![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dlugosc kabla USB
no wlasnie, mam takie pytanie - jak dlugosc kabla USB wplywa na transmisje danych? Sa jakies straty, a jesli tak, to od jakis dlugosc sie zaczynaja? Czy np 5 - 10m jeszcze ujdzie, czy to juz zle?
Konkretnie chodzi mi o podlaczenie internetu (na pewno jest przez USB, a nie przez sieciowke - dzisiaj sie upewnialem).
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
moje kable do drukarki (USB) i do myszki (USB) sa bardzo dlugie i nie widze zadnych strat w transmisji danych ![]() inaczej sprawa moze wygladac przy necie.. ale watpie ale ze masz net przez USB... co to za wynalazek?
![]() |
#3 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() transfer gwarantowany 100Kb/s, a wieczorami moze skoczyc i do 20 - 30 KB/s (watpie, ale i 10 mi w zupelnosci wystarczy po przeniesieniu sie z modemu), koszt 50zl miesiecznie. W porownaniu do modemu to naprawde nie ma o czym mowic. Tylko to podlaczenie przez USB troche mnie martwi bo chce tez podlaczyc Amige, a tam latwiej byloby przez sieciowke, ale jakos sobie z tym poradze. Tylko sie boje, czy te kable moga byc takie dlugie, bo nie chce na razie zakladac zadnego routera (dodatkowe koszty), a mam dwa komptery, ktore chce podlaczyc, dosc daleko od siebie. Ale mowisz, ze te 5 - 10 metrow to nie powinno byc problemu?
![]() |
![]() |
#4 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
zdaje mi sie, ze nie powinno byc problemu biorac analogiczna sytuacje z kablem "HUBY" - skretka to urzadzonko wzmacniajace sygnal powinno znajdowac sie na odcinku od 50-100m(w zaleznosci od funduszy ![]() a router... dosc droga rzecz ale ja sie przymierzam na taki: ASMAX BR-804 10 Mbps za 865zl (cena mnie zabija - ale coz) jak sobie zminie z SDI na Neo+ to tez bede mogl go uzywac. W sumie to mam tylko 2 kompy ![]() Ciesze sie, ze przesiadasz sie z modemu na porzadne(miejmy nadzieje) lacze - grunt ze to juz nie modem ![]()
![]() |
#5 | |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Cytat:
jest super kosztował 850 u mnie w mieście ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Na 100% jest to poprostu karta sieciowa na usb a na 95% jest to karta radiowa, pogadaj z dostawcą, żeby Ci sprzedał karte na pci'u albo dopłać(pewnie z 400-600zł będziesz musiał dopłacić, chyba, że będą mieli dobry humor i złapią sobie skrętką z niego jeszcze kogoś u Ciebie) i niech postawią Ci w domu AP a z niego to już będziesz miał sygnał skrętką.
Co do routera to taniej wyjdzie Cie jakiś rupieć+linux. Ostatnio zmieniany przez bas : 25.04.2003 o godz. 11:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() A co do tego podlaczenia przez USB to bede sie jeszcze dowiadywal, ale za jakies dwa-trzy tygodnie, bo teraz niestety mam pakiet internetowy w TPSA i musi miesiac minac, zanim bede mogl rozwiazac umowe. Tak wiec mysle, ze w polowie, moze pod koniec maja juz powinienem sobie zakladac stalke.
![]() |
![]() |
#9 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
średnio czytacz
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
witam
moj net to radio i mam wlasnie przez usb krte planeta. dlugosc kabla to oryginalny 2m + 5m przedluzki co daje nam 7m i jest spoko. W zasadzie to chodzi o napiecie te 5V ktore sa na usb, jak masz dobry sprzet niezaleznie czy to myszka, klawisze, sluchawki, karta radiowa to powinno pujsc nawet na te 10m. (choc sa wyjatki jak zawsze) Podam prosty przyklad koles ktory tez ma taka radiowke jak ja to ma 2m + 5m + 5m co daje nam 12m. (bez huba) O ile sa jakies straty wynikajace z dlugosci kabla to sa nie zauwazalne bo nie wykozystuje tych 11Mbitow a jedynie 128kbps takie mamy łacze, no chyba za lan ale to inna historia. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|