![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Glosny mechanizm w Lite-onie.
Mam pewien problem z napedem DVD Lite-ona, ale wiem juz, ze dotyczy to ogolnie napedow tej firmy. Otoz wada ta (?) objawia sie w ten sposob, ze po wlozeniu plytki naped wydaje przez chwile odglos taki, jakby plytka bezwladnie sie slizgala. Nie wydaje go jednak, jak juz zdazylem zobaczyc, sama plytka, ale rozpedzajacy sie i zwalniajacy (jest dokladnie to samo) mechanizm. Moj ociec mial to samo w CD-Romie tej firmy, ale specjalnie sie tym nie przejmowal (bo i oprocz tego, ze jest to troche denerwujacy dzwiek, nic innego sie nie dzieje, a naped dziala bardzo dobrze), a wlasnie teraz (po okolo pol roku od kupna) naped jest w serwisie, bo przestal w ogole dzialac. Nie watpie, ze to samo bedzie z moim DVD. Zreszta nawet jesli nie, to mnie akurat tez dzwiek dziala troche na nerwy.
Mam w zwiazku z tym dwa pytania. Po pierwsze, czy ktos jeszcze cos takiego ma (nie musi byc akurat naped DVD, moze w CD-Romie, nagrywarce?), a jesli tak, to czy mozna z tym cos samemu zrobic. No i drugiej, czy to jest wystarczajaca podstawa do reklamacji. Nie chce mi sie dwa dni po kupnie sprzetu, zanosic go juz z powrotem do sklepu, ale chyba bede zmuszony to zrobic. Pytanie tylko, czy mam po co?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|