![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 20.10.2006
![]() |
Instalacja MAC OS X na Virtualnym PC
czy system operacujny z Macintoscha [ Mac OS X 10.4.8 ] mozna zainstalować na Vitoualnym PC, czy trzeba inaszej to zrobić ??
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
MOzna ponoc na Parallels pod Linuxem ale.... to nielegalne
(no chyba ze linux ten biega na sprzecie Apple) inne virtualne maszyny chyba nie daja rady. Sa jeszcze emulatory PPC na ktorych da sie odpalic Mac OS X na PPC ale jest to strasznie wolne.Chcesz sie pobawic idz do najblizszego Cortlandu / Saturna / iSpotu - maja tam Maki i mozna sie pobawic
|
|
|
#3 |
|
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co wy w tych mac widzicie, ani to PL nie jest, ani takie ***322;adne ...
Linuxa, jak zechce to mog***281; w 10 minut upodobni***263; do mac
|
|
|
#4 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Przecie***380; MAC OS X jest PL, 9 te***380; by***322;a...
Wg mnie ***347;wietny system i ***347;wietny sprz***281;t... sam chcia***322;bym mie***263; ![]() A co do instalacji na virtualnej maszynie to w necie jest dost***281;pny obraz (vm vare) niby dzia***322;a, niestety mi nie uda***322;o si***281; tego sprawdzi***263; bo m***243;j procek nie wspiera SSE2 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
- linuxowi to akurat najbardziej brakuje tego czegos czym mogl by sie poszczycic ze jest to jego unikalna cecha.Co do wygladu - z postawieniem Gnome czy KDE na Mac OS X nie ma najmniejszego problemu ale po cholere skoro Aqua jest ladna i funkcjonalna? @gallus - Mac OS X (od 10.1 do 10.4) nie jest domyslnie po polsku - wymaga to instalacji lokalizacji - w wersji 10.5 (Leopard) ma byc po polsku
|
|
|
|
#6 | |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ze po pierwsze:-nie "upgajduje" sie system, po wgraniu polonizatora. Nastepuje taka podmiana bibliotek systemowych, ze upgrade nie jest mozliwe. -polonizator, o ile pamietam, mozna wgrac na system 10.4.5 (chyba) a teraz jezt juz 10.4.9, a nawet niedlugo bedzie 10.5 czyli Leopard/Lampart. I ten juz bedzie z natywnym jezykiem polskim, ale to juz wszyscy wiedza. Niby ten obraz jest, ale z postawieniem Tygrysa jest problem. Pomijajac fakt, ze Apple nie zezwala na stawianie MacOSa na PC, to mozna, a nawet to zrobilem, postawic natywnie MacOSa na PC z spatchowanego obrazu, na kompie opartym na Intelu (procek i mostek polnocny). Nawet toto dziala, ale jednak nie ma porownania do oryginalnego Maca ![]() (Uzylem do tego PC HP na Intelu). A co do cen - nie przesadzajmy! MiniMac na Core2Duo kosztuje 2.600 wiec wcale nie za duzo! A dodatkowo mamy system za darmo, w komplecie + sporo softu natywnie dolaczonego, za ktory na PC musimy wybulic kupe szmalu
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Guru
Cytat:
A Linux do windows'a wcale nie jest upodabniany, upodabniane jest tylko KDE... a KDE tylko kompa zamula, 512 MB ram to dla KDE za ma***322;o.. a fluxbox chodzi elegancko, i wsio dzia***322;a ![]() Zaraz se do mac upodobnie Linxua a co ... ![]() EDIT Ju***380; jaki***347; czas nie mam windowsa na dysku i si***281; zastanawiam po co on mi by***322;, cza by***322;o dorazu go wywali***263; po kupnie kompa ...
Ostatnio zmieniany przez mgit : 12.05.2007 o godz. 23:37 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
mam OS X'a 10.4.7 na VMware (jako zainstalowany system) z torrenta
uruchamia sie.. laduje i prosi o haslo a to nigdzie nie bylo podanemozna zresetowac haslo, ale przy pomocy plyty instalacyjnej, ktorej oczywiscie nie mam i tak sobie siedzi >4GB na dysku ![]() moze jakis Mac'owiec zna sposob na reset hasla bez plyty instalacyjnej?
|
|
|
#9 | |
|
ClassicGOD
![]() |
Cytat:
- sprobuj moze sciagnac image plytki, zamatowac i odpalic z tego VM.Dobrze wiedziec ze VMware tez potrafi odpalic Mac OS - zapamietam na przyszlosc (do parallels na linuxa sa skrypty zeby samemu zainstalowac )mgit - jako ze na maku mozna odpalic X11 (ba jest ono nawet na plycie z OS ale nie instaluje sie domyslnie bo i po co?) mozna odpalic tez kazdy menager okienek w tym fluxboxa ale jaki w tym cel - zeby go do maka upodobnic? Skiny udajace Mac OS X sa popularne na tyle ze raczej uznac mozna ze system sie podoba nie?
|
|
|
|
#10 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
NeoFighter szukaj mo***380;e po innych stronach torrentowych tego samego pliku i czytaj komentarze mo***380;e kto***347; poda***322; pass..
![]() zobacz na torrentspy-u tam cz***281;sto w komentach jest hase***322;ko. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
try a run, try a hide...
Data rejestracji: 07.06.2005
![]() ![]() |
Cytat:
![]() @gallus dzieki, ale juz przetrzepalem wszystkie znane mi serwisy i wyszukiwarki torrentowe wszedzie ludzie tylko pytaj o haslo
|
|
|
|
#12 | |
|
Guru
Cytat:
![]() Tyle ***380;e Linux jest ***322;atwiej dost***281;pny
|
|
|
|
#13 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 20.10.2006
![]() |
a jak ten system zainstalowalec na VM-Vare ??, jam mam wersje 6.0 , napisz ile ramu trzeba mu udostepnić ?? za pomoc, Dzieki.
|
|
|
|
![]() |
|
|