Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Internet za darmo ? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/internet-za-darmo-32359/)

sobi1 10.03.2004 20:34

Cytat:

Napisany przez remix
Witam!

zle poczatki, ale wybaczamy :)

a powiedzcie mi, czy jest jakis sposob aby bez kabla przeslac pozniej takie dzwonki i inne gadzety do telefonu? moze jakos za pomoca Internetu? probowal ktos kiedys? jakby tak do maila wcisnac jakis pliczek i na tel przeslac?

sa jakies mozliwosci?

Mozna chyba wyslac maila z zalacznikami (obrazki, dzwieki) a nastepnie sciagnac z poczty do telefonu i odczytac zalaczniki. Powinno dzialac.
Pozdrawiam

Piterniel 10.03.2004 20:48

Co ludzie nie wymyślą :D

CIAPEK 10.03.2004 20:54

Cytat:

Napisany przez woitas
zrób coś z tym obrazkiem. jest za duży.

nie wiem jaki kolega miał wczęsniej obrazek :)
/update - musiało być duże, jak w innych tematach ludzie zwracali uwage :)
ale woitas jak ty miałeś mape Polski z pogądą w podpisie to było OK :D :P ;)
pozdro dla modemowców :)

Bartez 10.03.2004 21:02

www.1stwap.com o ile dobrze pamietam kiedys to umozliwial, ale juz nie umozliwia

jest tez www.wapster.pl :)

Edwardo 10.03.2004 22:33

powiem tyle:
zakaldasz jakies konto www np na onecie.
uploadujesz sobie tam jakis rysuneczek w odpowiedniej rozdzielczosci przystosowanej do towjego telefonu.
potem otwierasz wapa w telefonie, wpisujesz adress tego rysunku i po chwili na telefonie wywala ci: "odebrano obrazek" potem opcje i zapisujesz :)
ja tak sobie juz robilem... jedyny minus to to, ze placisz za wapa to paredziesiat gorszy.
z java to sama, umieszczasz pliczek *.jar i postepujesz tak samo jak w wypadku rysunku.
z dzwnkami jeszcze nie probowalem, a dla logo to nie wiem czy bedzie dzialalo...

andrzejj9 10.03.2004 23:04

Cytat:

Napisany przez Edwardo
gry java, tapety, dzownki mozna spokojnie zassac z P2P. ja juz zassalem... wszytko ladnie spakowane w pliczek .rar

A duzo to zajmuje? W najblizszym czasie prawdopodobnie bede mial nowa komorke i troche takich "smieci" by mi sie przydalo. Moglbys mi to ewentualnie wtedy jakos przeslac (mailem, albo zwykla poczta - naturalnie zwroce koszty)? Jeszcze nie wiem, kiedy i czy w ogole bede to potrzebowal, ale niewykluczone, ze tak, a samemu raczej nie wiedzialbym nawet, gdzie szukac.

Edwardo 10.03.2004 23:16

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A duzo to zajmuje?
Moglbys mi to ewentualnie wtedy jakos przeslac (mailem, albo zwykla poczta - naturalnie zwroce koszty)?

100 jva games zajmuje po spakowaniu kolo 3MB :)
tak, koszty mi zwrocisz...hyhy...
przeliczajac logicznie: 0,01680 zl za 15 minut wysylania + koszty dodatkowe( ebergia elektryczna+zuzycie sprzetu) = 0,090 zl.
hmm przeslesz mi przelewem? :D

andrzejj9 11.03.2004 06:39

Cytat:

Napisany przez Edwardo
100 jva games zajmuje po spakowaniu kolo 3MB :)
tak, koszty mi zwrocisz...hyhy...
przeliczajac logicznie: 0,01680 zl za 15 minut wysylania + koszty dodatkowe( ebergia elektryczna+zuzycie sprzetu) = 0,090 zl.
hmm przeslesz mi przelewem? :D

Przelewem? No nie wiem, mam konto w MBanku, a tam od niedawna za przelew licza sobie 50 groszy. A to w koncu 500% przesylanej kwoty. Moze w takim razie za pobraniem? ;)

A tak serio to jesli to nie problem, to przypomne sie kiedys, kiedy juz ewentualnie te rzeczy by mnie interesowaly. Co prawda akurat dla mnie 3 MB to wcale nie tak malo, bo lacze sie (ciagle) przez modem, ale mysle, ze udaloby mi sie to sciagnac. Z gory dzieki :)

paja 11.03.2004 09:39

Jest jeszcze coś takiego jak uziemnianie impulsów i wtedy można za darmochę się łączyć choś tego nigdy nie sprawdzałem

kraluk 11.03.2004 09:48

Cytat:

Napisany przez paja
Jest jeszcze coś takiego jak uziemnianie impulsów i wtedy można za darmochę się łączyć choś tego nigdy nie sprawdzałem

Hmm... To tylko podobno działało z centralami analoowymi. Teraz w większości Polski są zamontowane cyfrowe centrale telefoniczne i takich "wybryków" nie można zrobić:P

Edwardo 11.03.2004 12:06

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Przelewem? No nie wiem, mam konto w MBanku, a tam od niedawna za przelew licza sobie 50 groszy. A to w koncu 500% przesylanej kwoty. Moze w takim razie za pobraniem? ;)

A tak serio to jesli to nie problem, to przypomne sie kiedys, kiedy juz ewentualnie te rzeczy by mnie interesowaly. Co prawda akurat dla mnie 3 MB to wcale nie tak malo, bo lacze sie (ciagle) przez modem, ale mysle, ze udaloby mi sie to sciagnac. Z gory dzieki :)

whatever...
jak Ci sie juz przomni to mozesz mi powiedziec poprostu jakie gry Cie interesuja a ja postram sie wybrac... jedna gra zajmuje od 20kilo do max 64.
chyba ze bedziesz mial Symbian OS to wtedy nawet 1,3MB gra moze zajmowac (np doom ;) )

andrzejj9 11.03.2004 17:40

Cytat:

Napisany przez Edwardo
whatever...
jak Ci sie juz przomni to mozesz mi powiedziec poprostu jakie gry Cie interesuja a ja postram sie wybrac... jedna gra zajmuje od 20kilo do max 64.
chyba ze bedziesz mial Symbian OS to wtedy nawet 1,3MB gra moze zajmowac (np doom ;) )

Dzieki :) Odezwe sie, jak bede juz mial telefon. A bedzie to prawie na pewno Siemens M55, wiec ewentualne gierki (sam nie wiem, czy chce tym sobie zapychac pamiec) chyba duzo nie beda zajmowac :)

Edwardo 11.03.2004 17:58

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dzieki :) Odezwe sie, jak bede juz mial telefon. A bedzie to prawie na pewno Siemens M55, wiec ewentualne gierki (sam nie wiem, czy chce tym sobie zapychac pamiec) chyba duzo nie beda zajmowac :)

a powiem Ci tyle, ze Java sie kazdy rajcuje przez pierwsze 2-5 miesiecy nowego telefonu...a potem to zapomina sie o tym...
ja mam jeden i te same gry od 5 miesiecy chyba... znudzilo mi sie juz stukanie na telefonie...moze dlatego ze nawet w gry PC nie chce mi sie grac :)
czasami jak nie chce mi sie spac to odpalam gre Triple Pop i od razu zasypiam... ;)

to samo z dzwonkami... skasowalem sobie orginalne, z wiadmych wzgeldow, wgralem ze 5 nowych i tyle...
obrazki to samo... jeden na tapete i spokoj. wolalalbym miejsce przeznaczone na aplikacje grafike i dziwki miec na smsy, niestety nie mam "ruchomej pamieci" miedzy multimediami a smsami :(

andrzejj9 12.03.2004 08:14

Cytat:

Napisany przez Edwardo
a powiem Ci tyle, ze Java sie kazdy rajcuje przez pierwsze 2-5 miesiecy nowego telefonu...a potem to zapomina sie o tym...
ja mam jeden i te same gry od 5 miesiecy chyba... znudzilo mi sie juz stukanie na telefonie...moze dlatego ze nawet w gry PC nie chce mi sie grac :)
czasami jak nie chce mi sie spac to odpalam gre Triple Pop i od razu zasypiam... ;)

to samo z dzwonkami... skasowalem sobie orginalne, z wiadmych wzgeldow, wgralem ze 5 nowych i tyle...
obrazki to samo... jeden na tapete i spokoj. wolalalbym miejsce przeznaczone na aplikacje grafike i dziwki miec na smsy, niestety nie mam "ruchomej pamieci" miedzy multimediami a smsami :(

Tak, to na pewno. Zreszta mi rowniez kompletnie nie chce sie juz grac w nic na komputerze i nie robilem tego chyba od wakacji, ale na komorce pewnie bede chcial sprawdzic po prostu, jak to wyglada, a i moze czasami w autobusie, w ktorym dziennie spedzam z godzine czasu, sie przyda. Zobaczymy, na pewno szkoda mi 10 zlotych na otrzymanie jej z jakiegos serwisu. Podobnie z tapetami i dzwiekami. Na poczatku na pewno bedzie mnie to troche bawic. Potem pewnie tak jak Ty, zostawie sobie tylko kilka ulubionych i juz.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:48.