Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Informatyka w Warszawie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/informatyka-warszawie-50965/)

-Sid-The-Rat=> 15.04.2005 16:43

uczelnia? jaka?
skoro zadajesz takie pytania to w sumie bez znaczenia - ludzie, którzy do czegoś chcą dojść takie pytania zadają pare lat wcześniej

ale powiem - polecane tak uczelnie państwowe nie są tak złe jak się o nich mówi, jednak nie są też tak dobre, jak te uczelnie chcą żeby o nich mówiono

PJWSTK jest uczelnią na którą trafiają ludzie którzy wylecieli z mojego wydziału, nie zdaża się, żeby kierunek był odwrotny
pewnie to samo można powiedzieć o tym Wcośtam tak zachwalanym przez bombastica - ja studiuję sobie grzecznie [a raczej zimuję bo mi się nigdzie nie spieszy] na EiTi na PW - bardzo mi się tam podoba, ale każdemu po jakimś czasie wszędzie dobrze

wiem jedno, z uczelni prywatnej wylecieć bardzo trudno, czasem bardzo bardzo trudno, z państwowej - łatwiej, analogicznie z pracą - praktykanci jakimi się czasem zajmuję są dowodem na przepaść jaka najczęściej istnieje pomiędzy 'państwowym' a 'prywatnym' - wiedzą mogą się nie różnić, ale prywatnemu jeszcze pracy nie zapropowaliśmy a państwowym owszem

informa na UW owszem, owszem, ale to tylko wtedy jeśli WIESZ, że chcesz klepać kod - to uczelnia ściśle kierunkująca, mogą być problemy z przekwalifikowaniem, choć nie mówię, że to niemożliwe

powodzenia w wyborze - a co ważniejsze, w egzaminach, to już niedługo

Edwardo 17.04.2005 16:43

Sid: zgadazam sie z Toba :)

w szczegolnosci z klepaniem kodu i UW.
tzn wogole trzeba dodac to ze informatyka na uniwerkach jest inna niz na polibudach.
na uniwerkach jest wiekszosc teori, no a na technicznych uczelniach to jak sama nazwa mowi...

pawelblu 18.04.2005 01:54

Cytat:

Napisany przez Edwardo
Sid: zgadazam sie z Toba :)

w szczegolnosci z klepaniem kodu i UW.
tzn wogole trzeba dodac to ze informatyka na uniwerkach jest inna niz na polibudach.
na uniwerkach jest wiekszosc teori, no a na technicznych uczelniach to jak sama nazwa mowi...

To jest troche niebezpieczne uproszczenie, bo z ta teoria to bym znowu az tak nie przesadzal, poniewaz to co jednych jest teoretyczne, dla innych jest praktyczne (np. algorytm znajdowania ilosci spojnych skladowych w grafie).

U nas poza klepaniem kodu jest jeszcze INZ OPROGR. (przedmiot zajmujacy sie dokumentami z fazy projektowania przedsiewziecia) no i przedmioty mamtematyczne :)

bombajstic 20.04.2005 11:47

Edwardo - zdziwisz się, ale nie ma tu dużo bananowej młodzieży. I jest to jedna z tych uczelni prywatnych, na których trzeba się uczyć, bo za samo czesne tu nie przesiedzisz - wylecieć można i po pierwszym roku.

Osiągnięcia. Ano, ma osiągnięcia... Wystarczy spojrzeć na stronę i poprzeglądać trochę: www.wit.edu.pl Polecam działy 'Władze uczelni', 'Badania naukowe' czy 'Współpraca z zagranicą'. Dodatkowym plusem jest pierwsze miejsce wśród uczelni niepaństwowych niebiznesowych w rankingu 'Wprostu' (najstarszym i najbardziej prestiżowym rankingu uczelni wyższych...).

Ku pamięci - "Podstawową kadrę naukowo-dydaktyczną Uczelni stanowią pracownicy naukowi Instytutu Badań Systemowych PAN i innych placówek PAN. W Uczelni pracuje ponad 400 nauczycieli akademickich, w tym 76 profesorów, 155 doktorów oraz 167 magistrów. Swoje doświadczenia, jak i niekwestionowany dorobek naukowy przekazują młodemu pokoleniu między innymi następujący wybitni profesorowie [...]"

Może trochę przesadziłem z infrastrukturą (:P ), ale sprzęt jest świetny. A jak wspomniałem wyżej - kadra stoi na bardzo wysokim poziomie. Poziom nauczania także.

sinobrody 22.04.2005 13:36

hmmmm... no troche do myslenia mam, nad panstwowymi, nad tym wsisizem. tym bardziej ze ostatnio widzialem we 'wproscie' ten ranking wyzszych uczelni i rzeczywsicie wsisiz zajal tam pierwsze miejsce wsrod uczelni niepanstowych. to naprwde niezle swadczy o uczelni. i w tym momencie prestiz i marka szkoly rosna...

no coz. zobaczymy jeszcze...

Udisclosed 27.04.2005 13:54

A co? WSisiZ jest bardzo fajnąuczelnią! I to zarówno pod względem poziomu, sprżętu kadry jak i ludzi tu studio\ujących! Co tu sięrozpisywać - bardzo fajni ludzie, spoko uczelnia. W sam raz dla ludzi uwielbniających informatykę i chcących sięz niązwiązać!

Pozdrawiam!

-Sid-The-Rat=> 27.04.2005 16:35

widzę, że ortografia oraz gramatyka nie są priorytetami na tej uczelni..
tym też często różnią się studenci prywatni/państwowi - podejściem do/znajomością ortografii.. zgadnijcie na korzyść której formy studiów?

ja osobiście nie zatrudniłbym i pewnie nigdy nie zatrudnię enalfabety [e-analfabety - nazwa własna:)] w pracy, bo braki w tej dziedzinie świadczą o brakach w wielu innych i olewatorskim stosunku do wszystkiego - W TYM pracy..
miłego dnia

Edwardo 27.04.2005 17:18

mysle, ze te bledy to specjalnie sa napisane.
przeciez po tym jak ktos pisze odroznia sie prawdziwego hakiera od lamera.
w tym wypadku chyba juz mamy przedostatni stopien wtajemniczenia hakerskiego.

Pozdrawiam
Edi

bombajstic 06.05.2005 12:15

Spytałbym, czy aby przypadkiem ocenianie całęj uczelni na podstawie jednego człowieka szybko i niedbale piszącego na klawiaturze nei jest przesadą :) Ale chyab nie ma po co...

Ja nadal obstaję przy swoim. WSISiZ jest naprawdę dobrą uczelnią. Po prostu. Nie próbuje może, bo ja wiem, konkurować z UW w programowaniu (jeszcze ;) ), ale też nie naucza poniżej pewnego poziomu. Wręcz odwrotnie - stale podwyższa poziom nauczania, standarty nauki, wykwalifikowanie kadry (i wymienia też samą kadrę, na coraz lepszych specjalistów...), zwiększa liczbę specjalizacji, których można się uzcyć... To już jest dobra uczelnia, a może być tylko lepsza i tyle. Rozwija się, rozbudowuje i to widać.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:59.