Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.04.2003, 02:29   #1
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
http://skaner.mks.com.pl/

Staram się nie zaśmiecać forum, ale sądzę, iż może sie to komuś przydać.

Ponieważ w pracy muszę używać legalnego oprogramowania a w domu staram się(święty nie jestem) ponieważ uważam, że jest to zwykła kradzież. Wielu z was używa NAV, który niezaprzeczalnie jest dobrym programem antywirusowym jednakże z powodów, o których wspomniałem powyżej używam http://skaner.mks.com.pl/ , który jest darmowy(podobnie jak jego wersja linux'owa). Program ten pamiętam jeszcze z czasów AT(80286) albo jeszcze z XT, ale tego nie jestem pewien. Kiedyś mks był naprawdę dobrym programem, później niewytrzymywał walki z konkurencją, ale zauważyłem, że chłopaki naprawdę się starają czego dowodem jest choćby zmiana interfejsu na dużo wygodniejszy i dodanie opcji leczenia plików. Osobiście od conajmniej 6 miesięcy nie miałem, żadnego wirusa(jeśli nie od roku), ale to akurat wynika ze sposobu w jaki eksploatuje komputer(programy p2p są fe).

Po co napisałem tego posta?

Napisałem to aby zachęcić was do tego programu, jest naprawdę dobry i przyznam, że w pewnych sytuacjach lepszy od NAV, np. jak jestem u klienta, który ma sterte wirusów i próbuje zainstalować NAV to system się wysypuje a http://skaner.mks.com.pl/ daje się uruchomić i potrafi uratować system.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.04.2003, 02:45   #2
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: http://skaner.mks.com.pl/

Cytat:
bas napisa***322;(a)
Staram się nie zaśmiecać forum, ale sądzę, iż może sie to komuś przydać.

Ponieważ w pracy muszę używać legalnego oprogramowania a w domu staram się(święty nie jestem) ponieważ uważam, że jest to zwykła kradzież. Wielu z was używa NAV, który niezaprzeczalnie jest dobrym programem antywirusowym jednakże z powodów, o których wspomniałem powyżej używam http://skaner.mks.com.pl/ , który jest darmowy(podobnie jak jego wersja linux'owa). Program ten pamiętam jeszcze z czasów AT(80286) albo jeszcze z XT, ale tego nie jestem pewien. Kiedyś mks był naprawdę dobrym programem, później niewytrzymywał walki z konkurencją, ale zauważyłem, że chłopaki naprawdę się starają czego dowodem jest choćby zmiana interfejsu na dużo wygodniejszy i dodanie opcji leczenia plików. Osobiście od conajmniej 6 miesięcy nie miałem, żadnego wirusa(jeśli nie od roku), ale to akurat wynika ze sposobu w jaki eksploatuje komputer(programy p2p są fe).

Po co napisałem tego posta?

Napisałem to aby zachęcić was do tego programu, jest naprawdę dobry i przyznam, że w pewnych sytuacjach lepszy od NAV, np. jak jestem u klienta, który ma sterte wirusów i próbuje zainstalować NAV to system się wysypuje a http://skaner.mks.com.pl/ daje się uruchomić i potrafi uratować system.
az z ciekawosci zobaczem go a raczej to wyniklo z twojego topica hehe
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2003, 08:09   #3
+++LeWaP+++
Guru

Data rejestracji: 17.04.2002
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
www.wirusy.wp.pl -> tam tez jest skaner on-line
Stary 04.04.2003, 08:09   #4
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dodam do tego inne darmowe programy:

f-prot dla DOS, Linux www.f-prot.com (dla windows niestety/stety płatny $25)

AVG - darmowy (też) dla windows http://www.grisoft.com

Miłego dnia
PS. Stosuję ten pierwszy - wirusów brak.

Ostatnio zmieniany przez Fantomas : 04.04.2003 o godz. 08:14
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2003, 10:09   #5
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisałem to aby zachęcić was do tego programu, jest naprawdę dobry
Przyznam, ze tez darze pewnym sentymentem MKSa i bardzo chwali im sie to, ze powstal Skaner On-Line. Sam rowniez uzywam go od czasu do czasu... tylko nie jestem pewien jakie ma ograniczenia, bo jakies na pewno ma, skoro za zwyklego MKS Vir'a trzeba nieco wybulic...
Pagerus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2003, 10:48   #6
ob@r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 27.01.2003
ob@r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wydaje mi sie ze nie leczy plików zainfekowanych tylko je usuwa, z tym ze nie wiem czy z kazdym tak jest bo u mnie akurat chciał kasować wszystkie nawet te które tworzyły fałszywy alarm... nie znaczy ze jestem pełen wirusów heh
Stary 04.04.2003, 11:01   #7
Pagerus

Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wlasnie cos podobnego slyszalem, to znaczy wlasnie, ze nie leczy plikow tylko je usuwa - moze wiec jest w tym jakies ziarenko prawdy Chociaz z drugiej strony nie mialem mozliwosci sie o tym przekonac, bo jak go ostatnio uzywalem to mi nic nie znalazl - nie pamietam jak bylo dawniej bo dosc dawno go wczesniej uzywalem.
Stary 04.04.2003, 11:28   #8
bas
MAJSTER zlotowy

Data rejestracji: 16.05.2002
bas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Faktycznie kiedyś nie leczył plików, teraz zauważyłem, że jest opcja leczenia.

Cytat:
tylko nie jestem pewien jakie ma ograniczenia, bo jakies na pewno ma, skoro za zwyklego MKS Vir'a trzeba nieco wybulic...
Owszem, np. nie jest skanerem do poczty, poprostu nie jest to program rezydentny.
Stary 04.04.2003, 11:35   #9
Pagerus

To, ze nie jest skanerem do poczty to mi akurat nie przeszkadza - ale skoro ma juz opcje leczenia plikow - to chyba zaczne go nieco czesciej stosowac.
Stary 04.04.2003, 13:11   #10
RafalJ
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.03.2002
RafalJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ten skaner dosyc czesto zapuszczam z ww powodow. Jedyne co mnie irytuje to ze nie moge go odpalic w operze 6.05, a spece z forum mksa nie potrafili mi pomoc. No i co najwazniejsze-od wiekow nie mialem zadnego wirusa.
RafalJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2003, 15:03   #11
Pagerus

No to masz sie z czego cieszyc W sumie ja tez juz dawno nie mialem zadnych wirusow - czasem tylko znajduje mi jakies dziwne pliki co do ktorych sam nie jestem pewien czy to jest wirus/trojan czy to sciema programu
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: