![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Ogolnie wynika to troche ze zle zrozumianej wolnosci. Mlodzi chca korzystac z wolnosci slowa i z mozliwosci pisania o sobie (przedstawiania sie nawet) w nieskrepowany sposob duzej rzeszy odbiorcow, ale ZAWSZE bylo tak, ze zeby cos napisac, powinno sie najpierw troche poczytac (teraz mozna tez posluchac i obejrzec, chociaz to chyba tez troche za malo). Pokolenie bloga (i nie tylko) lamie te zasade i jest to zle. Kto jest temu winny - I dont care, taka jest kolej rzeczy, ze blogi i inne wytwory e-burdelu powstaja, ale tez taka jest kolej rzeczy ze niektorym sie to nie podoba, ale nie ze wgzledu na dyskryminacje, czy chec odebrania komus wolnosci slowa, tylko ze wzgledu na probe 'wyrownywania w gore' parafrazujac Sida a nie 'wyrownywania w dol'. Mnie osobiscie troche martwi jeszcze jeden szczegol. Zwroccie uwage na to ile osob mowi 'od zawsze'. Mnie w liceum uczono, ze to rusycyzm i nalezy mowic po prostu 'zawsze'. Jednak w zasadzie wszedzie panuje moda na mowienie 'od zawsze'. Zreszta nie wiem czy juz rada jezyka polskiego pod naciskiem popularnosci tego blednego zwrotu nie uznala go za poprawny, ale ja pewnie jeszcze dlugo (moze nawet zawsze) bede faworyzowal zwrot calkowicie poprawny z jezyka polskiego, bo tak mnie nauczono i nie widze powodow zeby mialo byc inaczej. |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|