Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.08.2007, 14:01   #1
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez yahol Podgląd Wiadomości
Moze Steve wie co robi :0 ale ja tez wiem swoje
iphonea nie chca w Europie, bo to zadna rewelacja, a Apple postawilo tak absurdalne zadania, ze operatorzy pukaja sie w glowe, dlatego ja nie jestem pewny czy on wie co robi. tutaj jest inny rynek, a aparatow zatrzesienie i to znacznie nowoczesniejszych. na plus w nim jednak jest to, ze to jeden z nielicznych telefonow, w ktorym wyswietlacz nie jest tylko jako lusterko.
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.08.2007, 14:04   #2
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez pepperman Podgląd Wiadomości
iphonea nie chca w Europie, bo to zadna rewelacja, a Apple postawilo tak absurdalne zadania, ze operatorzy pukaja sie w glowe, dlatego ja nie jestem pewny czy on wie co robi. tutaj jest inny rynek, a aparatow zatrzesienie i to znacznie nowoczesniejszych. na plus w nim jednak jest to, ze to jeden z nielicznych telefonow, w ktorym wyswietlacz nie jest tylko jako lusterko.
I pewnie dlatego wszysci wieksi (o2, T-Mobile, Orange) operatorzy juz podpisali umowy z Apple - oddaja 10% zysku na polaczeniach.

iPhone ma oromne pole do rozwoju - chip GSM w nim uzyty jest wg specyfikacji jego producenta softwarowo upgradowalny do 3G, rewolucyjny interface az prosi sie o tony aplikacji (tylko ze Apple na razie to blokuje - mimo to juz powstaja kompilatory dla iPhone), moca obliczeniowa i systemem kladzie wszystkie PDA jaki znam - owszem nie ma GPS ale to nie znaczy ze sie jakis nie pojawi. Nawet najwieksi przeciwnicy mowia ze telefon jest OK tylko brak mu funkcjonalnosci.

Ja czekam na iPhone 2.0

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"

Ostatnio zmieniany przez REi : 24.08.2007 o godz. 14:10
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.08.2007, 14:12   #3
pepperman
Guru

Data rejestracji: 10.08.2002
pepperman zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez REi Podgląd Wiadomości
I pewnie dlatego wszysci wieksi (o2, T-Mobile, Orange) operatorzy juz podpisali umowy z Apple - oddaja 10% zysku na polaczeniach.
tylko, ze to niczego nie zmienia, bo to Apple zabiegalo, a nie odwrotnie.. dlatego zapomniales dodac, ze nie odbylo sie to bez bolu i zgrzytow. poza tym to tylko telefon, ktory mozna zmienic, a operatorzy zyskuja klientow. nie znasz rowniez szczegolow tych transakcji. prawdopodobnie bylo cos za cos, bo nie chce mi sie wierzyc, ze ot tak sobie przystali na wszystkie zadania Applea majac w ofercie tyle telefonow i skazujac sie na ich laske i nielaske. to Appleowi bardziej zalezalo.

Cytat:
iPhone ma oromne pole do rozwoju - chip GSM w nim uzyty jest wg specyfikacji jego producenta softwarowo upgradowalny do 3G, rewolucyjny interface az prosi sie o tony aplikacji (tylko ze Apple na razie to blokuje - mimo to juz powstaja kompilatory dla iPhone), moca obliczeniowa i systemem kladzie wszystkie PDA jaki znam - owszem nie ma GPS ale to nie znaczy ze sie jakis nie pojawi. Nawet najwieksi przeciwnicy mowia ze telefon jest OK tylko brak mu funkcjonalnosci.
rewolucyjny interfejs? daj spokoj.. najwieksi przeciwnicy twierdza, ze telefon jest ok, ale nic poza tym. Apple po raz kolejny rozdyma sie. "rewolucyjny" produkt prze do przodu, a ten nawet cofa sie w porownaniu do najnowszych fonow tuzow rynku GSM..

Ostatnio zmieniany przez pepperman : 24.08.2007 o godz. 14:22
pepperman jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.08.2007, 14:15   #4
yahol
Głupi Yasio

Data rejestracji: 27.05.2003
yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>yahol po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Wielcy moga jeszcze dyktowac warunki. Ale to juz nie do konca.
W Europie pobieranie oplaty (dodatkowej) za polaczenie dla producenta telefonu to jak za feudalizmu dziesiecina dla ***
W Stanach gdzie i tak kupujesz telefon - mozna, w Europie gdzie telefon jest dotowany przez operatora i splaca sie go w abonamencie - raczej nie.
Ina rzecz - mozna w Stanach kupic iPhona bez abonamentu i samemu kombinowac - na eBayu juz sa takie za absurdalna cene, (obecnie ponad 2000 baksow) wiec bedzie sie oplacalo.
iPhona z simlockiem mozna kupic w Polsce za 1500-2500 na allegro.
Ale dla mnie troche drogo
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji!
yahol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: