slyszalem ze jak sie zwiekszy a potem zmniejszy to traci sie to miejsce na dysku. Czy to tylko bujda :ysz:

buhaha... gdzie takie bajki opowiadają? :rotfl:

MacGyver 28.06.2005 18:05

Cytat:

Napisany przez IceManSpy

a gdzie tam :haha:

IceManSpy 28.06.2005 19:35

Cytat:

Napisany przez demek
@IceManSpy

napisalem przeciez ze zaraz po instalacji win xp - zanim zainstalowalem cokolwiek innego - juz nie dalo sie wlaczyc:)

A to przepraszam. Nie wiem jak pomoc

Y@nkee_PL 28.06.2005 23:03

oj, tym SP2 się nie przejmuj, to normalka, ponieważ łatka wyszło po SP1, teraz to już łatki wychodzą z oznaczeniem SP3, no i po coś wkońcu ją wydali

IceManSpy 28.06.2005 23:15

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
oj, tym SP2 się nie przejmuj, to normalka, ponieważ łatka wyszło po SP1, teraz to już łatki wychodzą z oznaczeniem SP3, no i po coś wkońcu ją wydali

Jezeli to bylo do mnie to :spoko: wystarczylo usunac alcohola , wlaczyc hibernacje i jeszcze raz zainstalowac go. I jest juz wszysko :spoko:

kubislaw 28.06.2005 23:44

A ja mam następujący problem:
gdy mam włączone wygaszacz do komp przechodzi mi po jakiś czas w stan wstrzymania systemu lub hibernacje do końca nie wiem(jaki to satn) i nie mam pojęcia jak sie tego pozbyć. GDy wyłącze wygaszacz ekranu nie przechodzi mi już w ten dziwny stan. Ma ktos koncepcje co z tym zrobić. W ustawieniach mam ustawione
stan hibernacji: nigdy
wstrzymani sytemu: nigdy
A nie chce wyłącząc wygaszacza bo bardzo fajnego mam!!!

IceManSpy 29.06.2005 06:01

W opcjach zasilania zmien wylacz monitor na nigdy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:29.