![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Madafaker
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() |
Sieci komputerowe
Potrzebuje małej pomocy
czy ktos mi moze powiedzieć co tutaj jest zle ??http://uraziurnu.forall.pl/urna/siec.jpg - tutaj jest obrazek do zadania http://uraziurnu.forall.pl/urna/blad.jpg - a tutaj jest zadanie za ktore dostalem 7,27 pkt / 10 pkt W czym jest problemm?
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
nie jestem zadnym wielkim znawca...
ale adresy router'ow zle wpisales np w sieci serwery... w poleceniu zadania bylo zeby adresy routerow byly najwieksze w podsieci... czego nie zrobiles... zamiast 140.140.140.65 140.140.140.17 140.140.140.1 powinno byc 140.140.140.62 140.140.140.61 140.140.140.60 dlaczego a no dlatego ze zakres tej sieci masz od 33 to 62... wiec 1 czy 17 czy 65 nie miesci sie w tym zakresie... do tego jak dobrze licze maski tez zle dobrales mogles dobrac zamiast "224" maaske z koncowka "240" ktora tez by wystarczyla dla tylu urzadzen... wydaje mi sie ze ocene dostales chyba za wysoka... (bez obrazy oczywiscie...)
|
|
|
#3 |
|
Madafaker
![]() |
maska 240 nie starczyła by wogole
|
|
|
#4 |
|
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
maska 240 starcza na 14 hostow a Ty tam miales 12 komputerow wiec... nie wiem po co 224 na az tak duzo...
|
|
|
#5 |
|
Gość
|
W załączniku daje dokument tekstowy z paroma obrazkami dotyczącymi śieci,może mi to ktoś dopasować
nie bardzo się na tym znam ,nawet nie wiem czy to ma jakiś sens ![]() Edit : no i przepraszam za taki chamski wjazd do nie mojego topicu
Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 29.03.2006 o godz. 17:43 |
|
|
|
#6 | |
|
Madafaker
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#7 |
|
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Nie chce mi sie myslec ale na pare spraw musisz zwrocic uwage:
Policzyc zakresy poszczegolnych podsieci uwazac zeby zaden router czy komputer nie zajol adresu broadcast ani adresu podsieci Adres podsieci jest zawsze pierwszym adresem w zakresie a broadcast jest zawsze ostatnim brama musi zawsze znajdowac sie w tej samej podsieci "Servery" nie widza zadnego routera.... tam chyba powinny byc adresy z zakresu podsieci serverow PS. zauwaz ze routery maja po kilka kart sieciowych - kazda karta moze miec inny adres wiec podane tutaj adresy nie musza byc takie same jak te widziane w innych podsieciach @Yarozelsky - daj mail a posle ci materialy na temat budowy sieci w ktorych jest chyba to czego szukasz
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 29.03.2006 o godz. 18:35 |
|
|
|
![]() |
|
|