![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.11.2003
![]() |
sieć,otoczenie sieciowe i lacze!
Witam, otóż mama problem....mam stałe łacze w telewizji kablowej GAVEX.
Po załozeniu neta jak wiadomo mialem dostep do otoczenia sieciowego i srednią prekość ogólną 20kb/s - 30kb/s ![]() ![]() Kiedy wybiram otoczenie sieciowe pisze"Siec jest niedostepna" a srednia predkość łacza spadło do zaledwie 10kb/s ![]() ![]() Porsze powudzcie jak mam skonfigurowac Windowsa i neta...Z Góry Dzieki! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() |
A nie powinieneś czasem skontaktować się z operatorem twojej sieci
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Moze zainstalowales cos dodatkowo - ZoneAlarm na przyklad, albo innego Firewalla??
![]() |
#4 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Moze zablokował otoczenie żeby odciążyć sieć? Czesto stosowany trik na raczej słabszych sieciach. Dołączają bez opamietania nowych nie zwiekszając wydajności łączy... a później upss co by tu zrobić zeby odciążyć
![]() U mnie mimo ze otoczenie smiga szybko i tak poszło do lamusa. Wymiana plików przez ftp jest wygodniejsza.
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Wzcesniej malem Norton System Works 2003 i tak siec byla i prędkość te byla 20-30kb/s, sadze że to źle skongigurowany Widnwos ale nie wiem jak to zrobić....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 29.06.2002
![]() |
A może kolesie z kablówki coś Tobie zainstalowali na kompie... albo źle skonfigurowałeś winde... z kolei jakbyś źle skonfigurowałwinde to byś w ogóle nie miał neta
![]()
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Intenet działa
sieć nie działa Niedawno dowiedziałem się że serwer proxy mojego dostawcy zmienił adres...na 81.xx.xxx.xx czy to pomoże?Jak i gdzie go wprowadzić Wprowadzilem go zamista"Automatycznie wyszukaj adres IP" to wpisałem 81.xx.xxx.xx i wdety net wogle nie dzaiłął. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ![]() |
A ja dalej twierdzę że najpierw zadzwoń do dostawcy i zapytaj czy oni ci coś nie zmienili, dopiero potem szukaj przyczyny u siebie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
no nie bo u moich kumpli wszystko ok
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() ![]() |
Cytat:
Będzie prościej dla ciebie Tu będziemy zgadywać - może zła nazwa grupy, może zła domena , lub musisz mieć jakoś konkretnie nazwany komp - identyfikator w sieci a może musisz dodać miejsce sieciowe podając numer IP - chyba o jakimś wcześniej wspominałeś Pomimo to jeśli zadzwonisz do operatora sieci to uważam że on ci od razu odpowie co jest nie tak pewnie nie jesteś pierwszym który przeinstalowywał windę i potem miał ten problem - spróbuj co ci szkodzi 8) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|