![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#10 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Od kilku miesięcy korzystam z http://getinonline.pl , który już tutaj zachwalałem. Jest całkowicie darmowy, a nawet złotóweczka wpada za przelew przychodzący czy płatność kartą pow. 100 zł - max. 60 zł w miesiącu.
W sumie jestem zadowolony. Niestety skasowano możliwość wypłaty gotówki w oddziałach Getin - jedyną możliwością wypłaty gotówki jest bankomat. Jest to bank całkowicie internetowo-telefoniczny. Jedyną operacją, jaką można wykonać w oddziale Getin jest bezpłatna wpłata gotówkowa na konto. Z punktu widzenia oddziału Getin, getinonline.pl jest obcym bankiem. Nawet nie ustalą numeru konta; aby dokonać tej wpłaty trzeba podać swój numer konta. Na dodatek taka wpłata księguje się po nawet 3 godzinach. Wpłatomatów brak. Interfejs internetowy OK, choć ma śmieszną cechę - po zalogowaniu nie pokazuje aktualnego stanu konta, trzeba coś kliknąć aby się odświeżyło. Można się zdenerwować albo mile zaskoczyć fikcyjnym stanem konta ![]() Zabezpieczenia - wyłącznie stałe hasło maskowane do logowania + obowiązkowy SMS z telefonu komórkowego do transakcji (stacjonarny nie). Do kontaktu z infolinią hasło telefoniczne. Brak w ofercie tokenów RSA. Karta płatnicza MasterCard PayPass, personalizowana imieniem i nazwiskiem. Brak możliwości ustanowienia jakichkolwiek limitów transakcji. Transakcje z karty księgowane dość szybko. W innych bankach wydaje mi się bywa nieco wolniej. Podsumowując, jest to raczej bank do trzymania drobniejszych pieniędzy, choćby z uwagi na brak limitów, których też nie można zastąpić np. subkontami. Z innych produktów, tj. konta oszczędnościowego (które dostajesz z automatu), kart kredytowych, lokat itd nie korzystam, więc nie mam zdania. Od niedawna mam też konto "Online" w Eurobank, czyli kolejnym banku polskiego biznesmena, niestety już zmarłego. Płatne 7 zł przy braku wpływów 1000 zł lub saldzie mniejszym niż 10 000 zł. (mają też wersję bezpłatną, ale nie znam). Można sobie wpłacić na chwilę... Oby mieć ![]() Token RSA sprzętowy - 2 zł miesięcznie. Można nie brać sprzętowego i zainstalować bezpłatny token na komórce. Jeden z dwóch jest obowiązkowy. Czyli konto może być darmowe. Nie wymagają posiadania komórki, brak haseł SMS. Interfejs www super, bez zarzutów - chwalą się nawet jakąś nagrodą. Nie ma hasła maskowanego na www ![]() Przy wizycie w oddziale można konto założyć od ręki, włącznie z otrzymaniem karty Visa (nie będzie nadrukowanego imienia i nazwiska). W oddziale można załatwić wszystko. Limity transakcji do zmiany wyłącznie w oddziale (dla mnie OK). Wpłatomaty są. Wpłata księgowana natychmiast. Korzystam z oddziału w Carrefour Wileńska - bardzo polecam, dobra i kompetentna obsługa. Podsumowując: to dalej konto dla biedaków, ale Eurobank wygląda na bank z prawdziwego zdarzenia. Konto Online jest dobrym kompromisem pomiędzy bankiem full Internet a klasycznym z oddziałem. Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 02.06.2011 o godz. 23:43 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!! To nie jest czat, tylko forum. |
![]() |
![]() |
|
|