![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 04.10.2002
![]() |
Flashowanie BIOSu płyty głównej-WINFLASH
Mam płytę główną KOB 266a FDSX i zamierzam wymienić procesor na większy obecnie mam Durona 1300. W zwiazku z tym mam pytanie czy ktoś używał programu do flashowania biosu Winflash (flashowanie spod windowsa) i czy proces aktualizacji przebiegł pomyślnie, bo trochę googlowałem i były różne opinie na te temat?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dac sie da, ale ........
ja bym nie ryzykowal, bo jak pojdze cos nie tak (nieznane sa wybryki Billa) to plyte masz do w*******a, czyli naprawy polegajacej na podmianie kosci na plycie wlacznie z jej programowaniem. Pod DOS-em bezpieczniej ale tez jest to chwila grozy czy ci pradu nie wylacza ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
Z tym, że ja nie korzystałem z jakiegoś WinFlash'a, a z dedykowanego programu EPOX'a, który był dołączony oczywiście do płyty głównej EPOX'a. Dodam, ze kiedyś też tylko spod DOS'a dokonywałem tej operacji, a w Windows'ie z ciekawości bardziej spróbowałem i jakoś się przekonałem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
na allegro mozna znalezc starsze plyty - z czyms tam uwalonym za b. male pieniadze, wiec kosc mozna podmienic
W zasadzie 90% rzeczy flashuje sie pod winda i jest ok (sa wyjatki potwierdzajace regule ![]() fakt, ze mobo to cos innego, ale jesli wychodza takie cuda to znaczy, ze dziala i wydaje mi sie, ze wiekszosc tych negatywnych komentarzy ma zwiazek z sceptycznym podejsciem do metody
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a czym sie tu przejmowac? flashowalem i spod windy (trzeba pamietac zeby WSZYSTKO CO SIE DA powylaczac) i spod DOSa
ani to ani to nie jest trudne, wrecz przeciwnie proponuje skorzystac z orginalnego flashera producenta i trzymac sie jego zalecen zamiast kombinowac fajnie porzyczyc na ta chwile ups'a, (jak ja robilem) zeby miec mniej paniki ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|