![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Instalcja sterowników ATI Radeon 9550 w Linux Mandrake 10.1
Jak zainstalwoac sterowniki do karty graficznej ATI Radeon 9550 w systemie Linux Mandrake 10.1 ??
Na stronie www.ati.com są dostepne sterowniki dla Linuxa, ale które wybrać XFree86 4.1 czy XFree86 4.2 czy XFree86 4.3 a może X.Org 6.8 ?? Jak zainstalowac te sterowniki, mile widziana instrukcja krok po kroku ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a nie zainstalowal ci ich podczas instalacji ??
i czy miales wersje DVD ?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Guru
Miałem wersję Download na 3 CD ściagniętą ze strony producenta, ta wersja niestety nie posiada w sobie sterowników do ATI i cza samemu ściągnąć sobie ze strony producenta i zainstalować
![]() ![]() ![]() Stery zainstalowałem tak jak na tej instrukcji i lipa środowisko graficzne się nie uruchamia, wywala tylko błąd ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 25.02.2005 o godz. 13:05 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Na pewno nie miales uruchomionego trybu graficznego? Trzeba nacisnac kombinacje klawiszy ctrl+alt+backspace pozniej ctrl+alt+f1, nie mozna instalowac z konsoli z trybu graficznego... Na pewno zrobiles wszystkie pkt, nie pomineles ktoregos?, Nie ma cudow, cos musiales zrobic nie tak,? Chyba, ze ta instrukcja jest do innej dystrybucji linuxa czy innej wersji mandrake.
wejdz na forum.mandrake.pl moze tam bedzie jakies rozwiazanie ----(edit)---------- Mialem racje zainstalowales pakiety rpm do linuksa typu redhat - to musialo sie tak skonczyc. Na mandrake omijam z daleka pakiety kompilowane pod i386 choc zdarzolo mi sie je instalowac przez co system szybko stracil stabilnosc. Ostatnio zmieniany przez luminat : 25.02.2005 o godz. 13:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guru
Na bank instalwoałm z konsoli, jako root, stery się zainstalowały i jak doszło do fglrxconfig zaczeły się problemy.
Ten opis jest włąśnie z forum forum.mandrake.pl rozmiawaiłem z autorem tego artykułu, to powiedził że czeba dokładnie poodpowiadać na pytania w fldrxconfig, nio to odpowiadam, prubowałem już chyba z 8 razy id alej to samo XIO fatal IO erro 104 (Comection reet by peer) on X server after I reguests (o know processed) with ) events remaining Edti Hm możliwe że te są dla readhata, ale skoro te XFree86 4.1 są pod readhata to które są pod Mandrake ??
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 25.02.2005 o godz. 17:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
I dlatego najlepiej jest uzywac dobrego polskiego Auroxa - www.aurox.pl
![]()
![]() God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience" Ostatnio zmieniany przez REi : 25.02.2005 o godz. 17:41 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
oj Arox odpada niechce mi sie zabardzo znowu zassysać kilka CD, ostatnio jak sciągąłem Linux Mandrake to 3 CD zassysało 4 dni nonstop
![]() To Aurox zassysało by tydzień ![]() Edit: Chyba w Mandrake nie da rady tych sterow zainstalować ![]() Moje próby instalcja sterów, przyniosły jeden skutek, na nowu Linuxa musze instalować :\ ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 25.02.2005 o godz. 17:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|