![]() |
Zmieni - bedzie mial doswiadczenie w administracji apache. A przeciez to nie on/ona zawsze musi byc redaktorem tresci. Przeciez chyba w zadnej powaznej redakcji nie jest tak ze administator nisko-poziomowy odpowiada za redakcje tresci merytorycznej serwisu.
|
|
Cytat:
Britney od Apacha tylko rzut beretem dzieli... :> To może pozwólmy bandytom napadać na Bogu ducha winnych ludzi, bo przecież przy okazji mogą nauczyć się matematyki licząc zrabowaną kasę - kto wie, czy kiedyś taki oprych nie zostanie wielkim ekonomistą? :sciana: |
Rzeczywiscie, po takim tekscie nie ma sensu juz polemizowac.
Mnie juz natomiast bardziej od tych stron bawi wasza fobia || |
Cytat:
PS: Jak się nie ma czym pobawić, to się bawi czym się ma :fiu: Miłej zabawy zatem. :] |
Cytat:
|
Jan Kochanowski napisal kiedys fraszke "Groch przy drodze" ktora konczyla sie takim zdaniem:
"Niech się miary trzymają i starzy, i młodzi: I ostrożność zbyteczna częstokroć zaszkodzi." Ja nadal uwazam ze porownywanie pisania bloga, do rozbojow, czy psiej kupy, konczy jakikolwiek sens rozwazan. Pozostawiam wam tylko fraszke do przemyslenia (tutaj nie chodzi oczywiscie o sama ostroznosc, tylko o zbytnie zaangazowanie w nieprzemyslane i szkodliwe akcje - bo wasza akcja zaczyna juz byc szkodliwa - zniechecacie ludzi do samodzielnych akcji). |
Cytat:
Cytat:
Ale co tam... Cytat:
Nikt nie tępi ludzi, którzy mają coś do powiedzenia, tylko osłów, którzy myślą, że jak zrobią qpę, to wszyscy powinni się nią zachwycać... A żeby siebie i innych utwierdzić w jej wspaniałości, nagabują kolesiów, którzy też takie qpy zrobili, żeby przyszli, popatrzyli i pochwalili, a w zamian oni przyjdą obejżeć i pochwalić ich. :\ Taki łańcuszek wzajemnej adoracji zapatrzonych w siebie idiotów. Skoro Klasycy do Ciebie przemawiają, to przeczytaj coś bardziej na temat, z jednoznacznym przekazem: Andrzej Frycz Modrzewski O POPRAWIE RZECZYPOSPOLITEJ KSIĘGA I. O OBYCZAJACH (...) Rozdział VI Jak trzeba się troszczyć o dobre wychowanie dzieci i młodzieży Zacznijmy tedy to rozważanie od wieku dziecinnego, o którym właśnie wspomniałem, mianowicie, jakimi obyczajami i jakimi myślami trzeba go przepoić, aby stał się mocną podwaliną dla późniejszego uczciwego, nieskażonego i chwalebnego żywota. Nic bowiem mocniej nie tkwi w duszy ludzu niż to, czego się przyzwyczaili od maleńkości. Jeśli się im tedy zaszczepi coś szkodliwego, gdy jeszcze młodzi i ulegli, tak w nich to na zawsze zostanie, jak gdybyś trucizną przepoił szczepionkę, która potem rozrośnie się w wielkie drzewo; owoce tego drzewa będą trujące dla spożywających i przekażą trujące właściwości nasionom, w niczym od nich nie lepszym. (...) Niech ich mowę i wszelkie postępki kształtują na modłę piękności, sprawiedliwości, łagodności, uprzejmości i ludzkiej ogłady. Niech im zaś każą unikać szpetoty, krzywdzenia, gniewu, zawiści, pychy i okrucieństwa. Niech hamują ich szczebiotliwość, bo z niej zwykle rodzi się niepomierne gadulstwo i czczość języka, obmierzła w każdym wieku. A tak samo jak na szpetne uczynki, niech im nie pozwalają na niepoczciwą mowę. Niech żądają, by zdawały sprawę z tego, co mówią i czynią. |
Rzeczywiscie, choc to wierszyk fraszkowaty i w stylu Kochanowskiego, to jednak autorem jest Krasicki. Uczylem sie go na pamiec w LO, ale autora widac nie zapamietalem dobrze. Jedynym usprawiedliwieniem jest to ze Renesans i Oswiecenie byly do siebie bardzo podobne :)
Co do merium nowego cytatu, to ja sie z tym cytatem w zupelnosci zgdzam, tylko zechciejcie robic tak jak tam jest napisane (szczegolnie radze sie skupic nad ogromnie trudna interpretacja pierwszego zdania): Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
edit: A "dresiarstwo" to właśnie tępimy. :rozga: :fiu: |
No sorry, ale Ty tez przytaczasz fragment (np. nie wiadomo do kogo odnosi sie slowo "ksztaltuja"). Ja nie uwazam zeby rozpatrywanie tego zdania oddzielnie wypaczylo jego sens bardziej niz rozpatrywanie tego wycietego fragmentu - jego oczywisty sens jest dokladnie taki sam jak dolaczony do reszty fragmentu - tzn zeby owi "oni" ksztaltowali mlodziez wykorzystujac odpowiedni jezyk i forme ("piękności, sprawiedliwości, łagodności, uprzejmości i ludzkiej ogłady"). W drugim zdaniu jest od czego owi "oni" maja uchraniac mlodziez (szpetoty, krzywdzenia, gniewu, zawiści, pychy i okrucieństwa). U was tego drodzy panowie ewidentnie brakuje. Natomiast skupiacie sie jedynie na trzecim zdaniu i wrecz traktujecie je niezwykle ortodoksyjnie w porownaniu z dwoma poprzednimi.
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
1. Co do "nich", to tekst jest skierowany oczywiście głównie do rodziców, co zapewne wzbudzi w Tobie pytanie, czy uważam się za rodzica wszystkich "sieciowych śmieciarzy". Moja odpowiedź na ewentualne wątpliwości jest taka, że czuję się współodpowiedzialny za środowisko w którym żyję, a gdyby tekst był kierowany tylko do rodziców, to z pewnością nie byłby w podręcznikach do szkoły średniej, ale w katechizmach kursu przedmałżeńskiego 2. Archaiczny obecnie zwrot "na modłę" ma zupełnie inne znaczenie, niż to, które mu przypisałeś (tj. 'kształtowanie przy pomocy pewnych środków'). "NA MODŁĘ" może oznaczać dążenie do osiągnięcia celu według danego wzoru lub stworzenie albo przekształcenie czegoś/kogoś na wzór czegoś/kogoś. Np.: - Krakowskie Sukiennice zbudowano na gotycką modłę. - Stwórzmy pakiet biurowy na modłę Open Office. - Robisz wszystko na modłę swojego szefa. Mam nadzieję, że teraz jesteś w stanie zauważyć, że to co dla Ciebie jest "oczywistym sensem", w rzeczywistości jest błędem logicznym, dyskwalifikującym Twoją argumentację. PS: Jest jeszcze definicja samego rzeczownika "modła", ale jestem pewien, że ją sobie znajdziesz. Podam Ci tylko do niej przykład: - Panie, uczyń mnie silnym, abym nie odpowiadał więcej na off-topikowe zaczepki w tym temacie.:help: |
Twoj post wzbudzil we mnie pewne rozbawienie. Chodzi o to z jak wielka zapiekliwoscia bronisz waszej zenujacej krucjaty stosujac dosc niewybredne metody. To naprawde bardzo zabawne, ze ustawiles sobie mnie jako nowego wroga :)
Do rzeczy: Cytat:
Jezeli zaczynasz mowic o logice to pewnie znasz takie pojecie jak relacja. W szczegolnosci pewnie wiesz co to jest relacja przechodnia. Przypomne: Rrzyjmijmy ze r jest relacja (a r b) i (b r c) => (a r c) przykladem relacji przechodniej jest np. implikacja: (a => b) i (b => c) => (a = > c) Tlumaczac, jezeli z jakiegos faktu a wynika fakt b i z faktu b wynika fakt c, to z faktu a wynika fakt c. Przyjmijmy ze faktem a jest ten tekst. Faktem b jest doslowne tlumaczenie tego tekstu, a faktem c jest to co napisalem (czyli to o czym mowilem INTERPRETACJA a nie TLUMACZENIE). Cytat:
Ja nie mam zamiaru podpowiadac wiecej, bo wierze ze sam dojdziesz do wlasciwego ciagu implikacji (to nie jest takie trudne jak moze sie wydawac). No moze mala wskazowka - skup sie na implikacji (b => c) i zastanow sie czy z celu jakim jest ksztaltowanie mlodziezy (o przepraszam, zbyt duzy skok myslowy - nie mlodziezy, tylko mlodziezowej mowy i postepowania) na wzor "piękności, sprawiedliwości, łagodności, uprzejmości i ludzkiej ogłady" nie wynika przypadkiem sposob tego ksztaltowania (czyli sposob oparty wlasnie na piękności, sprawiedliwości, łagodności, uprzejmości i ludzkiej ogłady). To co zrobilem nazywa sie wlasnie interpretacja - NIE tlumaczenie. A ja wlasnie skupiam sie na waszych dzialaniach (a nie na tym na jaki wzor ksztaltuje sie mlodziez), ktore dla mnie sa przesadzone - o tym wlasnie rozmawialismy. Jezeli natomiast za c podstawimy wasze chamskie teksty na forach, to wtedy implikacja nie bedzie prawdziwa: a - tekst b - ksztaltowanie mlodziezowej mowy i postepowania na wzor "piękności, sprawiedliwości, łagodności, uprzejmości i ludzkiej ogłady" c - uzywanie chamskich tekstow w stosunku do mlodziezy (a => b) i (b => c) => (a => c) tylko teraz jak sie chwile zastanowic (dla niektorzych moze to byc dluzsza chwila) to widac ze z b NIE WYNIKA c (z dazenia do utrwalenia w mlodziezy wzoru pieknosci nie wynika chamskie jezdzenie po niej za zejscie na zla droge), wiec nie mozna wnioskowac prawdziwosci implikacji (a => c) na podstawie tych faktow. Na tej lekcji logiki koncze przekaz w tym temacie. Nie musisz sie wysilac piszac kolejne aroganckie i niewybredne odpowiedzi, bo nie mam zamiaru przebywac tu wiecej. Mam tylko nadzieje ze jak nieznany ktos odezwie sie do was tak jak wy do tych ludzi (TAK, bo mlodziez to tez ludzie), to zrozumiecie co to znaczy chamskie nastawienie zupelnie obcej osoby - moze byc np. to urzednik w jakims urzedzie, czy lekarz pogotowia. |
skomentuje to tak: ^_^ ^_^
i tak: :D :D i jeszcze tak: :| |
Jak ja lubię takie gierki słowne :)
Z sentymentem wspominam jedną, w której kiedyś brałem udział. Ale 'przeciwnik' naprawdę miał 'pisane'.. Kilkanaście stron tekstu nam to zajęło, ale na koniec chwytaliśmy się już nie tylko samych zwrótów, czy słówek, ale wręcz lilter.. To było dobre :) |
No chlopaki wzieli sie ostro za czuby... Nie wiem czy nei jest to lekkie przegiecie, ale mam nadzieje ze juz skonczyliscie?
|
|
Cytat:
Najgorsze jest to, że TaKi styl "PiSaNiA" staje się coraz bardziej popularny :\ Przecież tego się nie da czytać! A jak jeszcze ktoś zamiast "już' pisze "JuSh" to kompletnego bzika można dostać :\ |
Co ja bede pisał ... rece opadaja!!
|
Z "How to talk with me":
Cytat:
|
Cytat:
@ Mich@ł Czytać się tego nie da, ale jak komuś chce się tak pisać..? |
Na fotce to normalne ... wiekszasc "goracych 13 " tak pisze :D
|
Moja rozmowa z 'nią' część II - dowiedziałem się, że to jest pisanie falami...:>
http://images4.fotosik.pl/29/osy3dq8jucbc60i3.jpg http://images1.fotosik.pl/66/xeds5rpun76hxs8f.jpg http://images4.fotosik.pl/29/qa0n9uov572px1nb.jpg Dzięki Mac za pomysł w opisie :rotfl: |
jedno lekarstwo - nie wlazic tam ;p
nO dOwN's - nO pRoBlEm ;p |
Piter jak mozesz to podaj mi jej login :D zobacze jej caly profil ... ||
Ok juz mam ... Ju***380; zostawi***322;em u niej komentarz ... :D , r***243;wniez zach***281;cam innych do wpisania sie ... |
A jakby tak kto***347; opracowa***322; program, kt***243;ry co liter***281; uruchamia***322;by CAPS LOCKA a potem go wy***322;***261;cza***322;..
Przecie***380; by***322;by to hit na allegro! :P |
Widze, ***380;e si***281; domy***347;li***322;e***347; ;p
Cytat:
Znaczy konwerter tylko... |
:rotfl: Piter reputa dla Ciebie xD
Te komentarze mnie rozwali***322;y ... piotrn cieciu niech pisze jak chce;) wazne ze ladna jest :PP :D :* zgadzam sie z loledbyme, to jedna z naj***322;adniejszych dziwczyn jakie widzia***322;em na fotce ... a takie rzeczy s***261; kobiece, skoro tego nie rozumiesz, to odp***243;***347;***263; se komentowanie :D Takie rzeczy raczej nie sa kobiece , nic dziwnego ze potem takie pustaki rosn***261; ... :szczerb: |
Cytat:
P.S. Na jakim czacie/forum są teraz takie jaja ?? :> |
Wejd***378; w profil pitera na fotce ... i poczytaj komentarze na dole ...
:jupi: 1234 post :D |
|
hehe, widz***281;, ***380;e wymiatacie :P
Nie jestem zarejestrowany na fotce, wi***281;c sobiue nie poczyta***322;em :P A mo***380;e dacie zdj***281;cie tej dziewczyny, skoro j***261; tak wszyscy chwal***261;? Ale tak, ***380;eby nie trzeba si***281; by***322;o rejestrowa***263; :P |
Cytat:
http://widmo.biz/index.php?show=tools&id=translator Zaawansowane t***322;umaczenie wymiata ;) |
5pok0, 0d TEr@Z tYlK0 +4K B***281;D***280; PiS4***321; :5ZcZ3rb:
|
Cytat:
//edit Sam teraz tych hieroglifów nie mogę przeczytać :\ |
$OB1E TE***379; |\/|u514***322;8Y***347; d4***263;.
ChY84, ***380;e d0S+05Ow4***321;e***346; 5\/\/***211;J 5+YL P15M4 d0 |\/|oje9O P0Z1O|\/|u +E|\| JE|)3|\|, Je|)y|\|Y R@z :) |
Choler4 J45N@ +4cY luDzi3 N13 wyPe***321;n1***260; Druku N4 pR4Wo j@zDY 1 DobRze
|
e|), tY TE***380; C|-|C3Sz B4|\|@ od |\/|4C'4? :$ZcZErb:
|\|4\/\/E+ 3m0Ty |\|I3 |)Z1a***321;4J***260; j4|< 51***280; +@|< p1$Z3 :D |
uwazajcie bo to chyba jest zarazliwe...
na wypadek radze wit. C ***322;yknac ;p |
No ju***380; wystarczy zabawy :) Mamy tu chroni***263; j***281;zyk a piszemy hieroglifami.
|
Matko... Widzialem screen LiTE'a, poniewaz poczytac nie poczytam, bo nie mam konta na fotce. I nigdy nie zaloze. Ot, pewne zasady wewnetrzne...
W kazdym razie lacze sie w bolu, i powiem jescze raz : Internet. Nie dla idiotow. |
Cytat:
|
MoZna ZwRoCiC (:d lol) uwage takiej osobie ale zeby jeszcze wdawac sie w dyskusje ? Bez sensu, taka osoba juz taka zostanie, tak samo jak kierowcy beda jezdziz na czerwonym swietle i przekraczac predkosc. Albo im to z czasem minie (uroki dorastania) albo urosnie slodka idiotka.
Pozostaje tylko wspolczucie i modlitwa. Naszczescie do sekty masonsko-masochistycznej nie naleze i nie przegladam takich zapiskow. |
Ilość załączników: 1
Kurde, to jest coraz popularniejsze..
Jeszcze trochę i ciężko będzie znaleźć miejsce w Internecie bez TaKicH UżYtKo\/\/NiKófff :\ |
Jak przycztałem opis na jej stronie to nie wiedziałęm czy się smiać czy płakać :|
Chodzi o tą z fotki.pl :taktak: |
B@rtek, nie ma takiej strony fotki.pl
Z jakiej strony s***261; te cymba***322;y? Mo***380;e im popisa***263; troch***281; prawdy... :D |
www.fotka.pl szukajka ... :D szukasz od 10-17 lat ... tu zazwyczaj jest najwiecej pustakow :D , potem fajny wpis :D ... i wsio :D
|
Cytat:
idiotyzm się szerzy, a w internecie szczególnie to widać... Czasami mam wrażenie, iż ludzie zamiast iść do przodu i się uczyć, cofają się w rozwoju... :| |
Jak oni tak pisza:
Cytat:
Cytat:
|
Takim to tylko zabrać internet :rozga:
|
:zygi:
|
ja pier**** c***321;eKuu :P niE kuMaCCcicie bajery...
|||||||||||| Popieram akcje 100% id***281; zajara***263;... i popi***263; bo mi od tego czytania w gardle zasch***322;o niestety :( Jak by si***281; tutaj jaki***347; taki delikwent pojawi alarmujcie Prosz***281;... |
Cytat:
|
Cytat:
ja po wypiciu 2 litrów faxe tak nie piszę. jesteś wielki :ja_chce: |
Cytat:
( Ani jedno ani drugie wcale nie jest mocne ;) ) Musia***322;em w pierwszym akapicie spr***243;bowa***263; takiego pisania i tyle. Jest do bani st***261;d drugi akapit. EDIT: Poza tym dajcie mi spok***243;j, dyski nie id***261; :( nikt si***281; nie kwapi do kupna. Jak tak p***243;jdzie dalej to podczas urlopu b***281;d***281; wypoczywa***322; nie pal***261;c i nie pij***261;c... NIC. |
Cho***263; inicjatywa s***322;uszn***261; jest bez dw***243;ch zda***324; i si***281; pod ni***261; podpisa***263; mog***281;, to IMHO szkoda czasu i nerw***243;w na wyrywanie chwast***243;w.
Je***380;eli dom i szko***322;a nie potrafi***322;y wychowa***263; dzieci, to ***380;adne wpisy na ich po***380;al si***281; Bo***380;e blogach, jak te***380; inne akcje - nic ju***380; nie zmieni***261;. Pozdrawiam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:51. |