![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#10 |
kiepski w gadaniu
Data rejestracji: 30.06.2005
Posty: 35
![]() |
Mleko spożywane w odpowiedniej ilości zaspakaja niemal w 100% zapotrzebowanie organizmu na wapń
Wapń jest niezbędny do prawidłowego rozwoju układu kostnego (obok związków fosforu i magnezu jest podstawowym składnikiem kości), a także wielu procesów metabolicznych, np. mięśni czy komórek nerwowych. Wapń pochodzący z mleka krowiego jest najlepiej przyswajalny przez organizm ludzki - w ponad 30%. Dla porównania wapń z produktów roślinnych nasz organizm przyswaja tylko w 10-13%, czyli średnio 3-krotnie gorzej. |
![]() |
|
|