![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.04.2002
![]() |
![]() pytanko 1 czy w swoim komie mam cos zmieniac w ustawieniach sieci?? 2 co mam zrobic u brata w kompie aby widzial mnie w sieci i kozystal z neta za pomoca mojego kompa 3,czy jest mozliwosc aby kozystal z nata a moj komp byl wylaczony?? z gory thx moze mi pomozecie ja juz glupieje od tych ustawien ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.08.2002
![]() |
Musisz uruchomic usługę "Udotępnianie usługi internetowej"
Konfigurujesz drugą kartę sięciową np: 192.168.0.1 255.255.255.0 w drugim komputerze 192.168.0.2 255.255.255.0 brama 192.168.0.1 dns takie jak w twoim. Jak admin "wyczai" że podłączyłeś sie z drugim komputerem to najprawdopodobnie cię odetnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
nie koniecznie odetnie chociaz lepiej z nim pogadac czy nie podlaczy ci 2 kompow z abonamentem ok 1.5x normalny - chocby dlatego ze w takim ukladzie kazdy komp ma pasmo liczone dla siebie przez co ani ty nie zamulisz bratu ani brat tobie
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Bywalec
Data rejestracji: 10.04.2002
![]() |
z adminem jest ustalone o 2 kompie , tylko niewiem jak go ustawic
Cytat:
u siebie wlasciwosci karty> protokol tpc/ip > ogolne czy konfiguracja alternatywna ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.08.2002
![]() |
na pulpicie nacisnij f1 pojawi się help
wybierz zkałdkę index w polu słowo kluczowe wpisz "udostępnianie połaczeń internetowych" Jest tam wszytko opisane. Albo: kupujesz huba , kabel który przychodzi o dostawcy wpinasz w gniazdo "uplink", natępnie dwa twoje komputery podłączzasz do w/w huba w drugim komputerze ustawiasz dokłądnie takie same parametry jak w twoim z wyjątkiem adresu ip. twój 10.10.13.40 drugi komp 10.10.13.xxx Czy komputery się widzą nawzajem? jak dajesz polecenie ping 10.10.13.41 z twojego komputera to co sie dzieje ? Co prawda xp z me niezbyt dobrze z soba nie działają ![]() (sieć zkonfigurowana jest poprawnie lecz komputery nie są widoczne w otoczeniu sieciowym) A jak wykokonany jest kabel którym łączysz te 2 komputery. może wszysko robisz dobrze tylko masz kabelek źle wykonany Jeżli lączysz je bezpośrednio (bez huba)z sabą to musi być to kabel z zamienionymi parami. tzn: końcowka1: biało pomarńczowy pomarańczowy biało zielony niebieski biało niebieski zielon białobrazowy brązowy druga końcówka biało zielony zielony biało pomarańczowy brązowy białobrązowy pomarańczowy biało niebieski niebieski |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|