![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
problem z karte GF4 MX 440
czy ktos wiek jak przywrocic bios do karty gf 4MX 440, przy flashowaniu został usuniety, a nowy sie nie wgrał
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Musisz odpalic kompa z grafa na PCI
![]()
![]() |
#3 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
A są jakieś uniwersalne Biosy?? Lezy mi w domciu GF 4 MX440, która podobno ma źle wgany bios, tzn chyba na pewno źle wgrany bo jest rozpoznawana jako SIS coś tam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
![]() ja mam radeonika 9200 od gigabyta i na stronie sa biosy do kart graficznych przez nich zrobionych tylko trzeba znac dokladny model i wersje karty. zmienialem juz w niej bios nie raz ![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
jeśli masz biosa to powinno być z górki, ratowałem już tak kilka razy grafy w tym raz moją (po złym flashowaniu)
![]() i tak... dyskietka startowa, edytujesz autoexec.bat, a w nim umieszczasz komende na sflashowanie grafy (jeśli program wymaga po odpaleniu dalszej ingerencji to lepiej się znim zapoznaj, bo będziesz musiał na ślepo mu wydawać polecenia) kompa oczywiście odpalasz z tym GF na pokładzie i z żadną inną ![]()
![]() |
#6 |
Zlotowicz
![]() |
Co do mojego porblemu to nie mam pojęcia jaki jest producent tego GF. A kopii BIOSu nie mam, bo kupiłem ta karte już dawno za grosze z myśla że ja zrobie. I w końcu trzeba zacząc coś z nią robić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CDRinfo VIP
![]() |
thomascamel, epol... podajcie dokładne, szczegółowe dane na temat waszych kart
ile MB mają i jaki czas dostępu, SE czy nie SE itp., czy mają wyjście na TV, domyślne taktowania, jaki chipset (bo są na nv17 i nv18)... dosłownie wszystko co się tylko da
![]() |
#8 |
Zlotowicz
![]() |
Na naklejce jest:
GF4 MX440/64MB DDR Pamięci: Infineon SGRAM HYB39D32322TQ-5.5 czyli 5.5ns Są to kości zblizone wyglądem do kwadratu. Na laminacie mam naklejke LOGOSa ![]() ![]() Jednak mam problem ze zdjeciem radiatorka z GPU. Jest on tam mocnao przymocowany, że boje się pocięgnąc by nie udupić GPU. Jest na to jakiś sposób?? Karta ma TV-OUT Compisite (czy jak to sie pisze), ten w kształcie chincha. Na śledziu mam wyryty symbol: V022201T |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
CDRinfo VIP
![]() |
a po co chcesz sciągać radiator? jeśli po to aby sprawdzić chipset to nie ma potrzeby, RivaTuner i po sprawie, albo jeszcze łatwiej... jeśli obsługuje AGP x8 to to będzie już NV18, jeśli max x4 to NV17
biosy dla GF4 MX 440: * NV17 [4.17.00.61.23] http://whitebunny.demon.nl/download?...zip&info=false [4.17.00.69.00] http://whitebunny.demon.nl/download/...zip&info=false * NV18 [4.18.20.42] http://whitebunny.demon.nl/download?...zip&info=false [4.18.20.22] http://whitebunny.demon.nl/download?...zip&info=false [4.18.20.19.00] http://whitebunny.demon.nl/download?...zip&info=false [4.18.20.07.00] http://whitebunny.demon.nl/download?...zip&info=false flasher: [NVflash 4.46] http://whitebunny.demon.nl/download?...zip&info=false
![]() |
#10 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() dzieki za linki ![]() Jutro do szkoly po praktykach, ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zlotowicz
![]() |
To to będzie raczej NV17, jeszcze sprawdze. A RivaTuner tutaj raczej nic nie da, bo tą karte Aida, Sandra i win xp rozpoznaja jako jakiegoś SISa.
A jęlsi mozna wiedziec to czym się róznią [4.17.00.61.23] od [4.17.00.69.00]?? Co lepiej wgrac?? Może masz jakś instrukcje jak to wykonac? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zlotowicz
![]() |
I mam problem. Chciałem sobie zgać najpierw na wszelki wypadek BIOS z tej karty poleceniem:
nvflash save bios nvflash save bios.bin A progam wywala mi komunikat: Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
CDRinfo VIP
![]() |
pisałeś, że podobno bios jest zwalony, więc może dlatego
zrób to tak jak pisałem, bo chyba i tak nic więcej nie jest jej w stanie uszkodzić ![]() PS. pytałeś o różnice w wersjach... nie wiem czym się różnią (nic pisało), ale może zacznij od nowszego, jeśli nie będzie rezultatów to wgrywasz starszy
![]() |
#14 |
Zlotowicz
![]() |
Porgamy rozpoznaja karte jako SIS 325 2D/3D!! A te oznaczenia odpowiadaja kacie S3 Virge 325 na PCI!!
To za chwilke spróbuje wgać ten BIOS, a jesli nie pójdzie to co ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zlotowicz
![]() |
Nie mogę wgrać tych BIOSów. Wywala mi to samo.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|