Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.11.2003, 12:21   #1
Zelea
I have got my own WORLD..

Data rejestracji: 03.11.2002
Zelea zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jaka drukarka

witam

mam prosbe do Was... nie wiem jaka wybrac drukarke tzn wybor i tak nie za duzy.. chodzi o drukarke tylko do tekstu moze byc nawet z jednym pojemnikiem samym czarnym i zeby byla nie droga zwazywszy na fundusze myslelem ze max do 300 zl ale jak by przekraczalo niewiele o 300 to tez piszcie...

wielka prosba... bo ja juz sam nie wiem nic...

z gory dzieki... myslalem ze moze w poniedzialek bym cos zakupil...

pozdro
pozdro
Zelea jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.11.2003, 12:29   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
nie podam Ci konkretnych modeli, ale przelece sie po firmach
HP - super jakosc, bardzo ekonomiczne na orginalnych tuszach, ale orginalny tusz kosztuje miedzy 100 a 150 PLN (z uwagi na zintegrowane glowice - co gwarantuje niezmienna w czasie jakosc)
Canon - niezle i tanie w uzytkowaniu, ale podajniki papieru szybko sie psuja, to strasznie wkurza jak trzeba drukarke "pilnowac"
Epson - niezle, tanie tusze, napelniacze to prawie za darmo,troche wolne (malo dysz w glowicach z uwagi na odmienna technologie druku)
innych wynalazkow bym sie wystrzegal...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 12:37   #3
Zelea

no wlasnie ale ja pytam o konkretne modele...

typujcie jakies... bo ja to glupi jestem... jesli chodzi o drukarki... z reszta zawsze o wszystko pytam sie innych jak cos mam kupowac...

dzieki nimal
pozdro
Stary 20.11.2003, 12:44   #4
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zelea
witam

mam prosbe do Was... nie wiem jaka wybrac drukarke tzn wybor i tak nie za duzy.. chodzi o drukarke tylko do tekstu moze byc nawet z jednym pojemnikiem samym czarnym i zeby byla nie droga zwazywszy na fundusze myslelem ze max do 300 zl ale jak by przekraczalo niewiele o 300 to tez piszcie...

pozdro
Ja bym bral HP O ceny tuszow sie nie martw, spokojnie mozna kupowac napelniacze i bardzo dobrze spelniaja swoje zadanie. Ja za kolor (5x5ml) place 15 zlotych, a za czarny (2x10ml) 16 i nie ma najmniejszej utraty jakosci.

Jesli zas chodzi o konkretne modele to juz troche gorzej, bo w tej calej nowej serii niespecjalnie sie orientuje, ale z tego, co wiem, to model 5150 (czy cos takiego) to odpowiednik starej (ktora ja mam 5550 i sprawuje sie naprawde dobrze. Jest troche drozsza bo chyba okolo 390 zlotych (ale moze mozna dostac taniej), natomiast na pewno warta swojej ceny.

Ale prawdopodobnie do Twoich potrzeb wystarczy jakis model nizej (ktory juz tez na pewno bardzo dobrze drukuje, teraz juz wszystkie drukarki maja bardzo wysoka rozdzielczosc i doskonala jakosc druku), ktory na pewno bedzie troche tanszy. Ale ogolnie, polecam HP

I witam z powrotem na forum, nie widzialem Cie przez jakis czas

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 13:39   #5
Zelea

dzieki andrzejj9...

a no bo wiesz jakos zniklem...

a teraz mam nowe sily... nie wiem czy kojarzysz kiedys jeden topic kiedy to pisalismy o pewnej delikatnej sprawie... zwiazana z plcia przeciwna... moja sie juz rozwiazala tamta i teraz jest nowa i jeste mega niesamowicie z tad moj powrot na forum... gdyz tak dobrze sie czuje ) hehe

a ja mam pytanie co powiedzieli byscie na Canona i250 ?? wiem ze to slaba maszyna ale mi ja polecono... niedawno... ??
pozdro
Stary 20.11.2003, 13:56   #6
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zelea
witam

pozdro
Ja polecam Lexmark Z25. Kupienie tuszy nowych jest droższe od drukarki. Czyli lepiej kupić drukarkę nową i masz do tego gwaracncję. Napełanicze koło 30zł kosztują. A cena drukarki 200zł
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.11.2003, 14:31   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zelea
dzieki andrzejj9...

a no bo wiesz jakos zniklem...

a teraz mam nowe sily... nie wiem czy kojarzysz kiedys jeden topic kiedy to pisalismy o pewnej delikatnej sprawie... zwiazana z plcia przeciwna... moja sie juz rozwiazala tamta i teraz jest nowa i jeste mega niesamowicie z tad moj powrot na forum... gdyz tak dobrze sie czuje ) hehe

a ja mam pytanie co powiedzieli byscie na Canona i250 ?? wiem ze to slaba maszyna ale mi ja polecono... niedawno... ??
A pewnie pewnie, ze pamietam

Co wiecej, napisze, ze moja sprawa ciagnie sie do dzisiaj (taki juz jestem, ze nie potrafie zrobic tego, co powinienem - przynajmniej jesli chodzi o plec przeciwna ) i dzisiaj po raz kolejny ide na uczelnie z nastawieniem, zeby cos w tym temacie zmienic

No coz, ciesze sie, ze u Ciebie wszystko w porzadku (a nawet lepiej ), trzymaj w takim razie za mnie kciuki

ps: A z drukarka jeszcze sprobuje Ci cos doradzic, jak wroce z uczelnie

Stary 20.11.2003, 14:39   #8
Zelea

Cytat:
Napisany przez Piterniel
Ja polecam Lexmark Z25. Kupienie tuszy nowych jest droższe od drukarki. Czyli lepiej kupić drukarkę nową i masz do tego gwaracncję. Napełanicze koło 30zł kosztują. A cena drukarki 200zł
u mnie ten lexmark Z25 kosztuje 190 zl a nie 220

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A pewnie pewnie, ze pamietam

Co wiecej, napisze, ze moja sprawa ciagnie sie do dzisiaj (taki juz jestem, ze nie potrafie zrobic tego, co powinienem - przynajmniej jesli chodzi o plec przeciwna ) i dzisiaj po raz kolejny ide na uczelnie z nastawieniem, zeby cos w tym temacie zmienic

No coz, ciesze sie, ze u Ciebie wszystko w porzadku (a nawet lepiej ), trzymaj w takim razie za mnie kciuki

ps: A z drukarka jeszcze sprobuje Ci cos doradzic, jak wroce z uczelnie
no to oczywiscie bede trzymal kciuki
to ja czekam jeszcze na jakies info co do tych drukarek :zeby: bo ja juz naprawde jestem glupi tyle tego jest tam ze nie potrafie wogule jakos tego objac swoja mala glowa... hehe

pozdro
pozdro
Stary 21.11.2003, 14:42   #9
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Przejzalem jeszcze cenniki i polecalbym Ci taki model: http://www.proline.com.pl/shop.php?p...444a5f33363530

Wyglada na calkiem fajny sprzet. Nie widzialem go w praktyce, ale tak, jak napisalem juz poprzednio, teraz juz nie ma kiepskich drukarek. Na pewno druk tekstu bedzie bardziej niz zadowalajacy, a i z grafika nie powinno byc zadnych problemow. A jesli chodzi o ceny tuszy, to juz pisalem, ze nie ma z tym najmniejszych problemow kupujac komplety do napelniania.

Tak wiec to bylby moj typ

Pozdrawiam

Stary 21.11.2003, 15:00   #10
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Najlepsza drukarka do tekstu jest Laser. Jest to najtansze rozwiazanie.
Mozesz kupic uzywanego HP LaserJet 5 lub 6 L na allegro za stosunkowo male pieniadze.

Ja ostatnio wymienilem LaserJeta 5L na LaserJeta 1000W. Nowa 1000W kosztowala mnie cos ok 600 zl. Drukuje bardzo duzo i przynajmniej nie wydaje duzej ilosci kasy na nowe naboje z atramentem. Poza tym dziala nawet pod Linuxem bez problemow.

Zaleta lasera jest mozliwosc zakupu regenerowanych tonerow. Nie ma problemu z tym, ze cos sie wyleje jak bedzie zle zrobione. Do tego jest taniej i nie ma roznicy w jakosci druku.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: