![]() |
|
no dobra, niech będzie :kawa:
|
No właśnie. :D
:kawa: |
Piwo pszeniczne :piwo: + 2 małe kieliszki wiśniówki + 2 kęski piwne (kurczak wędzony) + Nestea Lemon z małą domieszką Polska wódka 5 razy destylowana, uff, można zapalić ||
|
Pan Tadeusz - siódemka na pół :)
Teraz może by tak zaprawić żywczykiem :idea: |
:rozpuszczalna:
|
drożdżówka z makiem & :piwo:
|
http://forum.cdrinfo.pl/images/smili...e/herbatka.gif a na wieczór kupiłem sobie Okocim w nowej szacie graficznej w butelkach po Carlsbergu... ciekawe czy smakuje tak samo jak Carlsberg?
|
Cytat:
A właśnie! Browar w Lwówku Śląskim wznawia produkcję! Ciechan go kupił, ciekawe czy będą robić według starej receptury...ale nawet jak Ciechana, to i tak dobre piwo :taktak: |
Ależ jak najbardziej jest... i Lwówek Sląski był (teraz nie ma, przynajmniej ja nie widziałem go dawno), a Nowego Okocimia kupiłem przy okazji jak byłem na zakupach w Carrefourze, bo był na promocji czteropak za 9 zł z hakiem... ot wrzuciłem bezwiednie i tyle, wiec mam...
Dolny Śląsk to wielka kraina... a jakie na Mazowszu dostępne piwko jest? Kiedyś mi smakował chmiel z Sierpca Kasztelańskie... teraz ciekawy jestem czy bywa... |
W kwietniu rusza produkcja, ale na razie piwo będzie wożone do Ciechanowa i tam rozlewane - w Lwówku nie ma na razie linii do rozlewania, ale to też się niebawem zmieni... Ja się tylko zastanawiam, jak mógł zbankrutować browar robiący tak dobre piwo...no cóż...Heineken po przejęciu browaru warszawskiego, na wszelki wypadek go zburzył, pomimo tego, że był to zabytek, ale teraz mają przynajmniej pewność, że piwa w tym miejscu już się nie wyprodukuje...budynki murowane miały 160 lat, a piwo w tym miejscu warzyło się od niepamiętnych czasów...
|
:kawa:
|
:herbatka:
|
:piwko2: & :kawa:
|
Cytat:
A ja zwykłą expressówkę siorbię... |
:kawa: i do pracy. :(
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:56. |