![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.11.2005
![]() |
PROBLEM z KOMPUTEREM !!!
Mój sprzęt to między innymi:
ATHLON 3000+ (64), 1GB RAM-u, dwa twarde dyski po 80GB każdy, GEFORCE 7600GS, płyta głowna Gigabyte GA-K8NS, Lite-on DVDRW SHM-165P6S... zasilacz 350W - dobrej klasy system WINDOWS XP HOME...SP2 Wczoraj przy normalnej pracy ( przeglądanie internetu ) wyświetlił się niebieski ekran ( nigdy wcześniej tego nie widziałem ) z jakimś komunikatem - nie pamiętam co. Po resecie niby wszystko wróciło do normy. Po sprawdzeniu okazało się, że dźwięk ( bez znaczenia z jakiego źródła ) jest zniekształcony (spowolniony) i wszystkie cztery porty USB nie działają - niby widoczne są przez system lecz po podłączaniu do nich różnego typu urządzeń ( podczerwień, aparat cyfrowy, drukarka itp. ) komputer nic nie widzi. Ponadto średnio co drugie odpalenie systemu procesor pracuje na 100% (według menadżera zadań) gdy nie jest uruchomiona żadna aplikacja (na biegu jałowym mam 17 procesów systemowych w tle ). Wtedy chodzi jak "walec", trzeba go zresetować odcinając zasilanie na listwie i wraca do normy. Zainstalowałem od nowa system i NIC - porty USB nadal nie działają i nadal co jakiś czas procesor pracuje na maxa. Jeżeli chodzi o temperatury, to wszystko jest w normie. Według mnie to jakaś awaria sprzętowa lecz nie jestem tego pewien - twierdzę tak po tym jak przeinstalowałem system co nie pomogło. Według serwisu ( rozmowa telefoniczna) to jakiś problem z oprogramowaniem (wirus) lecz ja nie jestem do tego przekonany. Proszę o radę przed tym jak oddam kompa do serwisu na długie tygodnie i tam zrobią mi wodę z mózgu. Jeszcze mam osprzęt na gwarancji. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
jezeli USB nie smiga a format nie pomogl to ewidentnie cos jest nie tak z mobo .. ale moze to byc tez inny konflikt sprzetowy/systemowy ... nieznane sa wyroki windowsa
![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
![]() |
od dawna ju***380; nie dok***322;ada***322;em ju***380; do kopmpa, nie robi***322;em ***380;adnych modyfikacji sprz***281;towych i programowych - od kilku dni u***380;ywam ( m***243;j syn) kierownicy do gier samochodowych lecz po zakupie chodzi***322;a (a***380; do momentu awarii) bez zarzutu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
Hmm zobacz jeszcze jakies disrto live linuxa czy ogarnie jezeli tak to wiadamo ze to nie sprzet .
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
jestem laikiem - m***243;w do mnie jak do blondynki - nic nie rozumiem !!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
n/p
Scigasz plyte live (odpala system linux z CD ) i jezeli wszystko tam dziala jak powinno to problem lezy po stranie windowsa/softu
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
to nie dla mnie - nie mia***322;em nigdy do czynienia z linuxem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
Wlasnie ze tak .
To proste wkaldasz tylko cd z linuxem dajesz uruchom z cd i on sie sam odpala w minute i masz tak jak by wirtualnego linuxa . jezeli na nim wszystko dziala .To znaczy ze wszystko ze sprzetem jest ok . Gdy wszystko s[rawdzisz wylaczasz pc i wszystko masz po staremu :0 Proste ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
![]() |
ale ja nie mam poj***281;cia co to jest ten linux - nie chc***281; doprowadzi***263; do sytuacji gdzie serwis zwali wszystko na mnie przez takie kombinacje i pozbawi mnie gwarancji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zdezorientowany
Zlotowicz
Data rejestracji: 08.05.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wklej screena z procesami jakie ci działają, przy przeinstalowaniu formatowales dysk czy nie ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
Cytat:
je***347;li zci***261;ganie 700MB to za du***380;o to polecam SLAX SLAX Popcorn Edition v 5.1.8 ma tylko 115MB i ***347;miga nawet z pendriva
![]() |
![]() |
#12 |
Wiszę sobie ...
![]() ![]() ![]() |
Niczego cie nie pozbawi , to nie wplywa wogole na PC wgrywa sie tylko do pamieci ram , po restarcie sie czysci i nie ma po nim sladu .
Musisz tylko sciagna***263; obojetnie jaka wersje linuxa LIVE odpalasz ja z CD i po sprawdzeniu dajesz poweroff/reset i wsio . To jest najprostrza metoda sprawdzenia czy to sprzet czy soft . http://www.ubuntu.com/products/GetUb...irect=download Ubuntu 6.10, the Newest Ubuntu Release->Europe->Poland ->CD Image for desktop and laptop PCs Wypalsz to , wkladasz do Cd i wybierasz bootowanie z Cd . Nic wiecej nie trzeba robic ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
![]() |
nie wiem jak si***281; robi i wstawia screena - nigdy tego nie potrzebowa***322;em.
przy przeinstalowaniu robi***322;em szybkiego formata w NTFS |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
Je***347;li kierownica by***322;a zasilana z portu usb to najprawdopodobniej spali***322;e***347; zasilacz usb na p***322;ycie g***322;***243;wnej.
Pozdrawiam.
![]() |
#15 |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Co znaczy "zasilacz dobrej klasy"? Sprawd***378; dok***322;adnie napi***281;cia pod obci***261;***380;eniem czyli zapu***347;***263; jednocze***347;nie :
-3dmarka -kopiowanie co***347; pomi***281;dzy wszystkimi nap***281;dami (wypalanie te***380; mile widziane) prime95 torture test MBM (MotherBoardMonitor) Jak 3dmark si***281; zrobi, to podaj min i max wszystkich napi***281;***263; (odczyt z MBM). Najlepiej by by***322;o, jakby***347; w czasie test***243;w jeszcze sprawdza***322; miernikiem napi***281;cia +5 i +12V na wtyczce (takiej jak do dysku ATA). Poogl***261;daj te***380; p***322;yt***281; g***322;***243;wn***261;, czy kt***243;re***347; kondensatory nie s***261; nap***281;cznia***322;e (takie walce stoj***261;ce pionowo na p***322;ycie).
![]() |
|
|