Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.09.2002, 22:43   #1
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak pilotować Dodo w GTA3 ???

Jak pilotować samolot Dodo w GTA3 ? Pomóżcie, bo to mi nie daje spokoju . Zastosowałem się do opisu na www.gta.pl - rozpędzam się, wciskam "Dodo turret down", i w momencie wystąpienia tarcia o podłoże wzbijam się w powietrze. Niestety, pomimo użycia wszystkich znanych mi technik pilotażu, mój lot nie trwa zbyt długo. Po kilku sekundach samolot przestaje być "sterowny" i spada w dół jak kamień. Mój absolutny "rekord" długości lotu to 9 sekund. Temu, kto mi wytłumaczy jak latać, stawiam wirtualnego browca w klubie u Luigi'ego w Dzielnicy Czerwonych Świateł.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.09.2002, 23:29   #2
/||\aster
Gość

Musisz miec patcha na wieksze skrzydla www.gta.pl gdzies tam jest i poradnik
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.09.2002, 13:29   #3
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Chyba z numerycznej 9 i 3 to góra-dół, a strzałki góra-dół to prędkość.

Tak tylko słyszałem.
Stary 19.09.2002, 14:36   #4
ZiP
Wyjadacz

Cytat:
Zbieg12 napisa***322;(a)
Chyba z numerycznej 9 i 3 to góra-dół, a strzałki góra-dół to prędkość.

Tak tylko słyszałem.
To właśnie wiem - samolot rozpędzam używając klawisza strzałki, następnie wciskam Dodo Turret Down, który dociska samolot do powierzchni, a gdy ten się rozpędzi, naciskam Dodo Turret Up i wzbijam się w powietrze - lecę tak kilka sekund, po czym spadam.
Stary 19.09.2002, 14:37   #5
ZiP
Wyjadacz

Cytat:
/\aster napisa***322;(a)
Musisz miec patcha na wieksze skrzydla www.gta.pl gdzies tam jest i poradnik
Prosze, podaj gdzie tego patcha można znaleźć, bo ja tam szukałem i nie ma nic takiego. Poradniki natomiast przestudiowałem i postępuję według nich, niestety bez efektu.
Stary 19.09.2002, 14:41   #6
/||\aster
Gość

Cytat:
ZiP napisa***322;(a)

Prosze, podaj gdzie tego patcha można znaleźć, bo ja tam szukałem i nie ma nic takiego. Poradniki natomiast przestudiowałem i postępuję według nich, niestety bez efektu.
Poradniki gowno daja. Poczekaj poszukaj takze na gta3.com, ale nie teraz bo w budzie mam ta strone zbanowana
Stary 19.09.2002, 14:50   #7
/||\aster
Gość

http://www.ifile24.de/downloads/gta3...nsole_full.zip - tutaj cos jest ale to chyba nie to
SZukalem w archiwum w newsach i znalazlem, alle to bylo tam na forum ale juz teraz jest zamkniete
http://kyle.terminal.pl/gta3/dzis2/dodo1.exe - tochyba to
http://kyle.terminal.pl/gta3/dzis2/dodo2.exe - mirror
Stary 19.09.2002, 15:23   #8
/||\aster
Gość

Napisz czy pomoglo. Bo ja tego nie uzywalem
Stary 22.09.2002, 19:47   #9
ZiP
Wyjadacz

Dzięki, sprawdziłem. Niestety, pomimo instalowania patchy oraz wykonywania wielu prób, zawsze samolocik spada po kilku sekundach (tym razem mój rekord to 11 s). Ja chyba po prostu nie umiem latać!!
Stary 22.09.2002, 19:50   #10
/||\aster
Gość

Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
Dzięki, sprawdziłem. Niestety, pomimo instalowania patchy oraz wykonywania wielu prób, zawsze samolocik spada po kilku sekundach (tym razem mój rekord to 11 s). Ja chyba po prostu nie umiem latać!!
Mi sie wydaje ze te patche sa do dupy ale nie wiem bo ich sprawdzic nie potrafie bo kompa nie mam. A jak gralem na moim starym kompie to mi sie udalo doleciec na drugi brzeg i to wszystko
Stary 22.09.2002, 20:06   #11
ZiP
Wyjadacz

Tutaj zamieszczam fragment manuala od jednego z patchy:
Cytat:
Start samolotu

Jak już wiesz latanie zmodyfikowanym DODO jest łatwiejsze. A teraz krótki kurs startowania J.
1. Po tym jak znajdziesz się w samolocie powoli kieruj się na pas startowy.
2. Jeżeli jesteś już równo na pasie, naciśnij gaz do dechy i NUM6.
Do tego momentu robię wszystko dobrze.
Cytat:
3. Po chwili samolot będzie się lekko unosił nad ziemią, uważaj jednak aby nim teraz za bardzo nie skręcać ponieważ skończy się to kraksą.
Niestety, do momentu gdy nie puszczę NUM6, samolot nie poleci!
Cytat:
4. Nadal trzymaj NUM6 do czasu aż samolot kilkukrotnie odbije się od ziemi i złapie większą wysokość.
Jak wyżej. Gdy cały czas trzymam NUM6, to w pewnym momencie samolot gwałtownie zwalnia, i muszę ponownie się rozpędzić.
Cytat:
5. Teraz poczekaj tylko aż awionetka wyrówna lot i puść NUM6.
J/w.

Cytat:
Samolot w powietrzu

Gdy samolot jest już w powietrzu przydałby się krótki kurs starowania J.

1. Aby awionetka nie spadała cały czas trzymaj GAZ do dechy.
2. Aby utrzymać samolot w powietrzu musisz lecieć po odpowiednim kątem, postaraj się lecieć tak aby było widać ok. 1 milimetra przodu samolotu.
3. Do skręcania służą klawisze strzałek <-- i -->
4. Aby się wznosić i opadać używaj klawiszy NUM6 i NUM9.
Do tego momentu wszystko idzie dobrze.
Cytat:
5. Jeżeli chcesz lecieć wyżej to nie ciągnij NUM9 bo zaraz spadniesz, należy nacisnąć NUM6 a samolot zacznie lecieć szybciej i po chwili sam zacznie ciągnąć do góry. Musisz jednak uważać i po chwili wyrównać lot przy użyciu NUM6 ( jeżeli tego nie zrobisz spadniesz ).
Postępuję w/g instrukcji, ale wciskając NUM6 samolot leci cały czas w dół i nabiera prędkości, ale nie wznosi się później do góry. Jedynie RAZ mi się to udało, ale teraz nie potrafię tego powtórzyć.
Stary 22.09.2002, 20:57   #12
MarioNet
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 07.05.2002
MarioNet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Helikopter

Witam!

A latałeś Helikopterem bo ja tak!

Udało się to całkiem przypadkowo..... wykonywałem ewolucje samochodem w powietrzu by uciec glinom (miałaem zapalonych 6 gwiazdek) i zachaczyłem o strzelający do mnie helikopter, przez przypadek nacisnąłem ENTER i wysiadłem na płoze helikoptera no i latałem :-D :-D :-D :-D :-D
Stary 22.09.2002, 21:04   #13
ZiP
Wyjadacz

Serio, czy robisz sobie yayca
Stary 23.09.2002, 01:47   #14
/||\aster
Gość

Re: Helikopter

Cytat:
MarioNet napisa***322;(a)
Witam!

A latałeś Helikopterem bo ja tak!

Udało się to całkiem przypadkowo..... wykonywałem ewolucje samochodem w powietrzu by uciec glinom (miałaem zapalonych 6 gwiazdek) i zachaczyłem o strzelający do mnie helikopter, przez przypadek nacisnąłem ENTER i wysiadłem na płoze helikoptera no i latałem :-D :-D :-D :-D :-D
Jaja sobie robi.
JA robilem to tak wciskalem gaz do dechy, nastepnie dawalem tak zeby samolot ocieral o podloze, nie wiem jaki to przycisk bo nie moge w to grac, gdy juz byl na koncu pasu to puzsczalem ten przycisk co powodowal to tarcie a nastepnie delikatnie w gore, nie ostro bo zaraz spadniesz. Ale i tak musi byc jakis patch bo tak to sobie nie polatasz. Byl jakis patch na forum gta.pl ale niestety ta storna to kompletny shit i teraz fourm juz nie ma.
Stary 24.09.2002, 22:44   #15
MarioNet
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 07.05.2002
MarioNet zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
Serio, czy robisz sobie yayca
No pewnie! raz jak mi czołg przypier... z przeciwpancernego to nawet helikopter mi nie był potrzebny :-D
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: