Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 02.06.2011, 20:45   #10
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Od kilku miesięcy korzystam z http://getinonline.pl , który już tutaj zachwalałem. Jest całkowicie darmowy, a nawet złotóweczka wpada za przelew przychodzący czy płatność kartą pow. 100 zł - max. 60 zł w miesiącu.

W sumie jestem zadowolony.

Niestety skasowano możliwość wypłaty gotówki w oddziałach Getin - jedyną możliwością wypłaty gotówki jest bankomat.

Jest to bank całkowicie internetowo-telefoniczny. Jedyną operacją, jaką można wykonać w oddziale Getin jest bezpłatna wpłata gotówkowa na konto. Z punktu widzenia oddziału Getin, getinonline.pl jest obcym bankiem. Nawet nie ustalą numeru konta; aby dokonać tej wpłaty trzeba podać swój numer konta. Na dodatek taka wpłata księguje się po nawet 3 godzinach.

Wpłatomatów brak.

Interfejs internetowy OK, choć ma śmieszną cechę - po zalogowaniu nie pokazuje aktualnego stanu konta, trzeba coś kliknąć aby się odświeżyło. Można się zdenerwować albo mile zaskoczyć fikcyjnym stanem konta Pominąwszy tę wadę jest responsywny, dość przejrzysty itd

Zabezpieczenia - wyłącznie stałe hasło maskowane do logowania + obowiązkowy SMS z telefonu komórkowego do transakcji (stacjonarny nie). Do kontaktu z infolinią hasło telefoniczne. Brak w ofercie tokenów RSA.

Karta płatnicza MasterCard PayPass, personalizowana imieniem i nazwiskiem.

Brak możliwości ustanowienia jakichkolwiek limitów transakcji.

Transakcje z karty księgowane dość szybko. W innych bankach wydaje mi się bywa nieco wolniej.

Podsumowując, jest to raczej bank do trzymania drobniejszych pieniędzy, choćby z uwagi na brak limitów, których też nie można zastąpić np. subkontami.

Z innych produktów, tj. konta oszczędnościowego (które dostajesz z automatu), kart kredytowych, lokat itd nie korzystam, więc nie mam zdania.

Od niedawna mam też konto "Online" w Eurobank, czyli kolejnym banku polskiego biznesmena, niestety już zmarłego.

Płatne 7 zł przy braku wpływów 1000 zł lub saldzie mniejszym niż 10 000 zł.
(mają też wersję bezpłatną, ale nie znam). Można sobie wpłacić na chwilę... Oby mieć

Token RSA sprzętowy - 2 zł miesięcznie. Można nie brać sprzętowego i zainstalować bezpłatny token na komórce. Jeden z dwóch jest obowiązkowy.

Czyli konto może być darmowe.

Nie wymagają posiadania komórki, brak haseł SMS.

Interfejs www super, bez zarzutów - chwalą się nawet jakąś nagrodą.

Nie ma hasła maskowanego na www

Przy wizycie w oddziale można konto założyć od ręki, włącznie z otrzymaniem karty Visa (nie będzie nadrukowanego imienia i nazwiska).

W oddziale można załatwić wszystko.

Limity transakcji do zmiany wyłącznie w oddziale (dla mnie OK).

Wpłatomaty są. Wpłata księgowana natychmiast.

Korzystam z oddziału w Carrefour Wileńska - bardzo polecam, dobra i kompetentna obsługa.

Podsumowując: to dalej konto dla biedaków, ale Eurobank wygląda na bank z prawdziwego zdarzenia.

Konto Online jest dobrym kompromisem pomiędzy bankiem full Internet a klasycznym z oddziałem.

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 02.06.2011 o godz. 23:43 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!! To nie jest czat, tylko forum.
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: