![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.10.2003
![]() |
Jak napisać plik *.BAT ??
Pomóżcie! Mam problem muszę napisać plik *.bat. Dlaczego? A dlatego, że muszę jakoś opóźnić uruchamianie pewnego programu, który startuje razem z systemem. Nie wiem kompletnie jak się do tego zabrać. Nie wiem jak wykonać komendę, która opóźni odpalenie programu o naprzykład 5 sekund. Proszę napiszcie mi taki skrypcik a ja tylko podstawie scieżkę z programem i wrzucę skrypcik do autostartu :-) Dziękuję z góry
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
WSH powinien ci wystarczyc ...
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() Napiszcie mi ludziska plik wsadowy czy cos podobnego, zeby mi to opoznialo odpalanie programu Dece.exe o 5 sekund. BO siec mi wykrywa troche pozniej niz program dece.exe sie uruchamia i zalezy mi na tym zeby ten program odpalał sie w autostarcie pozniej od sieci :-)
![]() |
![]() |
#6 |
Registered
Data rejestracji: 11.09.2002
![]() |
NetRun
Taki fajny programik www.czarsoft.com
(włacza, wyłącza określone programy, po wykryciu połączenia, mozna ustawić czas) Nazwa:NetRunBetaSetup1213.exe http://www.ticon.net/~jclogon/NetRunBetaSetup.exe Wielkość: 153KB Odsyłacz:http://www.ticon.net/~jclogon/NetRunDownload.html Allan Ostatnio zmieniany przez Allan : 09.06.2004 o godz. 19:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
co ja tam napisalem WSH a ne batch
wklej zawartosc do pliku text'oweg przezwij go na vbscript (*.vbs) a nei *.bat oj dzieciaki, dzieciaki ... minimum wiedzy ![]()
![]() |
#8 | |
Team Member
![]() Data rejestracji: 14.05.2002
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
http://www.r2.com.au/downloads/files...ay_v2.1b10.exe
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Jak trzeba było zastosować kilkusekundowe opóźnienie, to ja zwykle korzystałem z dosowego polecenia choice. Chociaż polecenie to służy do ustawiania menu wyboru, można też z powodzeniem zastosować je jako opóźnienie czasowe - po prostu ustawiasz timeout na X sekund i po tym czasie wykonywanie pliku wsadowego jest kontynuowane. W WinXP i 2000 chyba raczej nie ma tego polecenia. W Win9x, Me i w Dosie powinno być
![]()
![]() |
#10 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.08.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |