Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.05.2004, 21:59   #1
Alinoe
thorgal to ciota

Data rejestracji: 12.04.2002
Alinoe zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
MAXTOR 60BG, 7200 rpm, 8MB

witam

i kolejne pytanie - czy ktos ma ew. wie coś o MAXTORze 60BG, 7200 rpm, 8MB cache?? czy jakieś problemy lub inne??

pozdrawiam, MArcin
Alinoe jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.05.2004, 23:13   #2
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
wszystko co chcesz jest na stronie maxtora !, dobry hdd
Stary 05.05.2004, 23:17   #3
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a ja niedlugo moze bede wlasnie kupowal HDD i kolo 60GB bede sie krecil bo wiecej mi mobo nie pociągnie.
chętnie przyjże się dyskusji. Osobiście interesowałbym się także Samsungiem.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2004, 01:07   #4
Ziele
.: AT90S2313 :.

Data rejestracji: 09.09.2002
Ziele zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeśli pociągnie Ci 60 to i 80 i 120.... Granice objetości w mobo to 2, 8, 32, 127, Przynajmniej z takimi sie spotkałem. Co do Maxtora to są szybkie ale do cichych nie należą.

Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW
Ziele jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2004, 08:30   #5
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ziele widze, że orientujesz się w tym temacie.
60 GB to ja mam nadzieje, że pociągnie. Pociągnęło 40GB - Barce, Samsunga i jeszcze jakiś. Co powiesz teraz?
No ucieszysz mnie tą wiadomością strasznie.

Stary 06.05.2004, 09:19   #6
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ciapek, ostatnio samsung nic nowego nie wypuscil i jego spinpointy spadly w rankingach na dosc odlegle pozycje (wczesniej dzielnie trzymaly sie wysoko)
nowa seria dyskow hitachi zas bije rekordy i ma badzo przystepna cene
ale z dyskami jak kto woli - ilu userow tyle opinii
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2004, 09:24   #7
Ziele

Jeśli miałeś dysk 40GB to znaczy że nie miałeś granicy wykrywanej pojemności 32GB. Więc myślę ze spokojnie Ci pójdzie dysk 80GB. Możesz jeszcze sprawdzić na stronie producenta zeby się upewnić. Ja miałem na starej płycie problemy z dyskiem. 8GB dysk wymieniłem na 80GB no i zonk bo mi go nie wykryła. Wtedy sie dowiedziałem ze są linity do jakich bios wykrywa dysk . U mnie to było 32GB. Na szczęście barracudy mają dodatkowa zworke która zmniejsza dysk do 32GB. Potem wgrywa się specjalny program do bootsektora tak ze bios widzi dysk 32 a w systemie jest prawidłowe 80GB

Stary 06.05.2004, 09:37   #8
CIAPEK
CDRinfo VIP

rzezcywiście granica 32GB przekroczona. Kumple którzy jeszcze mają tak leciwe kompy jak ja często nie mogli przekroczyć tej granicy.

Ogólnie nastawiłeś mnie pozytywnie. Jak coś będziemy myśleć jak już zakupimy HDD - dzięki Ziele

@Nimal co do Samsunga może i masz racje bo w sumie stoją w miejscu od długiego czasu-to jest fakt, ale jednak mam do nich zaufanie.

Stary 06.05.2004, 11:16   #9
Igloo
PiwoWar

Data rejestracji: 01.12.2003
Igloo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ziele
wgrywa się specjalny program do bootsektora tak ze bios widzi dysk 32 a w systemie jest prawidłowe 80GB
a masz gdzieś pod ręką to cudeńko?
to ja poproszę

darmowa muzyka

http://rtfm.killfile.pl/
Igloo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2004, 10:50   #10
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przez trzy lata miałem Samsunga 40GB i nie zawiódł mnie. Sprzedałem go i kupiłem nowego Samsunga 120gb 7200rpm i 8cashu. Kupując go wahałem się między Maxtorem oraz Baracudą. Teraz wiem że dobrze wybrałem. Dysk jest szybki a także zimny jak cholera. Teraz ma 26 stopni, ale w największym stresie 34-36 stopni. To chyba dobry wynik?? Na początku był równierz prawie niesłyszalny, choć teraz już tak dobrze nie jest, ale nadal trzyma poziom.
kodziu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2004, 11:03   #11
imola
>my private watch dog ;)<

Data rejestracji: 09.04.2003
imola zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Alinoe
witam

i kolejne pytanie - czy ktos ma ew. wie coś o MAXTORze 60BG, 7200 rpm, 8MB cache?? czy jakieś problemy lub inne??

pozdrawiam, MArcin
Ja mam 80 z 8MB cach'u gdzieś od dwóch miesięcy. Dysk sprawuje się świetnie.
Nieźle się grzeje o tym trzeba pamiętać jeśmi ma byc w kieszeni. Co do głośności, szumu glowic nie słychać ale słychać terkotanie, ale takie przyjemne, stłumione, niskie tony. wszystko zalezy jak głosny masz komputer, ja mam akurat bardzo ciche wiatraki i słysze ten dysk. :zeby:
Terkotanie słychać tylko przy starcie win2000 w normalnej pracy bardzo sporadycznie.

imola@interia.pl
imola jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.05.2004, 12:50   #12
Ziele

Teraz nie mam ale jest do pobrania ze strony seagate. Oczywiście działa tylko na ich dyskach. Sztuczka ma wady i zalety. Zalety sa takie ze mozesz używać np 120GB dysków na starych komputerach. Nie trzeba zmieniac płyty na nową itd... Wadą jest to ze po wgraniu tego programu dysk zawsze musi być masterem. Zresztą to jest logiczne. Program nie wystartuje - nie widac dysku. Więc odpadają wycieczki z dykiem do kumpla. Druga wada to bootowanie zawsze musi być z dysku twardego co troche przeszkadza w instalowaniu systemu. Po zabotowaniu z dysku i załadowaniu programu wciska sie jakiś tam klawisz i dopiero można bootować z dyskietki i być moze z cd jeśli już zrobili taką opcje. Tak samo formatowanie i partycjonowanie musi być wykonane po załadowaniu się tego programu. Nie wiem tylko czy dane są tracone po usunięciu programu bo jak się przesiadałem na inne mobo to wcześniej skasowałem dane.

Ostatnio zmieniany przez Ziele : 06.05.2004 o godz. 12:54
Stary 07.05.2004, 00:13   #13
RiT2
Wymiatacz

Data rejestracji: 04.10.2001
RiT2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mam Maxtora 120 Gb. 8 MB cache. Przedtem mialem Seagata 80 Gb. Z checia wrociolbym do Seagate. maxtor jest glosny a i przyrostu predkosci nbie widze! Ostatnio kupilem 2 dyski 60 GB Samsungi. Sa ciche. szybkie nie mam do nich zastrzezen. Od 99 roku dziala u mnie 10 dyskow Samsunga. Zaden nie padl. W tym czasie wymienilem kilka IBM (made in Hungry), kilka Seagatow, zadnego Samsunga. Gratulacje dla tworcow rankingow!!!

http://www.g.lubawka.cal.pl
RiT2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: