![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
Co to znaczy wersja BOX a co OEM
Jestem zielony w tych sprawach więc licze na czyjąś pomoc
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
BOX to wersja pudełkowa programu (np. Windows jakiś, albo Nero), która ma pudełko, instrukcję obsługi, oczywiście CD i czasem jakieś bajery (np. Microsoft dorzuca naklejke, np. kupujesz Windows XP, dostajesz małą naklejke do naklejenia na komputer że masz Win XP
![]() OEM to Programy dołączane do jakiegoś sprzętu. Raczej jak kupujesz komputer w firmie (cały zestaw), to dotajesz CD z Windowsem tym co masz zainstalowany. Te programy można tylko sprzedawać ze sprzętem, ale nie mają pudełka itp. jak BOX. Sam CD + CZASEM jakaś książeczka. Dostajesz też np. program jak kupujesz nagrywarke (ja np dostałem Nero) OEM to też sprzet bez pudełka, kabli (czasem dają, zależy od producenta), po prostu np. karta muzyczna w takim woreczku. Zwykle taki sprzęt jest o wiele tańszy (naturalnie jest gwarancja). Mam nadzieję że ci wyjaśniłem, jakby coś było nie jasne to pytaj. |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
wielkie dzięki .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
Proszę
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Oddalem do seriwsu nagrywarke w wersjii BOX dostalem OEM | xzonepl | Napędy optyczne DVD | 4 | 26.07.2005 16:31 |
Stara (nowa) wersja WinISO 5.3.125 | Mickey | Napędy optyczne CD | 1 | 06.06.2002 12:44 |
creative 8x4x32 (wersja oem plextora PX-W8432T) | sebbek | Napędy optyczne CD | 2 | 05.03.2002 00:58 |
na czym polega ;wersja oem i box co zawieraja np LG | jac | Napędy optyczne CD | 8 | 26.01.2002 13:49 |