![]() |
:piwo:
Powtarzam materiał przed jutrzejszym szkoleniem, czuję się niemal jak w starych, dobrych studenckich czasach :D Zresztą, biorąc pod uwagę rozkład czasu poświęconego na naukę na tydzień, na trzy dni, na dzień przed, no to by się nawet zgadzało :P |
Irlandzkie lato trwa w najlepsze. Przy bezchmurnym niebie temperatury do 25 stopni. W nocy 9-10.
:kawa: |
Dziś rano +6 i piździ jak w kieleckim, ponoć najzimniejszy maj w Polsce od 1991 roku.:D
|
Potwierdzam u mnie to samo , gdzie ta wiosna ?
:kawa: i do wyrka , potem :piwo2: i do wyrka :) |
Ilość załączników: 3
Chłopaki pozdrawiam z Japonii. Właśnie sprawiłem sobie kilka płytek...
Załącznik 213459 Załącznik 213460 Załącznik 213461 |
:wow: a co ty tam robisz?
szukam RITEKA BD-R XL 200GB ||
|
a jeny masz :>
|
Lady z taką ilością nośników optycznych nie widziałem od... kurde, nigdy nie widziałem :O A zwróćcie uwagę, że tam są też płyty DVD, a nawet CD-R...
U Czary2mary mógłbyś czasem się zdziwić :D
Tymczasem czas na :piwko2: |
Ilość załączników: 3
Nośniki 128 GB sprzedawane są w ograniczonej ilości do 3 paczek na osobę :P i co najlepsze część nośników 100 GB i więcej sprzedawane w pakietach po 3, 5 lub 10 na półce występują jako tzw. SAMPLE. Bierzesz pudełko i przy kasie dopiero odbierasz właściwy towar. Nie wiem czy nie jest związane to właśnie z dostępnością, bo szczególnie odczuwa się to przy nośnikach od SONY.
Cytat:
przykładowo 11 płyt BD-RE XL 100 GB od SONY to wydatek 11800 Jenów co po odjęciu podatku VAT (10%) daje 975 Y/szt. co w przeliczeniu na PLN daje ok. 25,4 zł/szt. z kolei BD-R XL 128GB od SONY wychodzi 27,6 zł/szt. No tylko tyle, że masz dużo ograniczeń jak samolot, bagaż, kwota wolna w Polsce itp., itd. Co oczywiście nie oznacza że wszystko jest tańsze w Japonii. Choć powiem życie którego ja dotknąłem kosztuje bardzo podobnie jak w Polsce. Załącznik 213462 Załącznik 213463 Załącznik 213464 |
Dotykałeś gejszy???
|
Ilość załączników: 2
Cytat:
ale Kyoto jest przepiękne a teraz Tokyo i taki mam widok z tarasu mojej kwatery Załącznik 213465 Załącznik 213466 Dziś jest mokro ale ciepło ok. 23 st. C, bo w Polsce podobno prawie mróz |
Cytat:
|
:kawa:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:27. |