![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Internet Przez Radio
MAM POWAŻNY PROBLEM.
JAK UDOSTĘPNIĆ POŁĄCZENIE INTERNETOWE JEŚLI SAMEMU POSIADA SIĘ UDOSTĘPNIONE ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
A może byś tak coś więcej powiedział? np. Jak masz udostępniony, jakie masz ttl'e, ile to ma kosztować, czy chesz, żeby osoby którym udostępniasz miały net a ty żebyś nie musiał mieć włączonego kompa itd?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
BAS czy sądzisz, że kolega zadając pytania jak powyżej będzie wiedział czym jest TTL
![]() ![]() Faktycznie potrzeba więcej informacji...
![]() |
#4 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Wogole pytanie nie ma nic wspolnego z tematem postu. Nie kumam o co mu chodzi, tutaj o polaczeniu radiowym , a wchodzisz i o udostepnianiu.8)
![]() |
#5 |
Gość
|
A więc tak NIEWIEM CO TO JEST TTL (DLATEGO SIĘ PYTAM).Mój komp może chodzić.Ale tak mam 7 osobowom sieć i ja połączenie z internetem będe miał przez serwer proxy i tak też będzie ustawione w przeglądarce.A chciałbym przesłać to łącze dalej. Tak aby każdy z sieci miał net. JAK TO ZROBIĆ. TZN mój komp bedzie miał 2 sieciówki 1 RADIOWOM PRZEZ KTÓRĄ BĘDE MIAŁ UDOSTĘPNIONY NET.ORAZ 2 PRZEZ KTÓRĄ BĘDĘ MIAŁ POŁĄCZEIE ZE SWOJĄ LOKALNĄ SIEĆ.WIĘC MYŚLAŁEM ŻE MOŻE DZIĘKI PROGRAMOWI WINROUTE 4.1. ZROBIĆ ROUTING Z JKARTY NUMER 1 DO KARTY NR2 I WTEDY U INNYCH USTAWIŁBYM PROXY TAK SAMO JAK JA MAM ?
PROSZĘ O WSZELKIE SUGESTIE. JEST TO SPRAWA NIECIERPIĄCA ZWŁOKI. PROSZĘ O POMOC. |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
![]() |
Może ma sieciówkę radiową i chciałby jeszcze do sieci podłączyć sąsaida
![]() Wogóle jaką sieć masz ? .... ![]() ![]() ![]() goglom byłeś szybszy...
![]() |
#7 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
LEWAP BYKU
![]() CZYLI SĄDZISZ IŻ WYSTARCZY ŻE MOJE IP BĘDZIE UDOSTĘPNIONE I WSZYSTKO BĘDZIE OK ? (BEDE POSIAADAŁ STAŁE IP) |
![]() |
![]() |
#9 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
No to chcesz ze swojego kompa zrobic serwer. Musisz na nim zainstalowac system serwerowy no i nie wiem czy bedziesz mogl na nim cos innego robic oprocz konfiguracji sieci.
![]() |
#10 |
Gość
|
CZYLI W KONFIGURACJII PRZEGLĄDARKI U KAŻDEGO Z naszej sieci muszę wprowadzić w odpowiedniej opcjjii ( No własnie w jakiej?) muj IP i wtedy wszyscy będą mieć udostępnione połączenie z NETEM
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
![]() |
hmmm nie wiem jak to jest z obiema kartami sieciowymi, ale...
zobacz na 1 z komputerów, którym chcesz sieć udostępnić i w otoczeniu sieciowym w protokole TCP/IP w zakładce brama (może być bramka, gate itp.) wpisz numer IP twojego komputerowy... Jak masz 2 kart sieciowe to masz chyba 2 ip i wówczas ... sam nie wiem może BAS pomoże. Chyba będzie trzeba zastosować jakis progz to routingu... wpisz w START-> uruchom winipcfg zobacz numer Ip 1 karty i drugiej... wpisz / nawet 2 można / je w ustawieniu bramka w TCP, tak jak wyżej pisałem wydaje mi się, że musi być IP karty radiowej... W konfiguracji IE, przy serwerach proxy nic nie ustawiaj, nie trzeba. Wystaczy po DNS-ie. Można też użyć VSOCKS LITE - taki program do udostępniania.
lewap3@tlen.pl Ostatnio zmieniany przez +++LeWaP+++ : 01.10.2002 o godz. 15:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
|
Dzięki wielkie LEWAP.
A Winroute będzie obry albo WIngate ? |
![]() |
![]() |
#13 |
Gość
|
Konfiguracja protokołu TCP/IP
Jeżeli chcesz używać programu do rutowania - proxy tj. VSock, WinRoute, WinGate to czytaj dalej. Z powyższych punktów wynika że powinieneś mieć zainstalowany protokół TCP/IP dla Dial-Up (w przypadku modemów) oraz TCP/IP dla twojej karty sieciowej. Jeżeli tak jest to kliknij dwa razy na TCP/IP > dla karty sieciowej i na karcie "Adres IP" wpisz swój adres IP np. 192.168.0.1 i maskę 255.255.255.0. I to tyle jeśli chodzi o tzw. Serwer. A to tylko na komputerach, które przyłączają się do serwera w celu uzyskania dostępu do internetu. Na karcie "Konfiguracja DNS" wpisz w pole "Host" twoją nazwę komputera, najlepiej tą którą podałeś w identyfikacji, w polu "Kolejność przeszukiwania Serwera DNS" wpisz adres IP twojego serwera Proxy np. 192.168.0.1 ale tylko wtedy jeśli jesteś klientem i podłączasz się do takowego serwera. Pole "Domena" zostaw w spokoju. Dalej przechodzisz do zakładki "Bramka" i wpisujesz ponownie adres IP Serwera. U klientów teraz trzeba ustawić adresy IP każdy komputer ma inny adres IP ale tą samą maskę w tym przypadku 255.255.255.0, dlatego można wpisywać adresy np. 192.168.0.2 do 192.168.0.255. I to na tyle teraz powinieneś się już podłączyć i surfować ************************************************** ******** CZY TA INSTRUKCJA BĘDZIE DOBRA ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
![]() |
Dokładnie tak.
IP nierutowalne to 192.168.x.y x,y = 0 do 255 Nie jestem pewien, ale nie może być chyba 192.168.0.0 Nie zapomnij o przydatnym poleceniu PING np. Jeżeli twój komp. ma ip: 192.168.0.2 to możesz zrobić: ping 192.168.0.2 lub 127.0.0.2 lub możesz opingować serwer
![]() |
|
|