Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.05.2009, 15:39   #1
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
w tej chwili mam konta w dwoch bankach
w jednym jest token, w drugim hasla jednorazowe

jak mam sie logowac do konta z tokenem to jestem chory - primo musze miec token, secundo karte (karte zawsze mam)
zajmuje to czas i uniemozliwia wykonanie opercaji (od biedy mozna zalogowac sie bez tokena - ale wtedy odpowiada sie na milion durnych pytan, ale zadnej operacji juz nie zrobisz)
token to kolejne pudelko, duzo wieksze od kartki z numerami (nie wspominajac o hslach sms - tu wystarczy fon, ktory tak czy siak zawsze pod reka jest), kore by trzeba nosic
a ktorego nie nosze

nie raz juz zas zdazyo mi sie wykonywac operacje w sklepie czy bedac na delegacji
i moglem to zrobic, bo do logowania do mbanku potrzebuje tylko wlasna pamiec a do wykonania operacji kartke ktora mam w portfelu lub telefon ktory mam w kieszeni
a tokena bym ze soba nie mial - oepracji bym nie wykonal - mialbym problem

a czy bezpieczniejszy? tak samo ktos moze ukrasc telefon jak i token
potrzeba pinu? i tak trzeba znac dane logowania do konta, wiec sama kradziez przedmiotu i tak nic nie daje

ze nie wspomne o baterii w tokenie (choc ta ponoc w tym moim ma starczac na 4 lata)

dla mnei token jest zaprzeczeniem wygody konta Internetowego - albo musisz nosic to pudelko ze soba, albo wykonywac operacje tylko z domu - dziekuje za takie rozwiania

Ostatnio zmieniany przez nimal : 27.05.2009 o godz. 15:41
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.05.2009, 16:21   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
jak mam sie logowac do konta z tokenem to jestem chory - primo musze miec token, secundo karte (karte zawsze mam)
zajmuje to czas i uniemozliwia wykonanie opercaji (od biedy mozna zalogowac sie bez tokena - ale wtedy odpowiada sie na milion durnych pytan, ale zadnej operacji juz nie zrobisz)
Jak musiałem się logować w mBanku za pomocą haseł jednorazowych, to byłem chory. Tabelka z 50 numerkami, trzeba odszukać odpowiedni i weź tu się nie rąbnij. To zajmowało czas. Na tokenie mam wyświetlony jeden numer, wygodnie pogrupowaną liczbę po trzy cyfry. Nie wiem o jakiej mówisz karcie - do zrealizowania operacji potrzebuję tylko token. Do mojego konta nie da się nawet zalogować bez tokena.

Cytat:
token to kolejne pudelko, duzo wieksze od kartki z numerami (nie wspominajac o hslach sms - tu wystarczy fon, ktory tak czy siak zawsze pod reka jest), kore by trzeba nosic a ktorego nie nosze

nie raz juz zas zdazyo mi sie wykonywac operacje w sklepie czy bedac na delegacji
i moglem to zrobic, bo do logowania do mbanku potrzebuje tylko wlasna pamiec a do wykonania operacji kartke ktora mam w portfelu lub telefon ktory mam w kieszeni
a tokena bym ze soba nie mial - oepracji bym nie wykonal - mialbym problem
Kwestia przyzwyczajenia - token jest mniejszy od mojego pilota autoalarmu, a kluczyki mam zawsze przy sobie.
Internetowe konta bankowe-tkn.jpg
Za to karta haseł jednorazowych po złożeniu by się zmieściła w portfelu (przecież nie wrzucę jej luzem do kieszeni, bo zaraz posieję), robi mi portfel 3 razy grubszy. Gruby portfel, owszem, byłbym w stanie polubić, ale nie z tego względu, że jest wypchany jakimiś hasełkami... Ale tak jak mówię, kwestia przyzwyczajenia.

Cytat:
ze nie wspomne o baterii w tokenie (choc ta ponoc w tym moim ma starczac na 4 lata)
Token ma ważność 4 lata. Już wymieniałem. A cały czas działał, bateria była OK. Prędzej skończy się bateria w komórce... Za to zdarzyło mi się w mBanku, że puszczałem więcej przelewów i mi się hasełka skończyły. I d.pa blada, a przelew trzeba wysłać...

Cytat:
dziekuje za takie rozwiania
Ja też dziękuję za te rozwiązanie
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: