Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.03.2006, 20:40   #1
kraluk
Guru
 
Avatar użytkownika kraluk
 
Data rejestracji: 13.02.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 4,500
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Internet DSL 15 Mbit/s już w Polsce!

Witam!
I stało się! Mamy w Polsce dostępne łącza DSL o przepustowości 15MBit/s - oczywiście chodzi o download Jak nie trudno zgadnąć usługę udostępniła nasza "kochana" TP.

Cytat:
Napisany przez TP
Klienci biznesowi korzystający z usług Telekomunikacji Polskiej mogą już zamawiać nowe opcje szerokopasmowego dostępu do Internetu: DSL 15000 oraz DSL 8000.
TP oferuje obecnie najszybszy w Polsce dostęp do Internetu w technologii ADSL.

Łącznie Telekomunikacja Polska ma w ofercie 7 opcji usługi dostęp do Internetu DSL tp,
w prędkości od 256 kb/s do 15360 kb/s. To najszersza na rynku propozycja, która pozwala Klientom biznesowym TP optymalnie dostosować usługę do aktualnych potrzeb.

Miesięczny abonament za opcję DSL 15000 wynosi 499 zł netto (608,78 zł z VAT). Za DSL 8000 Klienci zapłacą miesięcznie 399 zł netto (486,78 zł z VAT). By obniżyć koszty nawet
do 25%, można skorzystać z trwającej do końca 2006 roku promocji DSL tp plus 24. Podpisując umowę na 24 miesiące za opcję DSL 15000 Klient zapłaci tylko 399 zł netto (486,78 zł z VAT), a za DSL 8000 299 zł netto (364,78 zł z VAT). Promocja dotyczy również pozostałych opcji dostępu do Internetu DSL tp.
Usługa DSL tp jest przeznaczona dla małych i średnich firm. W 2005 roku liczba użytkowników tego rodzaju dostępu do Internetu wzrosła aż o 55%. W grudniu 2005 roku z DSL tp korzystało
57 tys. Klientów. Dużym firmom Telekomunikacja Polska oferuje rozwiązania w technologiach Frame Relay, ATM oraz MPLS.
Źródło: http://www.tp.pl/prt/pl/o_tp/serwis_...sowe?_a=505977

Usługa ciekawa, ale cena jak narazie, dla zwykłego śmiertelnika, jest zaporowa...

Pozdrawiam.
__________________
"Być zwyciężonym i nie ulec - to zwycięstwo!"
kraluk jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.03.2006, 20:55   #2
ostryga27
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika ostryga27
 
Data rejestracji: 06.01.2006
Lokalizacja: Lubuskie
Posty: 202
ostryga27 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Matko Boska!!!!ale by szlo........
ostryga27 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 21:09   #3
marynarz
Guru
 
Data rejestracji: 01.05.2002
Lokalizacja: Katowice
Posty: 1,634
marynarz niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
DSL15 = 30 osob * 0,5 Mb. Szkoda ze nie mam takiej mozliwosci
__________________
...El Marinar...
marynarz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 21:17   #4
Banana Coctail
Banned
 
Avatar użytkownika Banana Coctail
 
Data rejestracji: 27.08.2003
Lokalizacja: Nigdzie
Posty: 2,101
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cena zaporowa i pewnie zasieg (mozliwosci techniczne na danym obszarze) maly.
Banana Coctail jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 21:19   #5
REi
ClassicGOD
 
Avatar użytkownika REi
 
Data rejestracji: 24.02.2004
Lokalizacja: Tychy
Posty: 3,093
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
moj router pociagnie tylko do 8Mb xD
__________________

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 21:22   #6
luminat
Gość
 
Data rejestracji: 12.12.2002
Posty: 437
luminat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Na praktykach mam dostep do lacza o szybkosci 100Mbps, wiec szybkosc 15Mbps mnie ani ziebi ani grzeje.
luminat jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 21:27   #7
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika andrzejj9
 
Data rejestracji: 08.12.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 17,908
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ostryga27
Matko Boska!!!!ale by szlo........
To pomyśl sobie, że w Japonii już do dawna mają łącza 1Gb. I to w cenie naszego mega bitowego..
__________________


neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 21:28   #8
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
luminat

co kto gdzie ma to male piwo, liczy sie to co w domu !
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 21:30   #9
kraluk
Guru
 
Avatar użytkownika kraluk
 
Data rejestracji: 13.02.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 4,500
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez luminat
Na praktykach mam dostep do lacza o szybkosci 100Mbps, wiec szybkosc 15Mbps mnie ani ziebi ani grzeje.
Taa... Ale tego nie masz w domu
My to rozmawiamy o łączach, które możesz u siebie w mieszkaniu sobie zainstalować.
A tak poza tym, to na światłowodzie (ATM) to możesz mieć nawet 155Mbps
__________________
"Być zwyciężonym i nie ulec - to zwycięstwo!"
kraluk jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 21:56   #10
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
prosze jak ladnie mi idzie z rapidshare
Dołączone obrazki
-snap1.jpg 
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 22:07   #11
luminat
Gość
 
Data rejestracji: 12.12.2002
Posty: 437
luminat zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kraluk
Taa... Ale tego nie masz w domu
My to rozmawiamy o łączach, które możesz u siebie w mieszkaniu sobie zainstalować.
A tak poza tym, to na światłowodzie (ATM) to możesz mieć nawet 155Mbps
Z swiatlowodem to ja mam teraz do czynienia na codzien i zapewniam Cie, ze szybkosc jest duzo szybsza niz 155Mbps. Na zwyklym kablu sieciowym kategorii 6 mozna uzyskac szybkosc transferu 1Gbps, w swiatłowodach ta predkosc moze wynosic 10Gbps.
luminat jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 22:15   #12
ro29
Guru
 
Avatar użytkownika ro29
 
Data rejestracji: 27.01.2005
Lokalizacja: Poznań
Posty: 2,221
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez ostryga27
Matko Boska!!!!ale by szlo........
Racja - np. takie zdjęcie 1 MB - ... i już jest

Cytat:
Napisany przez Banana Coctail
Cena zaporowa i pewnie zasieg (mozliwosci techniczne na danym obszarze) maly.
Podejrzewam, że za daleko od centrali nie można być - albo nawet bardzo blisko ...
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
To pomyśl sobie, że w Japonii już do dawna mają łącza 1Gb. I to w cenie naszego mega bitowego..
Tylko, że u nas to nie Japonia - i nie wiem czy tak bym ją chciał - jak ostatnio przeczytałem, że od kwietnia tam zakazują handlu używaną elektroniką, starszą niż 5 lat, a przegląd samochodu kosztuje 1500-3500 Euro - i nawet najmniejsze usterki są usuwane w trybie natychmiastowym, a właściciel dostaje tylko rachunek, to
A wszystko głównie po to, żeby ludzie kupowali nowe !!!
I przepraszam, że tak OT

A ja mam Neostradę 256/128 i nie narzekam zbytnio

Pozdrawiam
ro29
__________________

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 22:23   #13
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez zorg
prosze jak ladnie mi idzie z rapidshare
ja rowniez nie narzekam na moje transfery
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-tez.jpg  
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 22:26   #14
Diabolique
Horror Fan
 
Avatar użytkownika Diabolique
 
Data rejestracji: 27.06.2005
Lokalizacja: Blok Wschodni
Posty: 1,616
Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>Diabolique po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
co z tego ze gigant predkosc,skoro szary czlowiek w szarym miescie nadal nie ma przyzwoitej predkosci na kablu w rozsadnej cenie.
__________________

iHAS124@PX-L890SA

Diabolique jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2006, 22:27   #15
scalak77
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika scalak77
 
Data rejestracji: 16.01.2004
Lokalizacja: Tarnów
Posty: 211
scalak77 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam
co do Neostrad 15M to nie edzie ona wszedzie dostępna. z powodu informacji poufnych powiem że tzw. internet z cyfrową telewizją przesyłany za pomocą neostrady bedzie działał do max 2km od centrali (po kablu) a odległosć według drogi może mieć tylko 1,5km, a ta neostrada a dokładniej ADSL bEdzie działał max do 2,5km przy dobrych łączach i niskim tłumieniu kabla oraz niskich szumach itp... czyli dobrze będzie działał do 1,5km
__________________
..siła życia tkwi w nas....
scalak77 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.