Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.11.2004, 08:30   #1
markus96
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 04.10.2002
markus96 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Flashowanie BIOSu płyty głównej-WINFLASH

Mam płytę główną KOB 266a FDSX i zamierzam wymienić procesor na większy obecnie mam Durona 1300. W zwiazku z tym mam pytanie czy ktoś używał programu do flashowania biosu Winflash (flashowanie spod windowsa) i czy proces aktualizacji przebiegł pomyślnie, bo trochę googlowałem i były różne opinie na te temat?

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.11.2004, 10:33   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dac sie da, ale ........

ja bym nie ryzykowal, bo jak pojdze cos nie tak (nieznane sa wybryki Billa) to plyte masz do w*******a, czyli naprawy polegajacej na podmianie kosci na plycie wlacznie z jej programowaniem.

Pod DOS-em bezpieczniej ale tez jest to chwila grozy czy ci pradu nie wylacza
Stary 23.11.2004, 11:40   #3
Proton
Wymiatacz

Data rejestracji: 18.06.2002
Proton zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez markus96
Mam płytę główną KOB 266a FDSX i zamierzam wymienić procesor na większy obecnie mam Durona 1300. W zwiazku z tym mam pytanie czy ktoś używał programu do flashowania biosu Winflash (flashowanie spod windowsa) i czy proces aktualizacji przebiegł pomyślnie, bo trochę googlowałem i były różne opinie na te temat?
Ja uaktualniałem dwa razy BIOS płyty głównej z poziomu Windows'a i nie było najmniejszych problemów. Wszystko poszło gładko i przyjemnie. Wystarczy się zastosowac do wyświetlanych komunikatów.
Z tym, że ja nie korzystałem z jakiegoś WinFlash'a, a z dedykowanego programu EPOX'a, który był dołączony oczywiście do płyty głównej EPOX'a.
Dodam, ze kiedyś też tylko spod DOS'a dokonywałem tej operacji, a w Windows'ie z ciekawości bardziej spróbowałem i jakoś się przekonałem.
Proton jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2004, 12:38   #4
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
na allegro mozna znalezc starsze plyty - z czyms tam uwalonym za b. male pieniadze, wiec kosc mozna podmienic
W zasadzie 90% rzeczy flashuje sie pod winda i jest ok (sa wyjatki potwierdzajace regule )
fakt, ze mobo to cos innego, ale jesli wychodza takie cuda to znaczy, ze dziala
i wydaje mi sie, ze wiekszosc tych negatywnych komentarzy ma zwiazek z sceptycznym podejsciem do metody
Stary 23.11.2004, 12:43   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a czym sie tu przejmowac? flashowalem i spod windy (trzeba pamietac zeby WSZYSTKO CO SIE DA powylaczac) i spod DOSa
ani to ani to nie jest trudne, wrecz przeciwnie
proponuje skorzystac z orginalnego flashera producenta i trzymac sie jego zalecen zamiast kombinowac
fajnie porzyczyc na ta chwile ups'a, (jak ja robilem) zeby miec mniej paniki i zanim szybka modlitwe zdarzysz odmowic - bios zaktualizowany
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: