![]() |
Tylko wyjechała i wjechała do parku i koniec. Naciskałem ten guzik wyżej (ten z pomarańczową diodą :) ).
|
to na mój gust masz do niczego nie przydatną kupę plastiku i krzemu z nalepką HP DeskJet 610C :)
cały czas proponuje napisz maila do HP może coś wymyślą. |
Trochę się spóźniłem ale może coś pomogę.
Otwórz pokrywę drukarki, gdy wyjadą tusze dwukrotnie szybko naciśnij górny przycisk. Jeżeli się schowały to drukarka+szmelc. Jeżeli natomiast nie to na 99% uszkodzony jest czarny tusz (nie pusty tylko uszkodzony), pozostały 1% to uszkodzony tusz kolorowy. Po wymianie powinno przejść. Drukarki HP wymagają do pracy 2 sprawnych tuszy, mogą być puste, np kolorowy jeżeli drukujesz tylko na czarno. Porada dotycząca testu przy otwartej pokrywie dotyczy większości atramentowych drukarek HP. |
chodzi o przycisk wznowienia jak się domyślam
bo rozne drukarki hp maja go i innym miejscu |
Chyba miałem uszkodzony tusz, ale nie moge sprawdzić bo tusz został spalony. Drukarka nie chciała chowac kardriży i wywaliłem kolorowy i działlo juz chowanie. Ale niestety tuszu już nie mam :(.
Da się jakoś sprawdzić to bez jednego tuszu (bo drukarka nie będzie drukować z 1 tuszem) |
Problemem mogą być zabrudzone styki w głowicach z atramentem, mógł tam zostac kawałek nalepki zabezpieczającej. Trzeba dokładnie obejrzeć metalowe elementy głowicy i przeczyscić np. wodą.
|
Niestety nie mam już tuszu :(. Da się jakoś ten tusz zastąpić czymś, może blaszką albo czymś aby wykrywał go jako tusz ???
|
niestety musisz nabyć tusz
choć aktualnych cenach drukarek to chyba bardziej opłaca się kupić nową drukarkę |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:18. |